fbpx

Μεταπτυχιακό στο Ηνωμένο Βασίλειο – Αναλυτικός Οδηγός Global Prep

To Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Αποτελείται από την Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία.

Στην Αγγλία θα βρείτε πολλά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Cambridge, το Imperial, το UCL και το Oxford University, ενώ η Σκωτία προσφέρει σπουδές σε πανεπιστήμια, όπως το University of Edinburgh, που συνδυάζουν μακρά ιστορία και παράδοση με πολύ χαμηλότερα δίδακτρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει πολλές ευκαιρίες καριέρας, ιδιαίτερα στο Λονδίνο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά, εμπορικά και ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου.

Γιατί να επιλέξει κανείς το Ηνωμένο Βασίλειο για μεταπτυχιακές σπουδές

Τα πανεπιστήμια στη Μ.Βρετανία είναι παγκοσμίως καταξιωμένα, φιλοξενούν φοιτητές από όλο τον κόσμο και προσφέρουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε ένα τεράστιο εύρος αντικειμένων.  Σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ευρώπη, όπου τα προγράμματα σπουδών είναι συνήθως πολύ πιο γενικά και σφαιρικά, τα πανεπιστήμια στη Μ.Βρετανία δίνουν έμφαση στην εξειδίκευση. Στη Μ.Βρετανία μπορεί κανείς να διαλέξει από μια πληθώρα προγραμμάτων αυτό το οποίο ανταποκρίνεται επακριβώς στις απαιτήσεις του.

Αν και τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αυτών της υπόλοιπης Ευρώπης, η διεθνής αναγνώριση των αγγλικών πανεπιστημίων, η ευελιξία των προγράμματων σπουδών τους και το γεγονός ότι τα μεταπτυχιακά που προσφέρονται ολοκληρώνονται κυρίως σε ένα μόνο έτος, ωθεί πολλούς φοιτητές να προτιμούν την Αγγλία για το μεταπτυχιακό τους.

Τα masters στο Ην. Βασίλειο διακρίνονται σε Taught και Research degrees. Τα Taught degrees διαρκούν 2 ή 4 εξάμηνα και διακρίνονται σε MA (Master of Arts), MSc (Master of Science) ή MBA (Master of Business Administration). Τα Research Degrees δεν έχουν συνήθως διδασκαλία διαρκούν τουλάχιστον 2 χρόνια και αποτελούν το μεταβατικό στάδιο για ένα PhD.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις στα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στην περίπτωση των μεταπτυχιακών σπουδών τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται αιτήσεις απευθείας μέσω των ιστοσελίδων τους.

Η προθεσμία αιτήσεων είναι κατά κύριο λόγο αρχές με μέσα Ιουλίου, αλλά στην Αγγλία τα πανεπιστήμια λειτουργούν με το σύστημα των rolling admissions, δηλαδή κάθε αίτηση εξετάζεται καθώς φτάνει στο admissions office και όχι όλες μαζί.

Αυτό σημαίνει ότι όσο νωρίτερα κάνει ένας υποψήφιος αίτηση, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να γίνει δεκτός, καθώς όσο προχωρούν οι μέρες, οι θέσεις κλείνουν. Στα κορυφαία πανεπιστήμια της Αγγλίας, το αργότερο που μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση προτού κλείσουν οι θέσεις είναι ο Φεβρουάριος.

Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, θα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει την προετοιμασία του 3-4 μήνες πριν την αίτηση.  Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή:

 • Την αναλυτική σας βαθμολογία (στα αγγλικά)
 • Τα scores για το IELTS
 • Τα scores απ τα test GMAT ή GRE (εφόσον απαιτείται ένα εκ των δύο)
 • Το Βιογραφικό σας
 • Συστατικές επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες (ανάλογα με το πρόγραμμα)
 • ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο

Ποιο test χρειάζεται να δώσω;

Για τις αιτήσεις για μεταπτυχιακά στη Βρετανία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει.
Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Μanagement και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT ενώ για τομείς όπως το engineering και computer science ζητείται (συνήθως προαιρετικά) το GRE.

Στο τελευταίο section αυτού του οδηγού μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για καθεμία από τις εξετάσεις GMAT και IELTS.

Σπουδές στην Αγγλία – Ομιλίες από την ημερίδα του Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Στα παρακάτω σύντομα βίντεο από την ημερίδα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” που διοργάνωσε το Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τρεις Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μας δίνουν την δική τους σκοπιά για τις σπουδές και τις ευκαιρίες στο London School of Economics (LSE), το University College London, και το Bayes Business School, και αναλύουν τις προοπτικές καριέρας που τους άνοιξαν οι σπουδές τους στα τρία αυτά πανεπιστήμια.

Σπουδές στην Αγγλία – Ομιλίες από την ημερίδα του Global Prep στο Θέατρο Badminton

Στα παρακάτω σύντομα βίντεο από την ημερίδα του Global στο Θέατρο Badminton, πέντεΈλληνες φοιτητές του εξωτερικού μας δίνουν την δική τους σκοπιά για τις σπουδές και τις ευκαιρίες σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, το London School of Economics (LSE), το Imperial College, το Warwick, το University College London (UCL), και το Cass Business School.

cathy-mich

London School of Economics

University College London

Imperial College & Cass Business School

Warwick Business School

Βιντεοσκοπημένα Info Sessions για Αγγλία – LBS, Imperial, Cass

Στο Global έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο από Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια του κόσμου. Διοργανώνουμε ημερίδες και δωρεάν Info Sessions για να φέρνουμε σε επαφή τους νεότερους υποψηφίους με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη εκεί για να περιγράψουν τις σπουδές και την καθημερινότητα για το κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ζωής τους εκεί.

Τα Info Sessions είναι μία δωρεάν υπηρεσία του Global Prep που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για το πανεπιστήμιο, τις ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης που προσφέρει, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.

Στα παρακάτω βιντεοσκοπημένα Info Sessions οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο Imperial College, στο London Business School και στο Cass Business Schoolμοιράζονται με τους υποψηφίους την εμπειρία τους από το πρόγραμμα και τη ζωή στην Αγγλία.

Imperial College London

London Business School

Cass Business School

Χρηματοδότηση σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα πανεπιστήμια έχουν δίδακτρα τα οποία ποικίλουν ανάλογα το πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα.  Παρόλα αυτά χορηγούν υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές τόσο τα ίδια τα πανεπιστήμια όσο και ιδρύματα που συνεργάζονται με αυτά. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε ορισμένα:

 • Το Gates Cambridge Scholarship programme προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο Cambridge University για φοιτητές με άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
  Για υποτροφίες ΜΒΑ στο Cambridge University μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 • Το Oxford-Pershing Square Graduate Scholarships προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και ΜΒΑ στο Oxford University. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν άριστα ακαδημαϊκά κριτήρια και να διαθέτουν υψηλό GRE/GMAT score. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
  Για το Oxford Univeristy, προσφέρουν επίσης υποτροφίες το St Cross College, όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ, καθώς και το Clarendon Fund’s όπου περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
 • Για το University of Bath, μπορείτε να βρείτε υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το Dean’s Award for Academic Excellence Scholarship, με περισσότερες πληροφορίες εδώ, καθώς και από το Global Leaders Scholarship, με περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 • Το University of East Anglia προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε υποψήφιους φοιτητές με άριστα ακαδημαϊκά κριτήρια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αναλυτική λίστα: Τα δημοφιλέστερα πανεπιστήμια στη Μ.Βρετανία

Παρακάτω ακολουθεί μια ανάλυση των δημοφιλέστερων πανεπιστημίων στη Μ.Βρετανία, καθώς και των requirements που έχει κάθε πανεπιστήμιο για την εισαγωγή των μεταπτυχιακών φοιτητών.

University of Cambridge

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7.5 ή 8.5 (αναλόγως το πρόγραμμα)
 • GRE score: Quant 168, Analytical Writing 4. Απαιτείται για τα προγράμματα PhD (Probationary) in Economics, Advanced Diploma in Economics, MPhil in Economic Research, MPhil in Finance and Economics, MPhil in Economics, PhD (Probationary) in Management Studies, MRes + PhD in Management Studies, MPhil in Strategy, Marketing and Operations, MPhil in Finance, MPhil in Management, MPhil in Innovation, Strategy and Organisation.
 • IELTS score: 7.5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £23.607 έως και £41.412

To πανεπιστήμιο του Cambridge ιδρύθηκε το 1206 και αποτελεί μετά την Οξφόρδη το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Απασχολεί περισσότερους από 20.000 φοιτητές σε τομείς όπως το Engineering, τα Οικονομικά και το Management, καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Eίναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως καθώς κατέχει την 5η θέση και με τις περισσότερες σχολές του να βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα παγκοσμίως αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για σπουδές σε κάθε τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Cambridge μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of Oxford

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 8 ή 8.5 (αναλόγως το πρόγραμμα)
 • GMAT score (για business degrees): 700 (δέχεται και GRE με αντίστοιχα scores)
 • GRE score: Required minimum Quant 164, Verbal 160, Analytical Writing 4.5 για τα προγράμματα σε Economics (MPhil & DPhil). Ωστόσο μπορεί να είναι recommended και σε άλλα προγράμματα από Social Sciences ή Humanities. 
 • IELTS score: 7.5 (σε κάποια προγράμματα μπορεί να είναι min το 7)
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £22,670 έως και £47,410

To πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ιδρύθηκε το 1096 και αποτελεί το γηραιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου καθώς και το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο παγκοσμίως. Απασχολεί περισσότερους από 20.000 φοιτητές σε τομείς όπως οι Θεωρητικές και Θετικές επιστήμες, η Νομική καθώς και στα Οικονομικά και το Μanagement. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, κατέχοντας  και την πρώτη θέση για πολλές συνεχείς χρονιές. Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πανεπιστήμια στην Αγγλία καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 6 αιτήσεις για κάθε διαθέσιμη θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μπορείτε να βρείτε εδώ.


London School of Economics

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7.5
 • GMAT score: 650, για business αντικείμενα (εναλλακτικά μπορεί να ζητηθεί GRE με αντίστοιχα scores)
 • GRE score: Required minimum Quant 161 ή 163, για τα προγράμματα MSc Econometrics and Mathematical Economics, MSc in Economics, MSc Economics and Management (preferred GRE, but also GMAT), MSc Economics and Philosophy.
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £27,480 έως και £36,168

London Business School 

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 690 (εναλλακτικά μπορεί να ζητηθεί GRE με αντίστοιχα scores)
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £39,200 έως και £80,800

University College London 

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7.5
 • GRE score: Required minimum Quant 161 για το πρόγραμμα MSc Economics.
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £19,400 έως και £52,900

City University (and Bayes Business School)

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 600, highly recommended για τα finance-related courses, και συγκεκριμένα για το MSc Finance, κι επίσης για το MSc Management.
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £23,000 έως και £31,000 

King’s College London 

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7 (με τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα να ζητάνε βαθμό ανώτερο του 7.75)
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £24,660 έως και £35,800

Queen Mary University of London 

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7 (αναλόγως το πρόγραμμα, μπορεί να ζητηθεί και ανώτερο του 6)
 • IELTS score: 6.5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £17,850 έως και £28,950

Imperial College London

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score (για business degrees): 600 ή 650 (required ή recommended αναλόγως το τμήμα). Εναλλακτικά,  GRE με αντίστοιχα scores.
 • IELTS score: 6.5 ή 7 (αναλόγως το πρόγραμμα)
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £31,100 έως και £41,900

Το Imperial College ιδρύθηκε το 1907 και μέχρι το 2015 υπάγονταν στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Απασχολεί πάνω από 15.000 φοιτητές από όλο τον πλανήτη σε τομείς όπως το Εngineering, τις Θετικές επιστήμες, την Ιατρική καθώς και τα Οικονομικά. Κατέχει την 8η θέση παγκοσμίως, την 6η θέση παγκοσμίως σε Engineering καθώς και την 50η στον τομέα των Οικονομικών και του Μanagement.

Περισσότερες πληροφορίες για το Imperial College θα βρείτε εδώ.


University of Warwick

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: Recommended για τα προγράμματα MSc Business Analytics, MSc Accounting & Finance, MSc Business & Finance, MSc Finance, MSc Mathematical Finance. Ένα καλό score που προτείνεται είναι κοντά στο 650.
 • IELTS score: 7 για τα business degrees, καθώς και για σπουδές σε humanities, law και psychology. Στα υπόλοιπα συνήθως ζητείται πάνω από 6.5.
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £23,460 έως και £38,000

To πανεπιστήμιο του Warwick βρίσκεται στο Coventry της Αγγλίας και ιδρύθηκε το 1965. Απασχολεί περισσότερους απο 25.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε τομείς όπως στα Οικονομικά, στο Management καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Κατέχει υψηλή θέση παγκοσμίως ωστόσο σημαντικές διακρίσεις έχει στον τομέα των οικονομικών και του finance κατέχοντας την 15η θέση στην Ευρώπη και την 26η θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Warwick μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of Manchester

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7 (σε κάποια προγράμματα ανώτερο του 6.5)
 • GMAT score: Recommended σε προγράμματα όπως MSc Accounting, MSc Accounting and Finance, MSc Finance, MSc Quantitative Finance. Ένα καλό score που προτείνεται είναι κοντά στο 600.
 • IELTS score: 6.5 ή 7 (αναλόγως το πρόγραμμα)
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £20,500 έως και £32,000

Το πανεπιστήμιο του Manchester αποτελείται από το University of Manchester Institute of Science and Technology (το οποίο δημιουργήθηκε το 1824 και διατηρεί τη χρονολογία του) και το Victoria University of Manchester. Το πανεπιστήμιο του Manchester έχει υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατέχοντας την  38η θέση, την 8η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ιδιαίτερες διακρίσεις απολαμβάνει και στον τομέα της τεχνολογίας. Ήταν ένα από τα πρώτα Πανεπιστήμια που συνέβαλαν στην τεχνολογική ανάπτυξη της Αγγλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Manchester μπορείτε να βρείτε εδώ.


Cardiff University

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7 (σε κάποια προγράμματα ανώτερο του 6.5)
 • IELTS score: 6.5 ή 7 (αναλόγως το πρόγραμμα)
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £19,450 έως και £25,950

To πανεπιστήμιο του Cardiff βρίσκεται στο Cardiff της Ουαλίας και ιδρύθηκε το 1863. Απασχολεί περισσότερους από 30.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε τομείς όπως στα Οικονομικά, στο Management καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Κατέχει υψηλή θέση παγκοσμίως (99η) αλλά είναι υψηλά και σε εθνικό επίπεδο κατέχοντας την 33η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Cardiff μπορείτε να βρείτε εδώ.


University of Edinburgh

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από £16,870 έως και £35,900

To πανεπιστήμιο του Edinburgh βρίσκεται στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και ιδρύθηκε το 1582. Απασχολεί περισσότερους από 28.000 φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε τομείς όπως στα Οικονομικά, στο Management καθώς και σε Θετικές και Θεωρητικές επιστήμες. Κατέχει την 23η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με σημαντικές διακρίσεις και στον τομέα των οικονομικών και του finance κατέχοντας την 48η θέση στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα tests που θα χρειαστείτε για τις Αιτήσεις

Όπως προαναφέραμε, για τις αιτήσεις για Master στην Αγγλία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Μanagement και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT ενώ για τομείς όπως το engineering και computer science ζητείται το GRE. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την κάθε εξέταση:


Η εξέταση IELTS

Για τις αιτήσεις για Master στην Αγγλία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS, ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Η εξέταση του IELTS διοργανώνεται από το Cambridge (απ το οποίο πήραμε τα Lower και Proficiency όταν ήμασταν στο σχολείο). Ο βαθμός του IELTS κυμαίνεται από 0 έως 9, με το 6 να πιστοποιεί επίπεδο Lower, το 7 επίπεδο Advanced και το 8+ επίπεδο Proficiency. Τα περισσότερα πανεπιστήμια της Αγγλίας ζητούν βαθμό 6.5, ενώ τα μεγαλύτερα ζητούν βαθμό 7. Σε ελάχιστα τμήματα – που αφορούν κυρίως specialization στη γλώσσα – απαιτείται βαθμός 8.

Στο Global παρέχουμε στους μαθητές μας μία πολύ στοχευμένη προετοιμασία με βάση διεθνή πρότυπα προετοιμασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κομμάτια speaking και writing (στα οποία υστερούμε περισσότερο οι Έλληνες φοιτητές), με στόχο να βοηθήσουμε τον υποψήφιο να μεγιστοποιήσει το score του (πχ από 6.5 να πάει στο 8) και να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο της επιλογής του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα προετοιμασίας IELTS στο Global Prep, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα των παλαιότερων μαθητών μας, στο https://globalprep.gr/ielts/.

Η εξέταση GMAT

Τι είναι το GMAT

Το GMAT θα το χρειαστείτε μόνο αν κάνετε αιτήσεις σε οικονομικά αντικείμενα (Finance, MBA, Management, κλπ). Το GMAT είναι μια εξέταση αξιολόγησης την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 1.500 Business Schools σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλέξουν φοιτητές για Business, Management και Finance Programs. Τα Business Schools δέχονται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, ακαδημαϊκή κατάρτιση και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας. Το GMAT Test προσφέρει στους υπεύθυνους των επιτροπών αξιολόγησης μία συνεπή και αντικειμενική μέτρηση ικανοτήτων πάνω από όλες τις παραπάνω μεταβλητές των αιτήσεων.

Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίζει ότι τα scores είναι πλήρως συγκρίσιμα για όλους τους υποψηφίους.

Το GMAT είναι computer adaptive

Το GMAT έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι computer adaptive test (CAT). Όλοι οι υποψήφιοι ξεκινούν το τεστ με το ίδιο επίπεδο δυσκολίας. Κατόπιν και ανάλογα με το αν θα απαντήσουν σωστά ή λάθος σε μία ερώτηση, διαμορφώνεται και το επίπεδο δυσκολίας στο υπόλοιπο τεστ και αντίστοιχα και η βαθμολόγηση. Σωστή ή λάθος απάντηση σε μια ερώτηση συνεπάγεται και δυσκολότερη ή ευκολότερη ερώτηση αντίστοιχα στη συνέχεια. Ο αριθμός των σωστών ή λάθος απαντήσεων καθώς και το επίπεδο δυσκολίας τους καθορίζουν την τελική βαθμολογία.
Γι αυτό το λόγο στο Global δεν προετοιμάζουμε τους μαθητές μας σε στατικό υλικό, όπως τα τυπικά φροντιστήρια της Ελλάδας, αλλά σε adaptive computer simulations που έχουμε φέρει ειδικά από το εξωτερικό.

Η προετοιμασία GMAT στο Global

Φτιάξαμε το Global προκειμένου να υπάρξει επιτέλους και στην Ελλάδα ένα Prep Center εφάμιλλο με αυτά που είδαμε στην Αμερική και να δώσουμε έτσι στους Έλληνες φοιτητές τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τους φοιτητές της Αμερικής και της Ευρώπης για την εισαγωγή στα μεταπτυχιακά προγράμματα των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου!

Με τη σωστή καθοδήγηση και την εξειδικευμένη μεθοδολογία , οι μαθητές του Global πετυχαίνουν συνεχώς top score 700+ στην εξέταση του GMAT:

Oι instructors που προετοιμάζουν τους μαθητές του Global είναι εξειδικευμένοι στο GMAT στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού, με μακρόχρονη εμπειρία, και τις πιο υψηλές επιδόσεις στην Ελλάδα. Με την εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς, θα σας επιστήσουν την προσοχή στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Πότε να ξεκινήσετε

Οι αιτήσεις για την Αγγλία ξεκινούν τον Νοέμβριο και συνεχίζονται έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις στο κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με κάποια λίγα πανεπιστήμια να δέχονται αιτήσεις έως τα μέσα Ιουνίου. Αν όμως δεν θέλετε να χάσετε κανένα deadline θα πρέπει να έχετε τα πάντα έτοιμα το αργότερο τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει να έχετε στα χέρια σας:

 • Τα scores των IELTS και GMAT ή GRE (εφόσον απαιτείται ένα εκ των δύο)
 • Ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο
 • Τις Συστατικές Επιστολές των καθηγητών
 • Το βιογραφικό σας
 • Την αναλυτική βαθμολογία σας στα αγγλικά

Πέραν αυτών κάποια πανεπιστήμια μπορεί να ζητήσουν και extra πράγματα, πχ να τους γράψετε μία έκθεση για εθελοντισμό που έχετε κάνει ή να τους πάτε και μεταφρασμένο απολυτήριο Λυκείου.

Η προετοιμασία για το GMAT είναι 2 μήνες, ενώ για το IELTS 1 μήνα.

Δείτε το πρόγραμμα για τα επόμενα τμήματα στο site μας: https://globalprep.gr/gmat/

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας έγκαιρα, μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί είναι σημαντικό να σκοράρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας, και ίσως δυσκολευτείτε να το καταφέρετε αυτό αν κάνετε δέκα άλλα πράγματα παράλληλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Ηνωμένο Βασίλειο. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

Όταν κάναμε εμείς αιτήσεις για την Ηνωμένο Βασίλειο, τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας. Σας καλούμε λοιπόν να επωφεληθείτε από την δική μας εμπειρία, να ακολουθήστε στα βήματα που έχουμε έτοιμα ήδη στρωμένα και να τα καταφέρετε καλύτερα.

Και του χρόνου να μιλάτε εσείς στους επόμενους υποψηφίους από την άλλη πλευρά της οθόνης!

~Η Ομάδα του Global Prep