Μεταπτυχιακό στο Ηνωμένο Βασίλειο – Αναλυτικός Οδηγός Global Prep

To Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Αποτελείται από την Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία. Η Αγγλία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σπουδές στο εξωτερικό, καθώς εκεί βρίσκονται πολλά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Cambridge και το Oxford University. Μεγάλη δημοφιλία όμως γνωρίζει και η Σκωτία, καθώς συνδυάζει πανεπιστήμια με μακρά ιστορία και παράδοση, όπως το University of Edinburgh, με ιδιαιτέρως χαμηλότερα δίδακτρα.

Ως μία από τις πιο ισχυρές οικονομίες παγκοσμίως, και λόγω της γλώσσας της, η Μ.Βρετανία προσφέρει πολλές ευκαιρίες καριέρας και εξέλιξης σε ξένους αποφοίτους. Στο Λονδίνο διατηρούν γραφεία οι περισσότερες πολυεθνικές, ναυτιλιακές αλλά και συμβουλευτικές επιχειρήσεις. Κυρίως όμως το Λονδίνο φημίζεται για τις επιχειρήσεις του στον τραπεζικό τομέα και στον τομέα των χρηματοοικονομικών, όπου κατέχει τη δεύτερη θέση μέτα τη Νέα Υόρκη.

Γιατί να επιλέξει κανείς το Ηνωμένο Βασίλειο για μεταπτυχιακές σπουδές?

Τα πανεπιστήμια στη Μ.Βρετανία είναι παγκοσμίως καταξιωμένα, φιλοξενούν φοιτητές από όλο τον κόσμο και προσφέρουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε ένα τεράστιο εύρος αντικειμένων.  Σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ευρώπη, όπου τα προγράμματα σπουδών είναι συνήθως πολύ πιο γενικά και σφαιρικά, τα πανεπιστήμια στη Μ.Βρετανία δίνουν έμφαση στην εξειδίκευση. Στη Μ.Βρετανία μπορεί κανείς να διαλέξει από μια πληθώρα προγραμμάτων που προσφέρονται από πολλά διαφορετικά πανεπιστήμια. Οι κυριότεροι τομείς των βρετανικών προγραμμάτων αφορούν στην τεχνολογία, στα οικονομικά και στο management, καθώς και στις θετικές και θεωρητικές επιστήμες.

Αν και τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αυτών της υπόλοιπης Ευρώπης, η διεθνής αναγνώριση των αγγλικών πανεπιστημίων, η ευελιξία των προγράμματων σπουδών τους και το γεγονός ότι τα μεταπτυχιακά που προσφέρονται ολοκληρώνονται κυρίως σε ένα μόνο έτος, ωθεί πολλούς φοιτητές να προτιμούν την Αγγλία για το μεταπτυχιακό τους.

Τα masters στο Ην. Βασίλειο διακρίνονται σε Taught και Research degrees. Τα Taught degrees διαρκούν 2 ή 4 εξάμηνα και τα δίδακτρά τους είναι σχετικά υψηλά (αν και αυτό ποικίλλει ανά κατηγορία σπουδών: για παράδειγμα, οι κλασσικές σπουδές έχουν χαμηλότερα δίδακτρα από εκείνες του management. Διακρίνονται σε MA (Master of Arts), MSc (Master of Science) ή MBA (Master of Business Administration). Τα Research Degrees δεν έχουν, συνήθως, διδασκαλία, είναι ελαφρώς φθηνότερα από τα Taught Degrees, αλλά διαρκούν 2 χρόνια, αν είναι full–time πρόγραμμα, και τουλάχιστον 5 χρόνια αν είναι part–time πρόγραμμα. Είναι το μεταβατικό στάδιο για το PhD, για αυτό να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για έρευνα και για περιοδικές εξετάσεις, ώστε να φανεί το στάδιο της έρευνάς σας, και για υπεράσπιση της διατριβής σας.

Οι Αιτήσεις για τα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στην περίπτωση των μεταπτυχιακών σπουδών τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται αιτήσεις απευθείας. Η προθεσμία αιτήσεων είναι κατά κύριο λόγο αρχές με μέσα Ιουλίου, αλλά στην Αγγλία τα πανεπιστήμια λειτουργούν με το σύστημα των rolling admissions, δηλαδή κάθε αίτηση εξετάζεται καθώς φτάνει στο admissions office και όχι όλες μαζί.

Αυτό σημαίνει ότι όσο νωρίτερα κάνει ένας υποψήφιος αίτηση, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να γίνει δεκτός, καθώς όσο προχωρούν οι μέρες, οι θέσεις κλείνουν. Στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, το αργότερο που μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση προτού κλείσουν οι θέσεις είναι ο Φεβρουάριος.

Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, θα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει την προετοιμασία του 3-4 μήνες πριν την αίτηση.  Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή:

 • Την αναλυτική σας βαθμολογία (μεταφρασμένη)
 • Τα scores για το IELTS
 • Τα scores απ τα test GMAT ή GRE (εφόσον απαιτείται)
 • Το Βιογραφικό σας
 • Συστατικές επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες (ανάλογα με το πρόγραμμα)
 • ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο

Ποιο test χρειάζεται να δώσω;

Για τις αιτήσεις για μεταπτυχιακά στη Βρετανία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει.
Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Μanagement και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT ενώ για τομείς όπως το engineering και computer science ζητείται (συνήθως προαιρετικά) το GRE.

Στο τελευταίο section αυτού του οδηγού μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για καθεμία από τις εξετάσεις GMAT και IELTS.

Βιντεοσκοπημένες Ομιλίες για Αγγλία – Imperial, LSE, Warwick, UCL, King’s College

Στα παρακάτω σύντομα βίντεο από την ημερίδα του Global στο Θέατρο Badminton, έξι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μας δίνουν την δική τους σκοπιά για τις σπουδές και τις ευκαιρίες στα έξι από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, το London School of Economics (LSE), το Imperial College, το Warwick, το University Collge London (UCL), το City University London (Cass) και το King’s College.

cathy-mich

London School of Economics

University College London

Imperial College & Cass Business School

King’s College

Warwick Business School

Βιντεοσκοπημένα Info Sessions για Αγγλία – LBS, Imperial, Cass

Στο Global έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο από Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια του κόσμου. Διοργανώνουμε ημερίδες και δωρεάν Info Sessions για να φέρνουμε σε επαφή τους νεότερους υποψηφίους με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη εκεί για να περιγράψουν τις σπουδές και την καθημερινότητα για το κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ζωής τους εκεί.

Τα Free Info Sessions είναι μία δωρεάν υπηρεσία του Global Prep που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για τις επιλογές και βοήθεια με τις αιτήσεις τους. Ένα τυπικό Info Session διαρκεί 60 λεπτά, στα οποία οι mentees μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τον εκάστοτε mentor για τις επιλογές τους στο εκάστοτε πανεπιστήμιο, τις ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης που προσφέρει το career office, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, ή και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.

Στα παρακάτω βιντεοσκοπημένα Info Sessions οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο Imperial College, στο London Business School και στο Cass Business Schoolμοιράζονται με τους υποψηφίους την εμπειρία τους από το πρόγραμμα και τη ζωή στην Αγγλία.

Imperial College London

London Business School

Cass Business School

Αναλυτική λίστα: Τα δημοφιλέστερα πανεπιστήμια στη Μ.Βρετανία

Παρακάτω ακολουθεί μια ανάλυση των δημοφιλέστερων πανεπιστημίων στη Μ.Βρετανία, καθώς και των requirements που έχει κάθε πανεπιστήμιο για την εισαγωγή των μεταπτυχιακών φοιτητών.

University of Cambridge

Admission Requirements:

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 8
 • IELTS score: 7,5
 • CV and Personal Statement

To πανεπιστήμιο του Cambridge ιδρύθηκε το 1206 και αποτέλει μέτα την Οξφόρδη το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Απασχολεί περισσότερους από 20.000 φοιτητές σε τομείς όπως το Engineering, τα Οικονομικά και το Management, καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Eίναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως καθώς κατέχει την 5η θέση και με τις περισσότερες σχολές του να βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα παγκοσμίως αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για σπουδές σε κάθε τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Cambridge μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of Oxford

Admission Requirements:

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 8
 • GMAT score (για business degrees): 700 (δέχεται και GRE με αντίστοιχα scores)
 • IELTS score: 7,5 (and 7 for Mathematics & Computer Science)
 • CV and Personal Statement

To πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ιδρύθηκε το 1096 και αποτελεί το γηραιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου καθώς και το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο παγκοσμίως. Απασχολεί περισσότερους απο 20.000 φοιτητές σε τομείς όπως οι Θεωρητικές και Θετικές επιστήμες, η Νομική καθώς και στα Οικονομικά και το Μanagement. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, κατέχοντας  και την πρώτη θέση για πολλές συνεχείς χρονιές. Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πανεπιστήμια στην Αγγλία καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 6 αιτήσεις για κάθε διαθέσιμη θέση.

Περοσσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of London

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 650 ή GRE με αντίστοιχα scores  (ανάλογα με τη σχόλη ζητείται και διαφορετικό test)
 • IELTS score: 7,5
 • CV and Personal Statement

Το πανεπιστήμιο του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1836 και περιέχει κάποια από τα καλύτερα κολλέγια της Αγγλίας αλλά και παγκοσμίως. Συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου υπάγονται τα:

 • London School of Economics and Political Science
 • London Business School
 • University College London
 • City University (Bayes Business School)
 • King’s College London
 • Queen Mary University of London
 • Royal Holloway, University of London
 • Goldsmiths University of London
 • SOAS , University of London
 • St George’s University of London

Φιλοξενεί πάνω απο 200.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη και τα περισσότερα κολλέγιά του  κατέχουν υψηλές θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις. Από το Πανεπιστήμιο αυτό έχουν αποφοιτήσει σπουδαίοι άνθρωποι της πολιτικής, όπως ο John F. Kennedy, και των γραμμάτων, όπως ο George Bernard Shaw.

Περοσσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Λονδίνου μπορείτε να βρείτε εδώ.


Imperial College London

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 600 ή GRE με αντίστοιχα scores  (ανάλογα με τη σχόλη ζητείται και διαφορετικό test)
 • IELTS score: 6,5
 • CV and Personal Statement

Το Imperial College ιδρύθηκε το 1907 και μέχρι το 2015 υπάγονταν στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Απασχολεί πάνω απο 15.000 φοιτητές από όλο τον πλανήτη σε τομείς όπως το Εngineering, τις Θετικές επιστήμες, την Ιατρική καθώς και τα Οικονομικά. Κατέχει την 8η θέση παγκοσμίως, την 6η θέση παγκοσμίως σε Engineering καθώς και την 50η στον τομέα των Οικονομικών και του Μanagement.

Περισσότερες πληροφορίες για το Imperial College θα βρείτε εδώ.


University of Warwick

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 600 strongly recommended not required
 • IELTS score: 7
 • CV and Personal Statement

To πανεπιστήμιο του Warwick βρίσκεται στο Coventry της Αγγλίας και ιδρύθηκε το 1965. Απασχολεί περισσότερους απο 25.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε τομείς όπως στα Οικονομικά, στο Management καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Κατέχει υψηλή θέση παγκοσμίως ωστόσο σημαντικές διακρίσεις έχει στον τομέα των οικονομικών και του finance κατέχοντας την 15η θέση στην Ευρώπη και την 26η θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Warwick μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of Manchester

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score:  600 strongly recommended not required
 • IELTS score: 7
 • CV and Personal Statement

Το πανεπιστήμιο του Manchester προέκυψε το 2004 (πριν από μόλις 11 χρόνια!) από τη συγχώνευση του University of Manchester Institute of Science and Technology (το οποίο δημιουργήθηκε το 1824 και διατηρεί τη χρονολογία του) και το Victoria University of Manchester. Το πανεπιστήμιο του Manchester έχει υψήλη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατέχοντας την  38η θέση, την 8η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ιδιαίτερες διακρίσεις απολαμβάνει και στον τομέα της τεχνολογίας. Ήταν ένα από τα πρώτα Πανεπιστήμια που συνέβαλαν στην τεχνολογική ανάπτυξη της Αγγλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Manchester μπορείτε να βρείτε εδώ.


Cardiff University

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score:  600 strongly recommended not required
 • IELTS score: 7
 • CV and Personal Statement

To πανεπιστήμιο του Cardiff βρίσκεται στο Cardiff της Ουαλίας και ιδρύθηκε το 1863. Απασχολεί περισσότερους απο 30.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε τομείς όπως στα Οικονομικά, στο Management καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Κατέχει υψηλή θέση παγκοσμίως (99η) αλλά ειναι υψηλά και σε εθνικό επίπεδο κατέχωντας την 33η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Cardiff μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of Edinburgh

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score:  600 strongly recommended not required
 • IELTS score: 7
 • CV and Personal Statement

To πανεπιστήμιο του Edinburgh βρίσκεται στο Eνδιβούργο της Σκωτίας και ιδρύθηκε το 1582. Απασχολεί περισσότερους απο 28.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε τομείς όπως στα Οικονομικά, στο Management καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Κατέχει την 23η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με σημαντικές διακρίσεις και στον τομέα των οικονομικών και του finance κατέχοντας την 48η θέση στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Ενδιβούργου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα tests που θα χρειαστείτε για τις Αιτήσεις

Όπως προαναφέραμε, για τις αιτήσεις για Master στην Αγγλία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Μanagement και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT ενώ για τομείς όπως το engineering και computer science ζητείται το GRE. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την κάθε εξέταση:

Η εξέταση IELTS

ielts

Για τις αιτήσεις για Master στην Αγγλία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS, ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Η εξέταση του IELTS διοργανώνεται από το Cambridge (απ το οποίο πήραμε τα Lower και Proficiency όταν ήμασταν στο σχολείο). Ο βαθμός του IELTS κυμαίνεται από 0 έως 9, με το 6 να πιστοποιεί επίπεδο Lower, το 7 επίπεδο Advanced και το 8+ επίπεδο Proficiency. Τα περισσότερα πανεπιστήμια της Αγγλίας ζητούν βαθμό 6.5, ενώ τα μεγαλύτερα ζητούν βαθμό 7. Σε ελάχιστα τμήματα – που αφορούν κυρίως specialization στη γλώσσα – απαιτείται βαθμός 8.

Στο Global παρέχουμε στους μαθητές μας μία πολύ στοχευμένη προετοιμασία με βάση διεθνή πρότυπα προετοιμασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κομμάτια speaking και writing (στα οποία υστερούμε περισσότερο οι Έλληνες φοιτητές), με στόχο να βοηθήσουμε τον υποψήφιο να μεγιστοποιήσει το score του (πχ από 6.5 να πάει στο 8) και να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο της επιλογής του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα προετοιμασίας IELTS στο Global Prep, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα των παλαιότερων μαθητών μας, στο https://globalprep.gr/ielts/.

Η εξέταση GMAT

Τι είναι το GMAT

Το GMAT θα το χρειαστείτε μόνο αν κάνετε αιτήσεις σε οικονομικά αντικείμενα (Finance, MBA, Management, κλπ). Το GMAT είναι μια εξέταση αξιολόγησης την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 1.500 Business Schools σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλέξουν φοιτητές για Business, Management και Finance Programs. Τα Business Schools δέχονται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, ακαδημαϊκή κατάρτιση και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας. Το GMAT Test προσφέρει στους υπεύθυνους των επιτροπών αξιολόγησης μία συνεπή και αντικειμενική μέτρηση ικανοτήτων πάνω από όλες τις παραπάνω μεταβλητές των αιτήσεων.

Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίζει ότι τα scores είναι πλήρως συγκρίσιμα για όλους τους υποψηφίους.

Το GMAT είναι computer adaptive

Το GMAT έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι computer adaptive test (CAT). Όλοι οι υποψήφιοι ξεκινούν το τεστ με το ίδιο επίπεδο δυσκολίας. Κατόπιν και ανάλογα με το αν θα απαντήσουν σωστά ή λάθος σε μία ερώτηση, διαμορφώνεται και το επίπεδο δυσκολίας στο υπόλοιπο τεστ και αντίστοιχα και η βαθμολόγηση. Σωστή ή λάθος απάντηση σε μια ερώτηση συνεπάγεται και δυσκολότερη ή ευκολότερη ερώτηση αντίστοιχα στη συνέχεια. Ο αριθμός των σωστών ή λάθος απαντήσεων καθώς και το επίπεδο δυσκολίας τους καθορίζουν την τελική βαθμολογία.
Γι αυτό το λόγο στο Global δεν προετοιμάζουμε τους μαθητές μας σε στατικό υλικό, όπως τα τυπικά φροντιστήρια της Ελλάδας, αλλά σε adaptive computer simulations που έχουμε φέρει ειδικά από το εξωτερικό.

Η προετοιμασία GMAT στο Global

Φτιάξαμε το Global προκειμένου να υπάρξει επιτέλους και στην Ελλάδα ένα Prep Center εφάμιλλο με αυτά που είδαμε στην Αμερική και να δώσουμε έτσι στους Έλληνες φοιτητές τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τους φοιτητές της Αμερικής και της Ευρώπης για την εισαγωγή στα μεταπτυχιακά προγράμματα των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου!

Με τη σωστή καθοδήγηση και την εξειδικευμένη μεθοδολογία , οι μαθητές του Global πετυχαίνουν συνεχώς top score 700+ στην εξέταση του GMAT:

Oι instructors που προετοιμάζουν τους μαθητές του Global είναι εξειδικευμένοι στο GMAT στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού, με μακρόχρονη εμπειρία, και τις πιο υψηλές επιδόσεις στην Ελλάδα. Με την εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς, θα σας επιστήσουν την προσοχή στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Πότε να ξεκινήσετε

Οι αιτήσεις για την Αγγλία ξεκινούν τον Νοέμβριο και συνεχίζονται έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις στο κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με κάποια λίγα πανεπιστήμια να δέχονται αιτήσεις έως τα μέσα Ιουνίου. Αν όμως δεν θέλετε να χάσετε κανένα deadline θα πρέπει να έχετε τα πάντα έτοιμα το αργότερο τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει να έχετε στα χέρια σας:

 • Τα scores των IELTS και GMAT (εφόσον απαιτείται)
 • Ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο
 • Τις Συστατικές Επιστολές των καθηγητών
 • Το βιογραφικό σας
 • Την αναλυτική βαθμολογία σας από το πανεπιστήμιο (επίσημα μεταφρασμένη)

Πέραν αυτών κάποια πανεπιστήμια μπορεί να ζητήσουν και extra πράγματα, πχ να τους γράψετε μία έκθεση για εθελοντισμό που έχετε κάνει ή να τους πάτε και μεταφρασμένο απολυτήριο Λυκείου.

Η προετοιμασία για το GMAT είναι 2 μήνες, ενώ για το IELTS 1 μήνα.

Δείτε το πρόγραμμα για τα επόμενα τμήματα στο site μας: https://globalprep.gr/gmat/

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας έγκαιρα, μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί είναι σημαντικό να σκοράρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας, και ίσως δυσκολευτείτε να το καταφέρετε αυτό αν κάνετε δέκα άλλα πράγματα παράλληλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Ηνωμένο Βασίλειο. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

Όταν κάναμε εμείς αιτήσεις για την Ηνωμένο Βασίλειο, τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας. Σας καλούμε λοιπόν να επωφεληθείτε από την δική μας εμπειρία, να ακολουθήστε στα βήματα που έχουμε έτοιμα ήδη στρωμένα και να τα καταφέρετε καλύτερα.

Και του χρόνου να μιλάτε εσείς στους επόμενους υποψηφίους από την άλλη πλευρά της οθόνης!

~Η Ομάδα του Global Prep