fbpx

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία – Αναλυτικός Οδηγός Global Prep

Στη Γαλλία βρίσκουμε μερικά απο τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη για μεταπτυχιακές σπουδές: τo Ecole Polytechnique, το Sorbonne και το INSEAD θεωρούνται τρία κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Οι κυριότεροι τομείς σπουδών που επιλέγουν Έλληνες φοιτητές είναι οι κλάδοι τοι Finance και Management, καθώς πολλά από τα business schools της Γαλλίας (π.χ. HEC Paris, INSEAD) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως.

Γιατί να επιλέξει κανείς τη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές

Ο συνδυασμός παγκοσμίως αναγνωρισμένων πανεπιστημίων, προσιτών διδάκτρων και μιας ζωντανής κοινωνικής ζωής καθιστούν τη Γαλλία έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για μεταπτυχιακές σπουδές. Τα πανεπιστήμια της Γαλλίας βρίσκονται πολύ ψηλά στις διεθνείς κατατάξεις, κάτι που υποστηρίζεται και από τον μεγάλο αριθμό των Νομπελιστών που έχουν βγάλει.

Τα μεταπτυχιακά στη Γαλλία είναι ως επι το πλείστον διετή, ενώ τα δίδακτρα είναι σχετικά χαμηλά. Για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα δίδακτρα για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα κυμαίνονται από λίγες εκατοντάδες έως λίγες χιλιάδες ευρώ ανά έτος, ανάλογα με το πανεπιστήμιο και το αντικείμενο σπουδών. Συγκεκριμένα οι Ευρωπαίοι φοιτητές πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα, έχουν δυνατότητες υποτροφιών και δικαιούνται και τα ίδια επιδόματα με τους Γάλλους φοιτητές.

Απο πλευράς γλώσσας ένας μεγάλος αριθμός μεταπτυχιακών προγραμμάτων διδάσκεται στα αγγλικά. Όσον αφορά την επαγγελματική σταδιοδρομία υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αποκατάστασης και εξέλιξης σε όλους τους τομείς, ωστόσο αυτές περιορίζονται αν κάποιος δεν μιλάει γαλλικά. Για φοιτητές που μιλάνε γαλλικά είναι απο τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για εργασιακή αποκατάσταση με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις στα πανεπιστήμια στη Γαλλία

Στην Γαλλία οι αιτήσεις γίνονται κατευθείαν στο πανεπιστήμιο. Η διαδικασία που θα ακολουθήσει κανείς εξαρτάται από το πανεπιστήμιο που θα επιλέξει. Η προθεσμία των αιτήσεων εξαρτάται επίσης απο το πανεπιστήμιο το οποίο θα επιλέξει κάποιος με εξαίρεση τα international business schools τα οποία λειτουργούν με γύρους αιτήσων με τον τελευταίο να κλείνει τέλη Απριλίου. Συνεπώς αν κάποιος ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία του τουλάχιστον 8 μήνες πρίν την έναρξη του μεταπτυχιακού.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή:

 • Την αναλυτική σας βαθμολογία (μεταφρασμένη)
 • Βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας ανάλογα με την γλώσσα του μεταπτυχιακού προγράμματος (τα scores του IELTS για τα αγγλόφωνα προγράμματα)
 • Τα scores απ τα test GMAT (για τα business schools)
 • Το Βιογραφικό σας
 • Συστατικές επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες (ανάλογα με το πρόγραμμα)
 • ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο
Ποιο test χρειάζεται να δώσω;

Για τις αιτήσεις για αγγλόφωνα μεταπτυχιακά στη Γαλλία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Management και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT.

Στο τελευταίο section αυτού του οδηγού μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για καθεμία από τις εξετάσεις GMAT και IELTS.

Info Sessions για τα Γαλλικά πανεπιστήμια

Τα Info Sessions είναι μία δωρεάν υπηρεσία του Global Prep που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για το πανεπιστήμιο, τις ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης που προσφέρει, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.

Στα παρακάτω βιντεοσκοπημένα Info Sessions οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο HEC Paris, το κορυφαίο Business School της Γαλλίας και στο Ecole Polytechnique, το κορυφαίο πολυτεχνείο στο Παρίσι, μοιράζονται με τους υποψηφίους την εμπειρία τους από το πρόγραμμα και τη ζωή στη Γαλλία .

Η Admissions/Recruitment Manager του HEC Paris στο Global Prep

Το Global Prep σε συνεργασία με το HEC Paris, το μεγαλύτερο Business School της Γαλλίας, διοργάνωσε παρουσίαση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το πανεπιστήμιο και τη διαδικασία των αιτήσεων.

H υπεύθυνη του recruitment για τα προγράμματα master του HEC Paris, του μεγαλύτερου Business School της Γαλλίας και ενός από τα κορυφαία στην Ευρώπη, μίλησε στους μαθητές του Global για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του HEC και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων από το πανεπιστήμιο.

Διαβίωση και Κόστος Σπουδών στη Γαλλία

To κόστος σπουδών στη Γαλλία εξαρτάται από το πανεπιστήμιο που θα επιλέξει κάπoιος. Τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας είναι πρακτικά δωρεάν, καθώς τα δίδακτρα καθορίζονται από το κράτος και δεν ξεπερνούν τα 300€ ετησίως. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα δίδακτρα είναι υψηλότερα και συνήθως κυμαίνονται από 3.000€  έως 20.000€  το χρόνο.

Όσον αφορά το κόστος ζωής στη Γαλλία, τα ενοίκια κυμαίνονται από 650€ έως 1000€ στο Παρίσι και από 450€ έως 650€ στις υπόλοιπες πόλεις. Βέβαια μπορείτε να διεκδικήσετε τα επιδόματα στέγασης που προσφέρει στους φοιτητές το γαλλικό κράτος.

Χρηματοδότηση σπουδών στη Γαλλία

Στην Γαλλία υπάρχουν διάφορες υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οι υποτροφίες αυτές διακρίνονται σε αυτές που χορηγεί το γαλλικό κράτος, αυτές που δίνουν τα γαλλικά ιδρύματα που συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Γαλλίας καθώς και η οικονομική υποστήριξη που παρέχουν τα ίδια τα ιταλικά πανεπιστήμια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προσφέρει υποτροφίες για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε γαλλικά πανεπιστήμια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το CAF είναι ένα επίδομα στέγασης που προσφέρει το γαλλικό κράτος σε international φοιτητές για να τους διευκολύνει με τα έξοδα διαμονής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Francophone University Agency (AUF) είναι ένας διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί χώρες και περιοχές όπου τα γαλλικά είναι συνηθισμένη γλώσσα ή όπου σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού είναι γαλλόφωνο και προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες για international students που γνωρίζουν γαλλικά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Campus France είναι ένα δημόσιο ίδρυμα υπεύθυνο για την προώθηση της γαλλικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό και την υποδοχή ξένων φοιτητών και ερευνητών στη Γαλλία. Ενθαρρύνει τη διεθνή κινητικότητα και διαχειρίζεται προγράμματα υποτροφιών και το δίκτυο αποφοίτων ενώ κάθε χρόνο υποτροφίες για international students. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αναλυτική λίστα: Τα δημοφιλέστερα πανεπιστήμια στη Γαλλία

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες για τα μεγαλύτερα αγγλόφωνα πανεπιστήμια:

INSEAD

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • 3-5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας μετά την αποφοίτηση
 • GMAT score: 700 (minimum)
 • IELTS score: 7,5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: Από 49.500€ έως 59.000€ συνολικά

To INSEAD είναι ένα ιδιωτικό business school με campuses στη Γαλλία, την Σιγκαπούρη και το Αμπουντάμπι. Ιδρύθηκε το 1957 και η επίσημη ονομασία του είναι “Institut Européen d’Administration des Affaires” ή European Institute of Business Administration. Τα προγράμματα του INSEAD απευθύνονται σε υποψηφίους με εργασιακή εμπειρία καθώς προσφέρει μόνο ΜΒΑ και MSc in Finance (Executive Level). Θεωρείται ένα απο τα καλύτερα business schools παγκοσμίως κατέχοντας και την πρώτη θέση επι σειρά ετών. H φήμη, η ποιότητα σπουδών και το δίκτυο του INSEAD το καθιστούν ως έναν απο τους καλύτερους προορισμούς για κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται για MBA καθώς κατέχει και τον δεύτερο σε μέγεθος αριθμό αποφοίτων που έχουν την θέση του CEO.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του INSEAD θα βρείτε εδώ.


HEC Paris

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 690 (minimum)
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: Από 32.400€ έως 43.800€ συνολικά

To HEC είναι ένα ιδιωτικό business school στο Παρίσι το οποίο ιδρύθηκε το 1881 και προσφέρει αγγλόφωνα μεταπτυχιακά ποργράμματα στο τομέα των οικονομικών και διοικητικών επιστημών, MBA και διδακτορικό στο τομέα του management. Απασχολεί περισσότερους απο 4.000 φοιτητές απο όλο τον κόσμο και είναι ένα απο τα πιο επιλεκτικά πανεπιστήμια στην Γαλλία αλλα και παγκοσμίως ανήκοντας στα λεγόμενα grandes ecoles της Γαλλίας. Κατέχει την 2η θέση ανάμεσα στα business schools της Ευρώπης αλλά και την 12η θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του HEC Paris θα βρείτε εδώ


École Polytechnique

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • IELTS score: 6,5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: 14.100€ ανά έτος

To École Polytechnique βρίσκεται στο Παρίσι και είναι το καλύτερο πολυτεχνείο της Γαλλίας αλλα και ένα απο τα καλύτερα πολυτεχνεία της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1794 και ανήκει και αυτό στα grandes ecoles της Γαλλίας καθιστώντας το έτσι αρκετά επιλεκτικό όσο αφορά τους υποψηφίους που δέχεται. Απασχολεί περισσότερους απο 2000 φοιτητές σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο σε όλους τους τομείς του engineering. Χαίρει διεθνούς φήμης κατέχωντας την 40η θέση παγκοσμίως αλλα και την 13η θέση σε Ευπωπαϊκο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του École Polytechnique θα βρείτε εδώ.


University of Grenoble 

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 6.5
 • GMAT score: minimum 550
 • IELTS score: 6,5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: Από 1.000€ έως 5.000€ συνολικά

To πανεπιστήμιο της Grenoble ιδρύθηκε το 1339 και με περισσότερους απο 45.000 φοιτητές και 3.000 ερευνητές αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Γαλλίας. Προσφέρει προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στους τομείς της νομικής, των οικονομικών και διοικητικών επιστημών, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών καθώς και των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας. Ωστόσο ιδιαίτερη φήμη έχει στον τομέα των οικονομικών και διοικητικών επιστημών κατέχοντας την 26η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την 43η θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του Grenoble University θα βρείτε εδώ.


EDHEC 

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • GMAT score: 600
 • IELTS score: 6,5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: Από 23.450€ έως 38.900€ συνολικά

To EDHEC, επίσης grande ecoles της Γαλλίας, είναι business school με πέντε campuses: στο Παρίσι, στην Λιλ, στην Νίκαια, το Λονδίνο και την Σιγκαπούρη. Ιδρύθηκε το 1906 και προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσων και μεταπτυχιακά στον τομέα των οικονομικών και διοικητικών επιστημών. Τα προγράμματα του είναι στα αγγλικα προσελκύοντας έτσι φοιτητές απο όλο το κόσμο και κατέχει υψηλή θέση σε διεθνείς και ευρωπαϊκες κατατάξεις. Συγκεκριμένα βρίσκεται ανάμεσα στα 15 καλύτερα business schools της Ευρώπης κατέχοντας και την 3η θέση για το master in finance.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του EDHEC θα βρείτε εδώ


SKEMA Business School 

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο (δεν προσδιορίζει ελάχιστο βαθμό)
 • IELTS score: 7
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: Από 18.000€ έως 25.000€ συνολικά

To SKEMA βρίσκεται στη Λιλ της Γαλλίας και ιδρύθηκε το 2009 με την συγχώνευση του CERAM Business School και του Groupe ESC Lille. Προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσων και μεταπτυχιακά στον τομέα των οικονομικών και διοικητικών επιστημών με τα προγράμματά του να είναι στα αγγλικά. Βρίσκεται ανάμεσα στα 100 καλύτερα business schools παγκοσμίως αλλά και όσο αφορά το master in management κατέχει την 25η θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του SKEMA Business School θα βρείτε εδώ


Sciences Po

Admission Requirements

 • Πτυχίο απο ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμό ανώτερο του 7
 • IELTS score: 6,5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Συστατικές Επιστολές
 • Δίδακτρα: Από 0€ έως 18.000€ με μέσο όρο τα 6.750€ ανά έτος

Το Sciences Po με επίσημη ονομασία “Paris Institute of Political Studies” είναι το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία αλλα και ένα απο τα πιο φημισμένα στην Ευρώπη. Συγκεριμένα στον τομέα των πολιτικών σπουδών και των διεθνών σχέσεων είναι τρίτο στον κόσμο. Τα προγράμματα του είναι αγγλόφωνα και επικεντρώνονται σε διεθνείς σχέσεις, οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες και πολιτικές επιστήμες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του Sciences Po θα βρείτε εδώ


University of Paris

Admission Requirements

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS Score: 6,5
 • GMAT Score: 500
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες

Το Πανεπιστήμιο του Παρισιού στα γαλλικά Université de Paris, μετωνυμικά γνωστό ως Σορβόννη είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στο Παρίσι της Γαλλίας, που δραστηριοποιήθηκε από το 1150 έως το 1970, με εξαίρεση μεταξύ 1793 και 1806 υπό τη γαλλική Επανάσταση. Θεωρείται το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη. Γνωστό διεθνώς για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις στις ανθρωπιστικές επιστήμες από τον Μεσαίωνα –ιδίως στη θεολογία και τη φιλοσοφία– εισήγαγε αρκετά ακαδημαϊκά πρότυπα και παραδόσεις που έχουν διατηρηθεί από τότε και διαδίδονται διεθνώς, όπως διδακτορικά διπλώματα. Τεράστιος αριθμός παπών, βασιλιάδων, επιστημόνων και διανοουμένων εκπαιδεύτηκαν στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του University of Paris θα βρείτε εδώ.


ESSEC Business School

Admission Requirements

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS Score: 6,5
 • GMAT Score: 600
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από 20.000€ έως 40.000€ συνολικά

Το ESSEC Business School, στα γαλλικά École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και επιλεκτικά grandes écoles με έδρα το Παρίσι, με πανεπιστημιουπόλεις στη Σιγκαπούρη και το Μαρόκο. Το ESSEC είναι γνωστό ως ένα από τα Trois Parisiennes μαζί με το ESCP Business School και το HEC Paris. Έχει λάβει τη διαπίστευση τριπλού στέμματος των AACSB, EQUIS και AMBA.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του ESSEC Business School θα βρείτε εδώ.


École de management de Normandie

Admission Requirements

 • Πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο
 • IELTS Score: 6,5
 • Βιογραφικό
 • Personal Statement
 • Δίδακτρα: Από 14.500€ έως 17.000€ συνολικά

Η École de Management de Normandie, γνωστή ως EM Normandie είναι μια σχολή επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε το 1871. Έχει συσταθεί ως μη κερδοσκοπικός σύλλογος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας και λειτουργεί βάσει ιδιωτικού δικαίου, διαθέτει πανεπιστημιουπόλεις στο Caen, Δουβλίνο, Χάβρη, Οξφόρδη και Παρίσι. Είναι μια από τις παλαιότερες σχολές επιχειρήσεων στη Γαλλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο και τα προγράμματα του École de management de Normandie θα βρείτε εδώ.

Τα tests που θα χρειαστείτε για τις Αιτήσεις

Όπως προαναφέραμε, για τις αιτήσεις για αγγλόφωνα Master στη Γαλλία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Όσοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά σε Μanagement και Finance θα πρέπει να δώσουν και την εξέταση του GMAT. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την κάθε εξέταση:

Η εξέταση IELTS

Η εξέταση του IELTS διοργανώνεται από το Cambridge (απ το οποίο πήραμε τα Lower και Proficiency όταν ήμασταν στο σχολείο). Ο βαθμός του IELTS κυμαίνεται από 0 έως 9, με το 6 να πιστοποιεί επίπεδο Lower, το 7 επίπεδο Advanced και το 8+ επίπεδο Proficiency. Τα περισσότερα πανεπιστήμια ζητούν βαθμό 6.5, ενώ τα μεγαλύτερα ζητούν βαθμό 7.

Στο Global παρέχουμε στους μαθητές μας μία πολύ στοχευμένη προετοιμασία με βάση διεθνή πρότυπα προετοιμασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κομμάτια speaking και writing (στα οποία υστερούμε περισσότερο οι Έλληνες φοιτητές), με στόχο να βοηθήσουμε τον υποψήφιο να μεγιστοποιήσει το score του (πχ από 6.5 να πάει στο 8) και να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο της επιλογής του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα προετοιμασίας IELTS στο Global Prep, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα των παλαιότερων μαθητών μας, στο https://globalprep.gr/ielts/.

Η εξέταση GMAT

Το GMAT θα το χρειαστείτε μόνο αν κάνετε αιτήσεις σε οικονομικά αντικείμενα (Finance, MBA, Management, κλπ). Το GMAT είναι μια εξέταση αξιολόγησης την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 1.500 Business Schools σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλέξουν φοιτητές για Business, Management και Finance Programs. Τα Business Schools δέχονται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, ακαδημαϊκή κατάρτιση και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας. Το GMAT Test προσφέρει στους υπεύθυνους των επιτροπών αξιολόγησης μία συνεπή και αντικειμενική μέτρηση ικανοτήτων πάνω από όλες τις παραπάνω μεταβλητές των αιτήσεων.

Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίζει ότι τα scores είναι πλήρως συγκρίσιμα για όλους τους υποψηφίους.

Με τη σωστή καθοδήγηση και την εξειδικευμένη μεθοδολογία , οι μαθητές του Global πετυχαίνουν συνεχώς top score 700+ στην εξέταση του GMAT:

Oι instructors που προετοιμάζουν τους μαθητές του Global είναι εξειδικευμένοι στο GMAT στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού, με μακρόχρονη εμπειρία, και τις πιο υψηλές επιδόσεις στην Ελλάδα. Με την εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς, θα σας επιστήσουν την προσοχή στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Πότε να ξεκινήσετε

Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, θα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει την προετοιμασία του 3-4 μήνες πριν την αίτηση. Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή:

 • Την αναλυτική σας βαθμολογία (μεταφρασμένη)
 • Βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας ανάλογα με την γλώσσα του μεταπτυχιακού προγράμματος (τα scores του IELTS για τα αγγλόφωνα προγράμματα)
 • Τα scores απ τα test GMAT (για το Bocconi University)
 • Το Βιογραφικό σας
 • Συστατικές επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες (ανάλογα με το πρόγραμμα)
 • Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο

Η προετοιμασία για το GMAT είναι 2 μήνες, ενώ για το IELTS 1 μήνα.

Δείτε το πρόγραμμα για τα επόμενα τμήματα στο site μας: http://www.globalprep.gr/gmat/

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας έγκαιρα, μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί είναι σημαντικό να σκοράρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας, και ίσως δυσκολευτείτε να το καταφέρετε αυτό αν κάνετε δέκα άλλα πράγματα παράλληλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για τη Γαλλία. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

Όταν κάναμε εμείς αιτήσεις για μεταπτυχιακά, τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας. Σας καλούμε λοιπόν να επωφεληθείτε από την δική μας εμπειρία, να ακολουθήστε στα βήματα που έχουμε έτοιμα ήδη στρωμένα και να τα καταφέρετε καλύτερα.

Και του χρόνου να μιλάτε εσείς στους επόμενους υποψηφίους από την άλλη πλευρά της οθόνης!

~Η Ομάδα του Global Prep