Υποστήριξη για τις Αιτήσεις και τα Συνοδευτικά Έγγραφα

Τα Admissions’ Workshops και η βοήθεια με τις αιτήσεις στο Global Prep

Ο βαθμός του πτυχίου και οι βαθμοί των standardized tests (GMAT, GRE) είναι μόνο η μισή αίτηση. Η άλλη μισή αίτηση είναι το πώς θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας. Το Global πρωτοπόρησε εισάγοντας – ήδη από το 2013 – την έννοια του Mentoring στην Ελλάδα, καθώς ο στόχος μας όταν φτιάξαμε το Global ήταν να προσφέρουμε στους μαθητές μας σωστή καθοδήγηση για όλα τα στάδια των αιτήσεων.

Το Global Prep προσφέρει στους μαθητές του δύο ξεχωριστά Admissions’ Workshops για την συγγραφή των Συνοδευτικών Εγγράφων, ανάλογα με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε (PhD ή Master):

1. Το πρώτο διδάσκεται δωρεάν στους μαθητές του GRE που κάνουν αίτηση για PhD στην Αμερική και περιέχει στοχευμένα παραδείγματα για τις αιτήσεις για διδακτορικά και δίνει έμφαση στο πως να παρουσιάσετε το ακαδημαϊκό σας προφίλ.

2. Το δεύτερο αφορά τις αιτήσεις για Master’s ή MBA και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των work & volunteering στοιχείων του προφίλ σας και τη σύνδεσή τους με το career path που θέλετε να ακολουθήσετε μέσα από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Προσφέρεται δωρεάν στους μαθητές του GMAT και του IELTS, καθώς και στους μαθητές του GRE που κάνουν αιτήσεις για master στην Ευρώπη.

Στα Admissions’ Workshops αναλύεται βήμα-βήμα η συγγραφή των συνοδευτικών εγγράφων από την εισαγωγή μέχρι τον επίλογο. Το μάθημα είναι πρακτικό. Μαθαίνουμε γραμμή-γραμμή πώς θα γράψουμε την κάθε παράγραφο, που θα μπει το κάθε στοιχείο του βιογραφικού μας και γιατί, συζητώντας παράλληλα πάνω σε case studies καλών και κακών βιογραφικών και Personal Statements που πέρασαν ή κόπηκαν από μεγάλα πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια παρέχουμε στους μαθητές μας του GRE και του GMAT δωρεάν editing των εγγράφων που θα ετοιμάσουν.

Τα Admissions’ Workshops σχεδιάστηκαν από τον Γιώργο Κατσίκη (PhD Stanford University & ΜΙΤ Post-Doctoral Researcher), τον πλέον έμπειρο συμβούλο και mentor της ομάδας του Global, ο οποίος στα πλαίσια της εργασίας του στο Stanford University ένα από τα καθήκοντά του περιλάμβανε την διαλογή των Personal Statements των υποψηφίων διδακτόρων που έκαναν αιτήσεις στο department του και τη συμμετοχή του στην επιλογή των υποψηφίων που θα επέλεγε εν τέλει η έδρα.

Παράλληλα με τα πρώτα Mentoring Sessions, ο Γιώργος Κατσίκης που έκανε τότε ακόμα το PhD του στο Stanford University, ανέλαβε να ερευνήσει τα κριτήρια και του λόγους που κάνουν τα μεγάλα πανεπιστήμια να επιλέξουν έναν υποψήφιο και όχι κάποιον άλλο, και μέσα και από τη δική του εμπειρία από το admissions office του Stanford University, σχεδίασε ένα αναλυτικότατο σεμινάριο-workshop, στο οποίο οι μαθητές του Global μαθαίνουν βήμα-βήμα πώς θα γράψουν όλα τα συνοδευτικά έγγραφα της αίτησής τους, ώστε να τους επιλέξει και αυτούς ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.

O Γιώργος συμμετείχε στην διαλογή των Personal Statements των υποψηφίων διδακτόρων που έκαναν αιτήσεις στο Stanford University και μοιράζεται την εμπειρία του στην επιλογή των υποψηφίων που επέλεγε το πανεπιστήμιο αποκλειστικά με τους μαθητές του Global Prep.

Admissions′ Workshop PhD

Admissions′ Workshop Masters/MBA