Η ομάδα του Global

Ιδρυτική Ομάδα

Γιώργος Κατσίκης, PhD – Co-Founder & Lead Mentor

Μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο Γιώργος συνέχισε κάνοντας Master και PhD στο Stanford University των ΗΠΑ. Καταξιωμένος μηχανικός και ερευνητής, έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους όπως το Nature, έχει γράψει πανεπιστημιακά βιβλία, καθώς και πατέντες στο Αμερικάνικο Γραφείο Ευρεσιτεχνειών (USPTO). Μετά από ένα πέρασμα στον κλάδο του high tech industry της Silicon Valley, ο Γιώργος δουλεύει πλέον ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στον κλάδο του Biomedical Engineering στο ΜΙΤ – Massachusetts Institute of Technology.

Είναι από τους πλέον έμπειρους συμβούλους και mentors της ομάδας του Global, καθώς στα πλαίσια της εργασίας του στο Stanford University ένα από τα καθήκοντά του περιλάμβανε την διαλογή των Personal Statements των υποψηφίων διδακτόρων που έκαναν αιτήσεις στο department του και τη συμμετοχή του στην επιλογή των υποψηφίων από την επιτροπή αξιολόγησης.

Ο Γιώργος ανέλαβε να ερευνήσει τα κριτήρια και του λόγους που κάνουν τα μεγάλα πανεπιστήμια να επιλέξουν τον έναν υποψήφιο αντί για κάποιον άλλο, και μέσα και από τη δική του εμπειρία από το admissions office του Stanford University, σχεδίασε ένα αναλυτικότατο σεμινάριο-workshop, στο οποίο οι μαθητές του Global μαθαίνουν βήμα-βήμα πώς θα γράψουν όλα τα συνοδευτικά έγγραφα της αίτησής τους, ώστε να τους επιλέξει και αυτούς ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Σήμερα εκτός από τα Mentoring Sessions που κάνει για τους μαθητές μας που ετοιμάζονται για την Αμερική, ο Γιώργος αποτελεί και τον κεντρικό κόμβο του Δικτύου του Global Prep στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας τις επαφές μας με καθηγητές και πανεπιστήμια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Δημήτρης ΓκίκαςCo-Founder & Managing Director

Μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ίδρυσε το φοιτητικό Forum του ΕΜΠ “e-polytexneio.gr”, ανασύστησε τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πολυτεχνείου και συμμετείχε ενεργά στην δημιουργία πολλών φοιτητικών ομάδων που εκπροσωπούν το Πολυτεχνείο σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχοντας παράλληλα και ένα business venture ήδη στο ενεργητικό του στον τομέα του industrial design, ο Δημήτρης ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Management, Technology & Economics στο ΕΤΗ Zurich στην Ελβετία, το κορυφαίο πανεπιστήμιο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Στη Ζυρίχη ο Δημήτρης συνέλαβε όλο το concept του Global Prep και μαζί με τον Γιώργο και τον Σπύρο, που βρίσκονταν στην Αμερική, ξεκίνησαν από κοινού τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Ο Δημήτρης σχεδίασε όλο το επικοινωνιακό κομμάτι του Global Prep, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα έφτιαξε το γραφείο μας στην Κατεχάκη, συγκέντρωσε την ομάδα μας, και ανέλαβε να διαδώσει το όραμα και την ιδέα του Global Prep στους Έλληνες φοιτητές. Ο Δημήτρης είναι ο κεντρικός ομιλητής στις ημερίδες του Global καθώς και ο εκφραστής του οράματος του Global σε όλες τις εκδηλώσεις όπου είμαστε καλεσμένοι, όπως τα TEDx και το JobFair.

Μέσα στο Global ο Δημήτρης παρέχει καθοδήγηση σε όλους μας τους μαθητές στην Επιλογή χώρας και Μεταπτυχιακού. Ως συντονιστής των Info Sessions του Global παρέχει στους μαθητές μας πληροφορίες για τις σπουδές και τις επαγγελματικές δυνατότητες σε διάφορες χώρες, όπως μας τις παρέχουν οι ίδιοι οι Έλληνες φοιτητές και απόφοιτοι που σπουδάζουν και εργάζονται σε αυτές, και βοηθάει τους υποψηφίους να επιλέξουν το μονοπάτι που τους ταιριάζει. Παράλληλα ταξιδεύει συχνά στις ευρωπαϊκές πόλεις για να συναντηθεί με μαθητές μας και διευθυντές πανεπιστημίων και δρα ως κεντρικός κόμβος του Δικτύου του Global Prep στην Ευρώπη.

Σπύρος ΜανιατόπουλοςCo-Founder & Business Development Manager

Ο Σπύρος είναι το οργανωτικότερο από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας μας. Μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνέχισε ξεκινώντας κατευθείαν PhD στο Cornell University, ένα από τα οκτώ Ivy League πανεπιστήμια της Αμερικής, στην ερευνητική ομάδα που σχεδίαζε ρομπότ έρευνας και διάσωσης για το πρόγραμμα DARPA Robotics. Σήμερα ο Σπύρος ζει στη Silicon Valley του San Francisco και δραστηριοποιείται ως στέλεχος στην βιομηχανία στον τομέα της Ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ παράλληλα δρα και ως κόμβος για τους μαθητές μας στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Στο Global ο Σπύρος σχεδίασε τα “3-βήματα του Global”, το γραμμικό set των διαδικασιών και βημάτων που έχουν ακολουθήσει έκτοτε χιλιάδες μαθητές μας για να γίνουν κι αυτοί δεκτοί στα προγράμματα της επιλογής τους. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης διπλωματικής, της σωστής χρονικής στιγμής για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά και πρακτικές συμβουλές όπως από ποιον καθηγητή να πάρουμε συστατική ή σε ποιο στοιχείο της αίτησής μας πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση.

Ο Σπύρος ανέλαβε επίσης τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του Portal Room, του project των mentoring sessions του Global μέσω των οποίων οι νεότεροι μαθητές παίρνουν πληροφορίες από παλαιότερους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό, δημιουργώντας έτσι αυτό που εξελίχθηκε σήμερα στο Διεθνές Δίκτυο του Global Prep.

Test Instructors

Οι instructors του Global είναι όλοι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου από μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Έχουν αποκτήσει εξειδίκευση στο εξωτερικό στην εκμάθηση των standardized tests GRE, GMAT, TOEFL και IELTS. Με την μακρόχρονη εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score και να γίνετε δεκτοί στα πανεπιστήμια της επιλογής σας.

Ελένη ΣίσσαSpecialized Instructor GMAT

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία του GMAT και έχοντας προετοιμάσει επιτυχώς χιλιάδες φοιτητές για την εξέταση, η Ελένη είναι κατά κοινή ομολογία η καλύτερη καθηγήτρια GMAT στην Ελλάδα.

Η Ελένη έχει αποφοιτήσει από το City University of New York με Master in Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL) και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Αμερική στην διδασκαλία των standardized tests.

Εργάστηκε για ένα διάστημα στο πανεπιστήμιο της, το City University of New York, και το 1991 επέστρεψε στην Αθήνα φέρνοντας τη διδασκαλία του GMAT στη χώρα μας και δημιουργώντας το πρώτο διδακτικό υλικό του GMAT στην Ελλάδα.

Αντωνία ΓιαννοπούλουSpecialized Quantitative Instructor GRE & GMAT 

Η Τόνια μπήκε 1η και αποφοίτησε 2η στο έτος της από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια τελείωσε με Άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στο ETH Zurich, το κορυφαίο πανεπιστήμιο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Αγαπώντας τη διδασκαλία των μαθηματικών και θέλοντας από μικρή να αφιερωθεί σε αυτή, εξειδικεύτηκε ως standardized test instructor για τα τεστ GRE και GMAT (Quantitative sections) και ενσωματώθηκε στην ομάδα καθηγητών του Global Prep.

Το εξαιρετικά δυνατό μαθηματικό background της, καθώς και το γεγονός ότι είναι όχι απλά απόφοιτος, αλλά αριστούχος από το ETH στη Ζυρίχη, ένα από τα πιο σκληρά και δύσκολα πανεπιστήμια του κόσμου, την κάνουν την ιδανική καθηγήτρια για τους φοιτητές που έχουν σκοπό να γίνουν κι αυτοί δεκτοί στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και χρειάζονται έναν καθηγητή που να έχει διαβεί επιτυχώς ο ίδιος πρώτος τα βήματα που θέλουν να κάνουν κι αυτοί.

Αθανασία ΑργυροπούλουSpecialized Instructor GRE, TOEFL, IELTS 

Αφού τελείωσε με Άριστα τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Αθανασία συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο University of Edinburgh ολοκληρώνοντας με Άριστα το πρόγραμμα MSc in Teaching English to Speakers of Other Languages – TESOL και εξειδικεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία των standardized tests.

Με την πρόσληψή της στο Global Prep επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε και διαμόρφωσε με βάση το αγγλικό πρότυπο το πρόγραμμα διδασκαλίας του GRE, του IELTS και του TOEFL στο Global.

Οι μαθητές της Αθανασίας πετυχαίνουν από τα υψηλότερα scores σε παγκόσμιο επίπεδο στο Verbal section του GRE, ενώ η μεθοδολογία της στη διδασκαλία του IELTS και του TOEFL έχει βοηθήσει χιλιάδες μαθητές του Global να πετύχουν με την πρώτη προσπάθεια τα scores που χρειάζονται για την εισαγωγή τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους.

Μαριλί Κουστένη Specialized Instructor IELTS & TOEFL 

Ολοκληρώνοντας παράλληλα τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American College, η Μαριλί συνέχισε κάνοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Royal Holloway – University of London.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα to 2013 ξεκίνησε να διδάσκει το IELTS, έως το 2015 που ανέλαβε θέση Academic Associate στον εξεταστικό φορέα του IELTS στην Αθήνα. Κατά τη διετία 2017-18 η Μαριλί εργάστηκε στο Παρίσι σαν IELTS tutor, ενώ από το 2019 διδάσκει το IELTS στο Global.

Σωτήρης ΣίμοςSpecialized Quantitative Instructor GMAT

O Σωτήρης ειναι αριστούχος από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά, επίσης με Άριστα. Έχοντας κλείσει μια δεκαετία διδακτικής εμπειρίας στον φροντιστηριακό χώρο εξειδικεύτηκε ως standardized test instructor για το GMAT test (Quantitative και Integrated Reasoning sections) και ενσωματώθηκε στην ομάδα καθηγητών του Global Prep.

Ο Σωτήρης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές μας που προέρχονται από μη-τεχνικά αντικείμενα και δεν έχουν δυνατό μαθηματικό background. Φημίζεται για την ενσυναίσθηση του, μέσα από την οποία καταφέρνει να αναπτύξει μία υψηλή μεταδοτικότητα προς τους μαθητές μας, να καταλάβει τις αδυναμίες τους και να τους βοηθήσει να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες του test από όποιο αντικείμενο σπουδών και αν προέρχονται.

Ευγενία Ζιούβελου Specialized IELTS Instructor 

Η Ευγενία ολοκλήρωσε με Άριστα το πρώτο της πτυχίο στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο University College Dublin. Εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία του IELTS από την ομάδα μας και διδάσκει τα τελευταία χρόνια τους μαθητές του Global με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Χρύσα Τίτη Specialized IELTS Instructor 

Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές με Άριστα στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Χρύσα συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακό στο University of Kent στην Αγγλία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας στη διδασκαλία του IELTS, το  οποίο και διδάσκει στους μαθητές του Global τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Άννα-Μαρία Τσιμπουράκη Specialized IELTS Instructor 

Η Άννα-Μαρία σπούδασε Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Oxford Brooks University στην Αγγλία. Θέλοντας να βοηθήσει και τους μικρότερους Έλληνες υποψηφίους να γίνουν δεκτοί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έγινε μέλος της ομάδας του Global και εκπαιδεύτηκε στην διδασκαλία του IELTS, το οποίο και διδάσκει με εξαιρετική επιτυχία.

Θέλεις να μπεις στην ομάδα του Global;

Τo Global Prep είναι εδραιωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων φοιτητών ως το κορυφαίο Κέντρο Προετοιμασίας για Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Στο Global Prep εκπαιδεύουμε οι ίδιοι όλα τα νεότερα μέλη της ομάδας μας. Γι αυτό και η προϋπηρεσία δεν είναι απαραίτητη. Αυτό που ψάχνουμε είναι νέους επαγγελματίες με πραγματική αγάπη για τη διδασκαλία και επιθυμία να προσφέρουν στους μαθητές μας. Στο Global Prep προσφέρουμε θέσεις εργασίας στους τομείς της διδασκαλίας, της γραμματειακής υποστήριξης και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Αν σας ενδιαφέρει να γίνετε μέλη της ομάδας μας συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση:

https://forms.gle/MhLZ2bapQz7ViFj29

Όταν ανοίξει θέση στον κλάδο που έχετε επιλέξει, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.