fbpx

Master & PhD στην Αμερική – Αναλυτικός Οδηγός Global Prep

Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια κατέχουν με διαφορά τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και είναι παγκοσμίως γνωστά για το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων τους, του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού τους, αλλά και των τεχνολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων.

Στον οδηγό αυτό αναλύουμε βήμα-βήμα όλα όσα χρειάζετε να ξέρετε για τις αιτήσεις στα πανεπιστήμια της Αμερικής, από τις υποτροφίες και τα διδακτορικά, έως τα tests και τα έγγραφα των αιτήσεων, ενώ παλιότεροι μαθητές του Global που σπούδασαν ήδη εκεί αναλύουν τη ζωή και τις σπουδές τους σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Στον παρακάτω οδηγό του Global Prep έχουμε καταγράψει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες καθώς και βιντεοσκοπημένες ομιλίες Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στην Αμερική και περιγράφουν τις Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές τους εκεί.

Έχουμε μοιράσει τις πληροφορίες σε τρεις ενότητες:

  • Μέρος Α: Σπουδές στην Αμερική – Διαφορές Μaster και PhD
  • Μέρος Β: Χρηματοδοτώντας τις σπουδές στην Αμερική
  • Μέρος Γ: Οι Αιτήσεις για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αμερική

Καθώς οι περισσότερες πληροφορίες είναι σε μορφή video όπου μας μιλούν οι ίδιοι οι Έλληνες φοιτητές της Αμερικής, θα χρειαστείτε αρκετές ώρες για να καλύψετε πλήρως το περιεχόμενο αυτού του οδηγού.

Μέρος Α: Σπουδές στην Αμερική – Διαφορές Μaster και PhD

Στο πρώτο μέρος αυτού του οδηγού θα αναλύσουμε την καθημερινότητα ενός Έλληνα φοιτητή που κάνει το Μεταπτυχιακό ή το Διδακτορικό του σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. Στα βίντεο που ακολουθούν, οι απόφοιτοι του Global Prep που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής μας μιλούν για την ζωή και την καθημερινότητά τους εκεί, τους τρόπους που χρηματοδοτούν τις σπουδές τους, αλλά και την εμπειρία τους από τις αιτήσεις.

Οι Co-Founders του Global Prep αναλύουν την εμπειρία τους από την Αμερική

Σπουδές στην Αμερική – Ομιλίες από την ημερίδα του Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στα παρακάτω σύντομα βίντεο από την ημερίδα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” που διοργάνωσε το Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πέντε απόφοιτοι του Global μας δίνουν την δική τους σκοπιά για τις σπουδές τους στο Harvard MBA, το MIT, το Yale University, το Columbia University και το Columbia Business School και αναλύουν τις προοπτικές καριέρας που τους άνοιξαν οι σπουδές τους στα πέντε αυτά πανεπιστήμια, ενώ δίνουν και συμβουλές μέσα από τη δική τους εμπειρία από τις αιτήσεις.

 

Στα παρακάτω σύντομα βίντεο από την ημερίδα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” που διοργάνωσε το Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πέντε απόφοιτοι του Global μας δίνουν την δική τους σκοπιά για τις σπουδές τους στο Harvard MBA, το MIT, το Yale University, το Columbia University και το Columbia Business School και αναλύουν τις προοπτικές καριέρας που τους άνοιξαν οι σπουδές τους στα πέντε αυτά πανεπιστήμια, ενώ δίνουν και συμβουλές μέσα από τη δική τους εμπειρία από τις αιτήσεις.

Βιντεοσκοπημένα Info Sessions για Αμερική

Στο Global έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο από Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια του κόσμου. Διοργανώνουμε ημερίδες και δωρεάν Info Sessions για να φέρνουμε σε επαφή τους νεότερους υποψηφίους με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη εκεί για να περιγράψουν τις σπουδές και την καθημερινότητα για το κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ζωής τους εκεί.
Παρακάτω θα βρείτε πολλές ομιλίες Ελλήνων φοιτητών από πάρα πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής. Παρακολουθήστε τις και θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις αποφάσεις σας.

1. Info Session: PhD στην Αμερική: MIT & Stanford
2. Info Session: PhD στην Αμερική, Cornell University
3. Info Session: University of Texas at Austin, Master & Υποτροφίες
4. Info Session: Harvard University, Computer Science
5. Info Session: UC Berkeley, Αρχιτεκτονική
6. Info Session: Σπουδές στην Καλιφόρνια, Stanford University
7. Info Session: Stanford University, Computer Science
8. Info Session: Από το Πάντειο στην Αμερική – UC Berkeley
9. Info Session: Rutgers University, Electrical Engineering
10. Info Session: Stanford, Princeton & Χρηματοδότηση
11. TEDxUniversityofPiraeus: Finance στην Αμερική με υποτροφία
12. Info Session: Carnegie Mellon, Software Engineering
13. Info Session: UC Berkeley, Electrical Engineering
14. Info Session: University of Texas at Austin – PhD Physics
15. Info Session: Ψυχολογία (PhD) στην Αμερική
16. Info Session: Νομική στην Αμερική, Georgetown LLM, Washington DC
17. Info Session: Boston University, Admissions’ Directors

Μέρος Β: Χρηματοδοτώντας τις σπουδές στην Αμερική

Καθώς τα πανεπιστήμια της Αμερικής έχουν ιδαίτερα υψηλά δίδακτρα, στο δεύτερο μέρος αυτού του οδηγού θα αναλύσουμε τους τρεις τρόπους με τους οποίους ένας Έλληνας φοιτητής μπορεί να χρηματοδήσει τις σπουδές του στην Αμερική.

Τρόπος 1: PhD στην Αμερική – Δωρεάν δίδακτρα + μισθός

Το διδακτορικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να σπουδάσει κάποιος στην Αμερική, καθώς όχι μόνο δεν χρειάζεται να πληρώσει δίδακτρα, αλλά παίρνει και μισθό παράλληλα. Στην Αμερική μπορείς να κάνεις αιτήσεις απευθείας για PhD μετά το πρώτο πτυχίο (Direct PhD). Αφού γίνεις δεκτός το πανεπιστήμιο σου καλύπτει όλα τα δίδακτρα για να κάνεις και το απαιτούμενο Master μαζί με το διδακτορικό, και εκτός του ότι σου καλύπτουν όλα τα έξοδα και τα δίδακτρα, σε πληρώνουν και μισθό.

Στο παρακάτω βίντεο από την ημερίδα μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο co-founder του Global Prep, Σπυρος Μανιατόπουλος, εξηγεί τι σημαίνει να ακολουθήσεις το μονοπάτι του PhD στην Αμερική:

Στο παρακάτω βίντεο ο co-founder του Global Prep, Dr Γιώργος Κατσίκης (PhD Stanford & Post-doc MIT), μας μιλάει μέσα από την 10ετή πλέον εμπειρία του ως ερευνητής σε δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (Stanford & MIT) για την καθημερινότητα και τη ζωή ενός graduate researcher στην Αμερική. Αναφέρεται στις αιτήσεις για PhD στην Αμερική, για τον τρόπο που λειτουργεί το ακαδημαϊκό σύστημα των ΗΠΑ και για την πορεία ενός διδακτορικού φοιτητή από την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο μέχρι την υπεράσπιση του thesis του.

Δείτε δύο διευθύντριες του Boston University να απαντούν στη συνηθισμένη ερώτηση, δηλαδή πως κάνεις αίτηση από το πρώτο πτυχίο κατευθείαν για διδακτορικό:

Τρόπος 2: Master στην Αμερική με υποτροφία

Ως γνωστόν τα δίδακτρα για τα πανεπιστήμια της Αμερικής είναι πολύ υψηλότερα από των πανεπιστημίων της Ευρώπης. Στο Global δίνουμε στους μαθητές μας αναλυτική λίστα με τις υποτροφίες που μπορούν να αιτηθούν.

Στο παρακάτω βίντεο ο μαθητής μας ο Αντώνης, μας μιλάει για την δική του εμπειρία από τις μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Texas at Austin για το οποίο πήρε full scholarship.

Τρόπος 3: Research & Teaching Assistanship

Υπάρχουν όμως και άλλες μέθοδοι χρηματοδότησης εκτός από τις υποτροφίες.

Στο παρακάτω Info Session του Global Prep (από τα πρώτα που διοργανώσαμε) μπορείτε να δείτε πως ο Παύλος τελείωσε το master του στο Stanford University χρηματοδοτώντας το εξ ολοκλήρου μέσω της εργασίας του για το πανεπιστήμιο ως research / teaching assistant:

Επιλέγοντας πανεπιστήμια στην Αμερική

Οι παλιοί μας μαθητές έγιναν δεκτοί στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής. Στο παρακάτω βίντεο (αριστερά) η μαθήτριά μας Χαρά Ποδηματά μας μιλάει για την διαδικασία των αιτήσεων και τα κριτήριά της για την επιλογή πανεπιστημίου από αυτά που την δέχτηκαν (Ηarvard, Oxford και Stanford), ενω (δεξιά) ο μαθητής μας Βαγγέλης Χατζηαφράτης, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών στο Stanford, μιλάει για την διαδικασία επιλογής πανεπιστημίου από αυτά που τον δέχτηκαν (μεταξύ άλλων τα Stanford, Princeton και Columbia).

Μέρος Γ: Οι Αιτήσεις για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αμερική

Στο τρίτο μέρος αυτού του οδηγού αναλύουμε τα στοιχεία της Αίτησης για τα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Στην Αμερική οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση απευθείας στο πανεπιστήμιο. Η προθεσμία αιτήσεων είναι κατά κύριο λόγο αρχές Δεκεμβρίου, με κάποια λίγα πανεπιστήμια να δέχονται αιτήσεις ως τις αρχές Ιανουαρίου.

Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, θα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει την προετοιμασία του 3-4 μήνες πριν την αίτηση, δηλαδή το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή:

  • Την αναλυτική σας βαθμολογία (επίσημα μεταφρασμένη)
  • Τα scores για το TOEFL (ή IELTS εφόσον το πανεπιστήμιο το δέχεται)
  • Τα scores απ τα test GRE (για sciences & engineering) ή GMAT (για Business Schools)
  • Το Βιογραφικό σας
  • Συστατικές επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες (2 με 3 – ανάλογα με το πρόγραμμα)
  • ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο

Στο παρακάτω απόσπασμα από την ημερίδα του Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο co-founder του Global Prep, Γιώργος Κατσίκης, αναλύει τη διαδικασία των αιτήσεων και τη σημασία των συνοδευτικών εγγράφων:

Έχει τόση σημασία ο βαθμός πτυχίου για την Αμερική;

Προτού αναλύσουμε κάθε ένα από τα στοιχεία της αίτησης, ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά έναν από τους μεγαλύτερους μύθους. Αυτόν για τον βαθμό πτυχίου:

Στο παρακάτω βίντεο δύο διευθύντριες του Boston University καταρρίπτουν αυτόν τον μύθο και εξηγούν πως οι επιτροπές στα αμερικάνικα πανεπιστήμια κοιτάζουν το συνολικό προφίλ του κάθε υποψηφίου (την ιστορία του, τους στόχους του, τις συστάσεις του) και όχι μόνο την ακαδημαϊκή του επίδοση στο προπτυχιακό.

Το GRE test

Για τις αιτήσεις για Master ή Διδακτορικό στην Αμερική πολλά πανεπιστήμια θα σας ζητήσουν να δώσετε το τεστ GRE (υποχρεωτικά ή προαιρετικά).

Το GRE – Graduate Record Examination είναι μια τυποποιημένη εξέταση (Computer-Based Standardized Test) και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια για να επιλέξουν μεταξύ των υποψηφίων φοιτητών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Στο παρακάτω απόσπασμα από την ημερίδα μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο co-founder του Global Prep, Δημήτρης Γκίκας, αναλύει το GRE test και τη σημασία του για τις αιτήσεις στην Αμερική:

Ανάλυση του GRE Test

H σημασία του GRE Test

Η εξέταση του GRE σταθμίζει υποψηφίους από διάφορα πανεπιστήμια τον ένα ως προς τον άλλο. Έτσι παρέχει στα admission offices ένα μέτρο σύγκρισης των υποψηφίων που κάνουν αιτήσεις πολύ πιο αντιπροσωπευτικό από τον βαθμό πτυχίου, που για φοιτητές ίδιας επίδοσης μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ από το ένα τμήμα στο άλλο. Το GRE score εκφράζει σε ποιο ποσοστό του πληθυσμού βρίσκεστε.

Γιατί το GRE είναι σημαντικό για έναν international (Έλληνα) φοιτητή;

Τα πανεπιστήμια της Αμερικής είναι πολυζήτητα. Κάθε χρόνο κάνουν σε αυτά αιτήσεις χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό θέσεων. Οι φοιτητές αυτοί μπορεί να προέρχονται από γνωστά στους Αμερικανούς πανεπιστήμια (πχ Stanford, MIT, Princeton, αλλά και πιο μικρά όπως Ohio State, Arizona State κλπ) ή λιγότερο αναγνωρισμένα ή και άγνωστα πανεπιστήμια από κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη (πχ από κάποια επαρχιακή πόλη της Κίνας ή από την Ξάνθη, την Πάτρα, κτλ).

Το GRE είναι ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης που βάζει τους Έλληνες φοιτητές στον χάρτη. Λέει στο πανεπιστήμιο “Κοίτα δεν ξέρεις που ειναι το πανεπιστήμιο Πατρών ή το Μετσόβιο, δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό το 9.2 που έχω βγάλει βαθμό πτυχίου και πως σχετίζεται με το GPA κάποιου από τη Μινεσότα, αλλά δες εδώ, έχω γράψει στο top 1% στην εξέταση του GRE που είναι αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης και με σταθμίζει με όλους τους άλλους. Άρα η αίτησή μου ειναι κάτι που αξίζει να δεις”.

Χωρίς την εξέταση του GRE η αίτηση ενός international φοιτητή από ένα λιγότερο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο δεν έχει τρόπο να ανέβει στην επιφάνεια. 

Στο παρακάτω βίντεο η κα. K. Miller, Director of Professional Education στο Boston University αναλύει την σημασία του GRE για τις αιτήσεις στην Αμερική, καθώς και την αξία της προετοιμασίας στο Global Prep:

H μορφή του GRE Test

Στα παρακάτω βίντεο από την εκδήλωσή μας στο Μέγαρο Μουσικής οι instructors του Global Prep αναλύουν το GRE test και τις ιδιαιτερότητές του:

Είναι κοινώς γνωστό ότι τo Global Prep έχει την καλύτερη προετοιμασία για το GRE στην Ελλάδα. Οι instructors του Global Prep έχουν εξειδικευτεί στη διδασκαλία των standardized tests στο εξωτερικό, ενώ ο ένας στους πέντε μαθητές μας γράφει 170 στο Quantitative (top 1% παγκοσμίως) και το 95% των μαθητών μας γράφουν πάνω από 165/170 (top 10% παγκοσμίως).  Αν θέλετε να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας για το GRE test στο Global, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο αντίστοιχο section της ιστοσελίδας μας: https://globalprep.gr/gre/

Το TOEFL test

Τα πανεπιστήμια θα σας ζητήσουν να τους δείξετε ότι έχετε το απαραίτητο επίπεδο των αγγλικών που απαιτείται στο ακαδημαϊκό περιβάλλον που θα ενταχθείτε. Αυτό το πιστοποιείτε δίνοντας ένα εκ των δύο test: TOEFL ή IELTS.

Το IELTS είναι το βρετανικό τεστ, ενώ το TOEFL το αμερικάνικο. Επειδή το IELTS δεν το δέχονται αρκετά πανεπιστήμια της Αμερικής, είναι γενικά ασφαλέστερο να προτιμήσετε από τα δύο τεστ να δώσετε το TOEFL.

Στο παρακάτω απόσπασμα από την ημερίδα του Global Prep στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η TOEFL Instructor του Global Prep, Ελένη Σίσσα, αναλύει το TOEFL και τις ιδιαιτερότητές του.

Tα Έγγραφα των Αιτήσεων

Για να κάνετε αιτήσεις για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Αμερική θα χρειαστεί να πείτε στο πανεπιστήμιο την ιστορία σας και να τους πείσετε να πάρουν εσάς και όχι κάποιον άλλο. Αυτό γίνεται μέσα από τα τρία συνοδευτικά έγγραφα:

  • Το Personal Statement ή Statement of Purpose (ένα για κάθε πανεπιστήμιο)
  • Το Βιογραφικό (στο αμερικάνικο format)
  • Τις Συστατικές Επιστολές (δύο ή τρεις αναλόγως το πρόγραμμα).

Τα συνοδευτικά έγγραφα είναι τρομερά σημαντικά για τις αιτήσεις στα πανεπιστήμια της Αμερικής. Μετράνε κατά 50% για την επιλογή σας ή όχι στο πανεπιστήμιο.

Στο Global βοηθάμε τους μαθητές μας του GRE ΔΩΡΕΑΝ και βήμα-βήμα με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα. Η μεθοδολογία που ακολουθούμε για τις αιτήσεις είναι μοναδική και έχει σίγουρα αποτελέσματα: Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μας του GRE γίνεται δεκτή στην πρώτη δεκαπεντάδα των πανεπιστημίων της Αμερικής.

 

Ο Γιώργος Κατσίκης βοηθάει τους μαθητές του Global με τις αιτήσεις τους για την Αμερική ζωντανά από το ΜΙΤ.

Στο παρακάτω βίντεο ο co-founder του Global Prep, Γιώργος Κατσίκης (PhD Stanford & post-doc MIT), μιλάει για την βαρύτητα του βαθμού πτυχίου και των συνοδευτικών εγγράφων και αναλύει πώς βοηθάμε τους μαθητές μας μέσα από τα Mentoring Workshops στο Global Prep:

Στo Admissions’ Workshop αναλύεται βήμα-βήμα η συγγραφή των συνοδευτικών εγγράφων από την εισαγωγή μέχρι τον επίλογο. Το μάθημα είναι πρακτικό. Μαθαίνουμε βήμα-βήμα πώς θα γράψουμε την κάθε παράγραφο, που θα μπει το κάθε στοιχείο του βιογραφικού μας και γιατί, συζητώντας παράλληλα πάνω σε case studies πραγματικών βιογραφικών και Personal Statements που εγκρίθηκαν ή απορρίφθηκαν από το Stanford.

Παρακάτω η μαθήτριά μας Ιωάννα Σπυρίδη που έγινε δεκτή στο UC Berkeley, μιλάει για την απαιτητικότητα των αιτήσεων για τα πανεπιστήμια της Αμερικής:

Από ποιους καθηγητές να ζητήσω Συστατική;

Στο δωρεάν Admissions’ Workshop που κάνουμε στους μαθητές μας για τις αιτήσεις αναλύουμε πλήρως τη λογική με την οποία θα πρέπει να επιλέξετε τους καθηγητές για τις συστατικές σας επιστολές.

Μία όμως από τις βασικότερες συμβουλές είναι να επιλέξετε ανθρώπους που σας ξέρουν προσωπικά και θα εγγυηθούν για την απόδοσή σας, και όχι απλά  υψηλόβαθμους καθηγητές ή “μεγάλα ονόματα”.

Στα λόγια των admissions directors που θα παραλάβουν τις αιτήσεις σας:

Πότε να ξεκινήσετε

Οι αιτήσεις για την Αμερική είναι τον Δεκέμβριο με κάποια λίγα πανεπιστήμια να δέχονται αιτήσεις έως τα μέσα Ιανουαρίου. Αν όμως δεν θέλετε να χάσετε κανένα deadline θα πρέπει να έχετε τα πάντα έτοιμα έως 30 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει να έχετε στα χέρια σας:

  • Τα scores των GRE και TOEFL
  • Ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο
  • Τις Συστατικές Επιστολές των καθηγητών
  • Το βιογραφικό σας
  • Την αναλυτική βαθμολογία σας από το πανεπιστήμιο (επίσημα μεταφρασμένη)

Πέραν αυτών κάποια πανεπιστήμια μπορεί να ζητήσουν και extra πράγματα, πχ να τους γράψετε μία έκθεση για εθελοντισμό που έχετε κάνει ή να τους πάτε και μεταφρασμένο απολυτήριο Λυκείου.

Γενικά ξεκινήστε νωρίς.

Πότε να επικοινωνήσω για να κλείσω θέση?

Η προετοιμασία για το GRE είναι 2 μήνες, ενώ για το TOEFL 1 μήνα. Μπορείτε να τα κάνετε παράλληλα αν θέλετε, αλλά συνιστούμε να τα κάνετε ξεχωριστά για να αποδώσετε καλύτερα.

Στο Global έχουμε τμήματα GRE όλο τον χρόνο. Έχετε υπόψιν ότι για να προλάβετε θέση στα τμήματα του Global Prep θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας τουλάχιστον 1 εβδομάδα πιο πριν, καθώς η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη και οι θέσεις κλείνουν γρήγορα. Για τα τμήματα του Αυγούστου, που είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για GRE, η διαθεσιμότητα κλείνει συνήθως μέσα στον Ιούλιο, με κάποια τμήματα να έχουν συμπληρώσει τις θέσεις τους από τον Ιούνιο.

Δείτε το πρόγραμμα για τα επόμενα τμήματα στο site μας: https://globalprep.gr/gre/

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας έγκαιρα, μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί είναι σημαντικό να σκοράρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας, και ίσως δυσκολευτείτε να το καταφέρετε αυτό αν κάνετε δέκα άλλα πράγματα παράλληλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Αμερική. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

Όταν κάναμε εμείς αιτήσεις για την Αμερική, τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας. Σας καλούμε λοιπόν να επωφεληθείτε από την δική μας εμπειρία, να ακολουθήστε στα βήματα που έχουμε έτοιμα ήδη στρωμένα και να τα καταφέρετε καλύτερα.

Και του χρόνου να μιλάτε εσείς στους επόμενους υποψηφίους από την άλλη πλευρά της οθόνης!

~Η Ομάδα του Global Prep