fbpx

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία – Αναλυτικός Οδηγός Global Prep

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ευρώπης και πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Η Γερμανία είναι μια χώρα με εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα, που επικεντρώνεται περισσότερο στις θετικές και θεωρητικές επιστήμες.

Η Γερμανία είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος με πολυάριθμα αστικά κέντρα, κάθε ένα από τα οποία φημίζεται για το πανεπιστήμιό του. Κορυφαίοι επιστήμονες του 20ου αιώνα όπως ο Max Planck και ο Werner Heisenberg αποφοίτησαν από τα γερμανικά πανεπιστήμια, τα οποία φημίζονται για τη μακρά ιστορία επιτυχημένων αποφοίτων και νομπελίστων καθηγητών σε όλους τους κλάδους των θετικών και θεωρητικών επιστημών.

Γιατί να επιλέξει κανείς τη Γερμανία για μεταπτυχιακές σπουδές?

Η Γερμανία προσφέρει περίπου 3.000 μεταπτυχιακά προγράμματα, αν και τα περισσότερα διδάσκονται στα γερμανικά. Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια όμως προσπαθούν να προσφέρουν τα μισά τουλάχιστον μεταπτυχιακά πρόγράμματα και στα αγγλικά. Οι πιο δημοφιλείς τομείς για Μεταπτυχιακό στη Γερμανία είναι η Ιατρική, η Νομική, οι Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες, κυρίως όμως οι Τεχνολογικές Επιστήμες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πανεπιστήμια της Γερμανίας προάγουν την καινοτομία και την έρευνα και συνεργάζονται άρρητα με την γερμανική βιομηχανία. Το γεγονός δε ότι η φοίτηση είναι δωρεάν τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή πανεπιστήμια για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο γερμανόφωνο κόσμο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών η αλήθεια είναι πως τα γερμανικά πανεπιστήμια είναι πολύ πιο άκαμπτα από αυτά του αγγλόφωνου κόσμου. Σε αντίθεση με τα πανεπιστήμια της Αμερικής, της Αγγλίας (και πρόσφατα της Ολλανδίας που ακολουθεί το αγγλικό μοντέλο) που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στο πρόγραμμα σπουδών με πολλά μαθήματα επιλογής και απαλλακτικές εργασίες, τα γερμανικά πανεπιστήμια ακολουθούν ένα αρκετά πιο αυστηρό μοντέλο. Κατά κανόνα το πρόγραμμα σπουδών είναι διετές και πολύ πιο φορτωμένο με μαθήματα, το σύνηθες είναι να χρειάζεται κανείς να περάσει 15 με 20 μαθήματα και να ολοκληρώσει και μια εξάμηνη διπλωματική για να πάρει το master του. Επίσης αν ο φοιτητής στα γερμανικά πανεπιστήμια κοπεί 2 ή 3 φορές σε ένα μάθημα, αποβάλλεται από το πανεπιστήμιο. Τα παραπάνω αποτρέπουν αρκετούς φοιτητές να προτιμήσουν τη Γερμανία για μεταπτυχιακό, παρά το χαμηλό κόστος και την έλλειψη διδάκτρων.

Παρόλα αυτά ως μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης, αλλα και παγκοσμίως, η Γερμανία προσφέρει πολλές ευκαιρίες καριέρας και εξέλιξης στους αποφοίτους των πανεπιστημίων της. Αν ωστόσο κάποιος δεν μιλάει γερμανικά οι ευκαιρίες αυτές είναι αρκετά περιορισμένες. Συνεπώς για νέους απόφοιτους που μιλούν γερμανικά η Γερμανία αποτελεί έναν πολύ καλό προορισμό για εξέλιξη. Όσοι δεν μιλούν γερμανικά είναι δύσκολο και να ζήσουν στη Γερμανία, αλλα και να εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση σε αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους μετά τις σπουδές τους.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις στα πανεπιστήμια της Γερμανίας

Οι αιτήσεις για μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια της Γερμανίας γίνονται κατά βάση, μέσω της Υπηρεσίας Αιτήσεων Αλλοδαπών Φοιτητών (Deutscher Akademischer Austauschdienst DAAD). Έτσι μπορούν οι υποψήφιοι να κάνουν αιτήσεις σε πολλά πανεπιστήμια με ένα σετ δικαιολογητικών καθώς ο προσωπικός φάκελος κάθε φοιτητή ελέγχεται και δίνεται στα πανεπιστήμια. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνουν και απευθείας στο πανεπιστήμιο. Η διαδικασία που θα ακολουθήσει κανείς και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαρτάται πάντα από το πανεπιστήμιο που θα επιλέξει.

Η Γερμανία είναι μια εξαιρετικά γραφειοκρατική χώρα με έμφαση στη λεπτομέρεια οπότε είναι πολύ σημαντικό το πτυχίο και η αναλυτική βαθμολογία να είναι μεταφρασμένα από επίσημο φορέα, με την σφραγίδα της Χάγης κατά την υποβολή της αίτησης. Ελλιπείς πληροφορίες κατά την αίτηση μπορεί να οδηγήσουν σε απόρριψη της αίτησης σας.

Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για να κάνει κάποιος αίτηση είναι τα εξής:

 • Πτυχίο και αναλυτική βαθμολογία (με την βαθμολογία να παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην επιλογή του φοιτητή)
 • Βιογραφικό και personal statement
 • Συστατικές επιστολές
 • Βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας ανάλογα με την γλώσσα του μεταπτυχιακού προγράμματος

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή την αναλυτική σας βαθμολογία (μεταφρασμένη), τα scores για το IELTS (για τα αγγλόφωνα προγράμματα) και το GMAT (για τα business schools), το Βιογραφικό σας, το Personal Statement και τις συστατικές επιστολές.

Στο τέλος αυτού του οδηγού θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την καθεμία από τις εξέτασεις GMAT και IELTS.

Η φοιτητική και εργασιακή ζωή στη Γερμανία

Στο παρακάτω βιντεοσκοπημένο κομμάτι της ημερίδας του Global Prep στο Hilton, ο Αντώνης, πολιτικός μηχανικός από το University of Stuttgart, ένα κορυφαίο πολυτεχενείο της Γερμανίας, μοιράζεται με τους υποψηφίους την εμπειρία του από το πανεπιστήμιο, αλλά και τη φοιτητική και εργασιακή ζωή στην Γερμανία.

Info Sessions για τα Γερμανικά πανεπιστήμια

Τα Info Sessions είναι μία δωρεάν υπηρεσία του Global Prep που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για το πανεπιστήμιο, τις ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης που προσφέρει, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.

Στα παρακάτω βιντεοσκοπημένα Info Sessions ο Χρήστος, απόφοιτος του Global Prep που σπουδάζει στο ESMT, το κορυφαίο Business School του Βερολίνου, και η Ζωή από το Free Universitat Berlin, μοιράζονται με τους υποψηφίους την εμπειρία τους από το πρόγραμμα και τη ζωή στην Γερμανία.

Χρηματοδότηση σπουδών στη Γερμανία

Στη Γερμανία τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν για τους Έλληνες φοιτητές.  Παρόλα αυτά μπορεί κανείς να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του με υποτροφίες που χορηγεί το γερμανικό κράτος καθώς και τα γερμανικά ιδρύματα που συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Γερμανίας. Υπάρχουν επιπλέον κάποια κρατικά επιδόματα φοίτησης και στέγασης για να διευκολυνθούν οι φοιτητές που σπουδάζουν εκεί.

Η German Academic Exchange Service, ή DAAD, ιδρύθηκε το 1925 και είναι ο μεγαλύτερος γερμανικός οργανισμός υποστήριξης στον τομέα της διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας. Προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές είτε πλήρους είτε μερικής κάλυψης των εξόδων.

 • Για τα Study Scholarships θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 • Για το Graduate School Scholarship Programme (GSSP) θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το scholarship department του Heinrich Böll Foundation προσφέρει υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Γερμανία, σε international φοιτητές που γνωρίζουν γερμανικά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το DeutschlandStipendium National Scholarship Programme προσφέρει μηνιαίο επίδομα φοίτησης 300 ευρώ σε international φοιτητές που έχουν άριστη ακαδημαϊκή επίδοση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Konrad Adenauer Stiftung προσφέρει υποτροφίες για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε φοιτητές με άριστη ακαδημαϊκή επίδοση, γνώση γερμανικών που κάνουν εθελοντισμό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Bayer Foundation προσφέρει υποτροφίες σε international φοιτητές που ήδη σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο με το maximum ποσό των 10,000 €. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αναλυτική λίστα: Τα δημοφιλέστερα πανεπιστήμια στη Γερμανία

Παρακάτω θα βρείτε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας που προσφέρουν και αγγλόφωνα προγράμματα.  

ESMT Berlin

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • GMAT score (recommended): 640 (average score)
 • IELTS score: 7
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: 32.000€

To European School of Management and Technology, γνωστό και ως ESMT Berlin, είναι ένα μη κερδοσκοπικό business school το οποίο ιδρύθηκε το 2002 από 25 πολυεθνικές εταιρείες ανάμεσά τους και η Bosch, KPMG και Siemens. Προσφέρει μόνο μεταπτυχιακό στο management και MBA και κατέχει την δεύτερη θέση ανάμεσα στα Business Schools της Γερμανίας. Βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα 100 καλύτερα ΜΒΑ προγράμματα παγκοσμίως με κατατάξεις να το έχουν βάλει και στη 14η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το ESMT Berlin θα βρείτε εδώ.


Berlin Institute of Technology

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το Berlin Institute of Technology γνωστό και ως TU Berlin, ιδρύθηκε το 1879 και βρίσκεται στο Βερολίνο της Γερμανίας. Απασχολεί περισσότερους από 30.000 στους τομείς του engineering, της πληροφορικής, των οικονομικών και του management. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα engineering schools της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως καθώς κατέχει την 40ή θέση παγκοσμίως στον τομέα του engineering και την 36η στον τομέα της πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες για το TU Berlin θα βρείτε εδώ.


Freie Universität Berlin

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το Freie Universität Berlin βρίσκεται στο Βερολίνο της Γερμανίας και είναι ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον τομέα των πολιτικών, κοινωνικών και φυσικών επιστημών. Ιδρύθηκε το 1948 στο Δυτικό Βερολίνο. Σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 30.000 φοιτητές σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Σε ευρωπαϊκο επίπεδο κατέχει την 49η θέση και την 104 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Freie Universität Berlin θα βρείτε εδώ.


Technical University of Munich (TUM)

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • IELTS score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

To Technical University of Munich (TUM) είναι το μεγαλύτερο πολυτεχνείο της Γερμανίας με 3 campus και περισσότερους από 40.000 φοιτητές. Ιδρύθηκε το 1868 και προσφέρει σπουδές σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Το TUM είναι ιδιαίτερα καταξιωμένο στον τομέα του engineering κατεχοντας την 4η θέση σε ευρωπαϊκό και την 61η σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το TUM μπορείτε να βρείτε εδώ.


LMU Munich

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 6.5
 • IELTS score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

To Ludwig Maximilian University of Munich (LMU) βρίσκεται στο Μόναχο της Γερμανίας και αποτελεί το 6ο παλαιότερο και το 2ο μεγαλύτερο σε φοιτητικό πληθυσμό πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1472 και απασχολεί περισσότερους από 50.000 σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Ειδικεύεται στις οικονομικές, τις κοινωνικές και θετικές επιστήμες αλλα και στην Ιατρικη και την Νομική. Κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Γερμανίας αλλα και την 32η θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το LMU θα βρείτε εδώ.


Frankfurt School of Finance and Management

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • GMAT score (recommended): 640 (average score)
 • IELTS score: 7
 • CV & Personal Statement
 • Admissions Interview
 • Δίδακτρα: 27.000€ – 39.000€ συνολικά

Το Frankfurt School of Finance & Management είναι ένα ιδιωτικό business school στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1957 και προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, ΜΒΑ και διδακτορικά στον τομέα του management και των χρηματοοικονομικών. Απασχολεί περίπου 2000 φοιτητές και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 καλύτερα business schools της Ευρώπης καθώς και στα 50 καλύτερα παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το Frankfurt School of Finance and Management θα βρείτε εδώ.


Aachen University

Admission Requirements:

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το πανεπιστήμιο του Aachen βρίσκεται στο Aachen της Γερμανίας και με περισσότερους από 42.000 φοιτητές σε 144 προγράμματα αποτελεί το μεγαλύτερο πολυτεχνείο και τεχνολογικό ινστιτούτο στην Γερμανία. Ιδρυθηκε το 1858 και κατέχει σήμερα την 144η θέση παγκοσμίως καθώς και πολύ καλές θέσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως mechanical engineering (12η παγκοσμίως)

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Aachen θα βρείτε εδώ.


Heidelberg University

Admission Requirements

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS Score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στα γερμανικά Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στη Χαϊδελβέργη στη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1386 με οδηγίες του Πάπα Ουρβανού VI, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ήταν το τρίτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το πανεπιστήμιο είναι ένα συνεκπαιδευτικό ίδρυμα από το 1899 όπου αποτελείται από δώδεκα σχολές και προσφέρει προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και μεταδιδακτορικό επίπεδο σε περίπου 100 κλάδους. Περιλαμβάνει τρεις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις: οι ανθρωπιστικές επιστήμες βρίσκονται κυρίως στην Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης, οι φυσικές επιστήμες και η ιατρική στη συνοικία Neuenheimer Feld και οι κοινωνικές επιστήμες στο προάστιο Bergheim στο κέντρο της πόλης. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι συνήθως τα γερμανικά, ενώ ένας σημαντικός αριθμός μεταπτυχιακών πτυχίων προσφέρονται στα αγγλικά καθώς και μερικά στα γαλλικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του Heidelberg University θα βρείτε εδώ.


University of Hamburg

 

Admission Requirements

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS Score: 6,5
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στα γερμανικά Universität Hamburg, αναφέρεται επίσης ως UHH και είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ιδρύθηκε στις 28 Μαρτίου 1919 συνδυάζοντας το προηγούμενο Γενικό Σύστημα Διαλέξεων (Allgemeines Vorlesungswesen), το Αποικιακό Ινστιτούτο του Αμβούργου (Hamburgisches Kolonialinstitut) και το Ακαδημαϊκό Κολλέγιο (Akademisches Gymnasium). Η κύρια πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην κεντρική συνοικία του Rotherbaum, με συνδεδεμένα ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα που διανέμονται σε όλη την πόλη-κράτος. Το πανεπιστήμιο έχει καταταχθεί στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως από την κατάταξη Times Higher Education,την Κατάταξη της Σαγκάης και την Κατάταξη CWTS Leiden, τοποθετώντας το μεταξύ του κορυφαίου 1% των παγκόσμιων πανεπιστημίων. Επτά νικητές του βραβείου Νόμπελ και ένας νικητής του βραβείου Wolf είναι συνδεδεμένοι με το UHH.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του University of Hamburg θα βρείτε εδώ.


Eberhard Karls University of Tübingen

Admission Requirements

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS Score: 6
 • CV & Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το Πανεπιστήμιο του Tübingen, επίσημα το Eberhard Karl University of Tübingen στα γερμανικά Eberhard Karls Universität Tübingen είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην πόλη Tübingen, στη Γερμανία. Το Πανεπιστήμιο του Tübingen είναι ένα από τα έντεκα γερμανικά πανεπιστήμια αριστείας. Το Πανεπιστήμιο του Tübingen είναι ιδιαίτερα γνωστό ως κέντρο μελέτης φυτικής βιολογίας, ιατρικής, δικαίου, αρχαιολογίας, αρχαίων πολιτισμών, φιλοσοφίας, θεολογίας και θρησκευτικών σπουδών, καθώς και πιο πρόσφατα ως κέντρο αριστείας για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι διάσημοι απόφοιτοι του πανεπιστημίου περιλαμβάνουν προέδρους, Επιτρόπους της ΕΕ και δικαστές του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το πανεπιστήμιο συνδέεται με έντεκα νομπελίστες, ειδικά στους τομείς της ιατρικής και της χημείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του Eberhard Karl University of Tübingen θα βρείτε εδώ.

Τα tests που θα χρειαστείτε για τις Αιτήσεις

Όπως προαναφέραμε, για τις αιτήσεις για Master ή PhD στην Γερμανία θα χρειαστεί  είτε επάρκεια στην γερμανική γλώσσα αν κάνετε αίτηση σε γερμανόφωνο πρόγραμμα, είτε να δώσετε την εξέταση IELTS αν κάνετε σε αγγλόφωνο πρόγραμμα. Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Μanagement και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τις δύο αυτές εξετάσεις:

Η εξέταση IELTS

Για τις αιτήσεις σε αγγλόφωνα προγράμματα θα χρειαστεί να δώσετε το IELTS, ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Η εξέταση του IELTS διοργανώνεται από το Cambridge (απ το οποίο πήραμε τα Lower και Proficiency όταν ήμασταν στο σχολείο). Ο βαθμός του IELTS κυμαίνεται από 0 έως 9, με το 6 να πιστοποιεί επίπεδο Lower, το 7 επίπεδο Advanced και το 8+ επίπεδο Proficiency. Τα περισσότερα πανεπιστήμια ζητούν βαθμό 6.5.

Στο Global παρέχουμε στους μαθητές μας μία πολύ στοχευμένη προετοιμασία με βάση διεθνή πρότυπα προετοιμασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κομμάτια speaking και writing (στα οποία υστερούμε περισσότερο οι Έλληνες φοιτητές), με στόχο να βοηθήσουμε τον υποψήφιο να μεγιστοποιήσει το score του (πχ από 6.5 να πάει στο 8) και να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο της επιλογής του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα προετοιμασίας IELTS στο Global Prep, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα των παλαιότερων μαθητών μας, στο http://www.globalprep.gr/ielts/.

Η εξέταση GMAT

Τι είναι το GMAT

Το GMAT θα το χρειαστείτε μόνο αν κάνετε αιτήσεις σε οικονομικά αντικείμενα (Finance, MBA, Management, κλπ). Το GMAT είναι μια εξέταση αξιολόγησης την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 1.500 Business Schools σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλέξουν φοιτητές για Business, Management και Finance Programs. Τα Business Schools δέχονται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, ακαδημαϊκή κατάρτιση και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας. Το GMAT Test προσφέρει στους υπεύθυνους των επιτροπών αξιολόγησης μία συνεπή και αντικειμενική μέτρηση ικανοτήτων πάνω από όλες τις παραπάνω μεταβλητές των αιτήσεων.

Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίζει ότι τα scores είναι πλήρως συγκρίσιμα για όλους τους υποψηφίους.

Με τη σωστή καθοδήγηση και την εξειδικευμένη μεθοδολογία , οι μαθητές του Global πετυχαίνουν συνεχώς top score 700+ στην εξέταση του GMAT:

Oι instructors που προετοιμάζουν τους μαθητές του Global είναι εξειδικευμένοι στο GMAT στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού, με μακρόχρονη εμπειρία, και τις πιο υψηλές επιδόσεις στην Ελλάδα. Με την εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς, θα σας επιστήσουν την προσοχή στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Γερμανία. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

Όταν κάναμε εμείς αιτήσεις για Μεταπτυχιακό, τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας. Σας καλούμε λοιπόν να επωφεληθείτε από την δική μας εμπειρία, να ακολουθήστε στα βήματα που έχουμε έτοιμα ήδη στρωμένα και να τα καταφέρετε καλύτερα.

Και του χρόνου να μιλάτε εσείς στους επόμενους υποψηφίους από την άλλη πλευρά της οθόνης!

~Η Ομάδα του Global Prep