fbpx

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αυστραλία (Μελβούρνη)

Home / News / Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αυστραλία (Μελβούρνη)

Σήμερα θα μιλήσουμε για την Αυστραλία και τις δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές για τους Έλληνες που θα την επιλέξουν. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα μιλήσουμε για δύο full υποτροφίες για MBA που προσφέρει το πανεπιστήμιο και η Ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης σε δύο Έλληνες φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο Alex Christou, director of Corporate Relations & Partnerships του Melbourne Business School, ήρθε σε επαφή μαζί μας και μας ζήτησε να ενημερώσουμε τους Έλληνες φοιτητές για τις εκπληκτικές επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρουν τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, αλλά και για την βοήθεια που θέλει να προσφέρει σε Έλληνες φοιτητές η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.


Η Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει μία πολύ ανεπτυγμένη και σύγχρονη οικονομία – και κυρίως αγγλόφωνη. Εκτός του ότι βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική γεωγραφική θέση που ευνοεί τη συνεργασία με τις χώρες της Ασίας, το επίπεδο ζωής – και μισθών – στην Αυστραλία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Και φυσικά υπάρχει και το μικρό bonus του μεγάλου πληθυσμού των Ελλήνων που ζουν στην Μελβούρνη, καθιστώντας την το μέρος με τους περισσότερους Έλληνες στον κόσμο μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Melbourne-_skyline_river_
Αυτή είναι η Μελβούρνη στην Αυστραλία.

Η Μελβούρνη ψηφίζεται σταθερά κάθε χρόνο ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Ας αφήσουμε στην άκρη τα στερεότυπα με τις δηλητηριώδεις αράχνες και τα χίλια πράγματα που μπορεί να σε σκοτώσουν στην Αυστραλία. Η Μελβούρνη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, με έναν εκπληκτικό συνδυασμό παλαιάς και νέας αρχιτεκτονικής, οργανωμένο σύστημα μέσων μεταφοράς, καλοσχεδιασμένη ρυμοτομία με μεγάλες λεωφόρους και γιγάντια πάρκα και – το σημαντικότερο – ένα καταπληκτικό μείγμα πολυεθνικότητας.  Στυλιστικά η Μελβούρνη είναι μία πόλη δυναμική και κοσμοπολίτικη. Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας και φημίζεται για το street art, αλλά και για τα κορυφαία μουσεία της.


Το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

http://www.unimelb.edu.au/

Είναι ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1853. Το ένα τρίτο των φοιτητών του είναι international, ενώ και προσφέρει σπουδές σε ένα ευρύτατο φάσμα θεωρητικών και πρακτικών αντικειμένων:

  • Arts
  • Business and Commerce
  • Education
  • Engineering
  • Environment and Development Policy
  • Health Sciences, Dentistry and Medicine
  • Humanities and Social Sciences
  • Law
  • Science
  • Veterinary and Agricultural Studies

Οι αιτήσεις για μεταπτυχιακά διαφέρουν ελαφρά από σχολή σε σχολή. Επισκεφτείτε το site του πανεπιστημίου για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα master που σας ενδιαφέρουν. Σίγουρα όμως θα χρειαστείτε:


Το Melbourne Business School

https://mbs.edu/home

mbs_building

Το Melbourne Business School είναι το καλύτερο business school της Αυστραλίας και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, καθιστώντας το μία κορυφαία επιλογή σε αυτή την πλευρά του πλανήτη.

Με starting salary μετά την αποφοίτηση τα 100.000 δολάρια είναι λογικό να τραβάει το ενδιαφέρον πολλών υποψηφίων και να ζητάει αρκετά υψηλά scores στο GMAT και να διοργανώνει interviews μέσω Skype πριν καταλήξει στους υποψηφίους που θα δεχτεί. Το MBS συνεργάζεται και διατηρεί σχέσεις με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Αυστραλία, όσο και στις μεγάλες αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Σινγκαπούρη.

Ας αφήσουμε όμως τον Alex Christou, Director of Corporate Relations & Partnerships του Melbourne Business School, να μας ξεναγήσει στην όμορφη πόλη της Μελβούρνης και να μας εξηγήσει γιατί το MBS πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων των Ελλήνων υποψηφίων:

Οι Αιτήσεις στο Melbourne Business School

Για να κάνει ένα υποψήφιος αιτήσεις στο MBS χρειάζεται:


Επίσκεψη του Melbourne Business School στην Ελλάδα και οι Υποτροφίες

O Alex Christou, θα επισκεφτεί το Global Prep στην Αθήνα 13 Οκτωβρίου και θα μας μιλήσει από κοντά για το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, για το πρόγραμμα MBA και θα δώσει όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για τις υποτροφίες που προσφέρει η Ελληνική κοινότητα Μελβούρνης. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίασή του μείνετε συντονισμένοι στο newsletter μας είτε στη σελίδα μας στο Facebook για την ανακοίνωση με τις δηλώσεις συμμετοχής.

~Η ομάδα του Global Prep

grammata2