fbpx

35 Λόγοι για να Επιλέξετε το Εξωτερικό για το Μεταπτυχιακό σας!

Home / News / 35 Λόγοι για να Επιλέξετε το Εξωτερικό για το Μεταπτυχιακό σας!

out there

ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Το UniPlanet έχει συγκεντρώσει μερικούς σημαντικούς, αλλα και λιγότερο σημαντικούς, λόγους για τους οποίους ένας φοιτητής αποκομίζει πολλά από την εμπειρία του να κάνει σπουδές στο εξωτερικό. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσεις απο μια διαφορετική χώρα, γνωρίζοντας ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα! Επιχειρήσεις να λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο απο αυτόν που έχεις συνηθίσει. Προιόντα τα οποία μέχρι στιγμής δεν είχες δεί στην χώρα σου. Φαγητό το οποίο θα σε εντυπωσιάσει (ίσως και δυσάρεστα). Και φυσικά θα αποκτήσεις μια δεύτερη “μητρική” γλώσσα!

Εδώ λοιπόν θα διαβάσεις κάποιους απο τους λόγους (είναι πολλοί ακόμη, αυτοι είναι οι πιο σημαντικοί) για να σπουδάσεις στο εξωτερικό και να αξιοποιήσεις στο έπακρο κάθε δευτερόλεπτο που είσαι μακριά…

 1. Μελετας νέα αντικείμενα τα οποία δεν έχεις την δυνατότητα να τα βρείς στο Πανεπιστήμιο της χώρας σου.
 2. Εξασκείς αρκετά την γλώσσα της χώρας που σπουδάζεις, κατι που δεν θα είχες την ευκαιρία να το κάνεις στην πατρίδα σου.
 3. Εφόσον βρεθείς ξαφνικά σε μία άλλη χώρα, μόνος, αυτο σε βοηθάει να γίνεις περισσότερο ανεξάρτητος/η σαν άτομο. Και να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις ανάγκες σου. Συνήθως σε αυτες τις καταστάσεις το άτομο ωρίμαζει πιο γρήγορα (οχι ολοι!)
 4. Όταν βρισκόμαστε σε μια νεά χώρα για εμάς και σε μια νέα κατάσταση χωρίς να γνωρίζουμε κανέναν, εκεί θα συναντήσουμε ανθρώπους οι οποίοι θα βιώνουν την ίδια κατάσταση με έμας, συνεπώς είναι αναπόφευκτο να δημιουργήσεις φιλίες που θα κρατήσουν μία ζωη!
 5. Μερικοί απο τους ανθρώπους που θα συναντήσουμε, απο δίαφορα μέρη του πλανήτη θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα καλό δίκτυο, που σίγουρα θα μας χρείαστεί στο μέλλον για την καριέρα μας.
 6. Σε μια ξένη χώρα μαθαίνεις την διαφορετική νοοτροπία του κόσμου, έθιμα και παραδόσεις, στοιχεία τα οποία πιθανότατα να φανούν χρήσιμα σε διεθνείς διαπραγμετεύσεις για επιχειρήσεις και οργανισμούς.
 7. Στις συνεντεύξεις που θα δώσετε για να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας, είναι σίγουρο οτι οι εργοδότες θα γοητευτούν απο τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας στο εξωτερικό.
 8. Πολλοί απο τους φοιτητές που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό, βρίσκουν ότι η μελλοντική κατεύθυνση της σταδιοδρομίας τους επηρεάζεται από την περίοδο αυτή.
 9. Όσοι σκέφτονται την μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό, θα τους δωθεί η ευκαιρία να δικτυωθούν και να ετοιμάσουν τον δρομο για μία ομαλή εγκατάσταση.
 10. Πολλοί απο τους φοιτητές που φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό συναντούν εκεί τον/την μελλοντικό/η τους σύζυγο..! Σκεφτείτε το..
 11. Η πόλη που κάνετε τις σπουδές σας είναι πολυ πιθανό οτι θα μείνει στην καρδία σας, συνεπως θα έχετε αφορμες για να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι μελλοντικά, να συναντήσετε ίσως κάποιους φίλους και να θυμηθείτε εκείνη την εποχή.
 12. Σου δίνετε η ευκαιρία να κάνεις εξάσκηση σαν ταξιδιωτικός συγγραφέας. Ίσως να ανακαλύψεις ένα τάλεντο που ποτε δεν πίστευες οτι έκρυβες μέσα σου.
 13. Μαθαίνοντας σε ένα πολύ καλό επίπεδο μία ξένη γλώσσα σας ανοίγονται περισσότερες πόρτες, τόσο στην καριέρα σας όσο και στην προσωπική σας ζωή.
 14. Θα μπορείτε να προσφέρετε διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε όποια εταιρεία και αν επιλέξετε να εργαστείτε.
 15. Εάν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο εξωτερικό εργάζεστε παράλληλα, θα μπείτε στην αγορά εργασίας έχοντας στο βιογραφικό σας, εργασιακή εμπειρία απο χώρα του εξωτερικού που είναι σίγουρα ενα πλονέκτημα.
 16. Πολλοί απο τους φοιτητές οι οποιοι εργάζονταν σε μια εταιρεία κατα τη διάρκεια των σπουδών τους, μετα την αποφοίτηση τους, η εταιρεία τους προσέφερε μια θέση εργασίας.
 17. Θα νιώθετε πολύ πιο άνετα και οικεία ωστε να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο εξωτερικό εαν το επιθυμείτε.
 18. Εάν έχετε φοιτήσει σε ένα διάσημο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αυτό στο βιογραφικό σας θα δείχνει υπέροχο!
 19. Σε κάποιες απο τις χώρες που θα επιλέξετε να σπουδάσετε προσφέρονται φοιτητικά δάνεια με πολυ καλές προυποθέσεις, και ίσως σας στοιχήσει το ίδιο αν σπουδάζατε στην χώρα σας αλλα μακριά απο το σπίτι σας.
 20. Πάντα θα έχετε μία δεύτερη επαγγελματική επιλογή, σαν μεταφραστής/διερμηνέας.
 21. Ζώντας σε μια ξένη χωρα, μαθαίνεις εκτος απο την γλώσσα και τον τρόπο που χρησιμοποιείται η γώσσα. Π.χ.  οι κινήσεις με τα χέρια που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί ή τα επιφωνήματα που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί, με αποτέλεσμα να μην σε θεωρούν ξένο και να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
 22. Αν μένετε μακριά είναι ένας αξιόπιστος και εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε ποιοί είναι πραγματικοί σας φίλοι κ ποιά είναι τα άτομα τα οποία σας αγαπούν πραγματικά και θέλουν να έχουν επικοινωνία μαζί σας.
 23. Μια νέα αρχή, οπως να αλλάξετε χώρα για ένα διάστημα, μπορεί να σας δώσει το έναυσμα για μία νέα αρχή σε διάφορα πράγματα στη ζωή σας, όπως να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας περισσότερο, να διατηρείστε σε φόρμα, να γίνετε πιο περιπετειώδεις και πολλά ακόμη.
 24. Εάν ασχολείστε στην χώρα σας με κάποιο άθλημα, με μουσική, με τέχνες ή οτιδήποτε άλλο, σε μία ξένη χωρα θα συναντήσετε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης σε κάθε έναν απο τους τομείς που σας ενδιαφέρουν.
 25. Σας δίνετε η ευκαιρία να εξασκηθείτε στα χόμπυ σας σε νέο περιβάλλον, με διαφορετικό εξοπλισμό και να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας σε αυτο.
 26. Κατά τη διαμονή σας στο εξωτερικό υπάρχει η πιθανότητα να εντοπίσετε κάποιο προιόν ή υπηρεσία η οποία δεν υπάρχει στην χώρα σας και εσείς να το μετατρέψετε σε μία επιχειρηματική ευκαιρία.
 27. Γνωρίζοντας οτι η δημιουργικότητα μας ενεργοποιείτε όταν περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας, σε μια ξένη χωρα εχουμε την ευκαιρία να περάσουμε αρκετο χρόνο με τον εαυτό μας, να δουλέψουμε την δημιουργικότητα μας, και να ανακαλύψουμε νέες δεξιότητες που έχουμε κ δεν μας έχει δωθεί η ευκαιρία να τις ανακαλύψουμε ακόμα
 28. Μαθαίνετε για την ιστορία, την τέχνη, την κουλτουρα, τα ήθη και τα έθιμα της πόλης που θα κατοικείς, κατι που θα σας βοηθήσετε να δείτε τον κόσμο με νέα προοπτική.
 29. Θα σας δωθεί η ευκαιρία να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας τις οποίες μέχρι τότε δεν είχατε αντιληφθεί την ύπαρξη τους. Θα βιώσετε διαφορετικές καταστάσεις τις οποίες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε μόνος σε μία ξένη χωρα. Θα δείτε ποια ειναι τα όρια σας. Και ίσως όλη αυτη η εμπειρία, γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σας, σας κάνει να αποφασίσετε τι είναι αυτό με το οποίο θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε στη ζωή σας.
 30. Θα εξερευνήσετε νέες βιβλιοθήκες, νέα κεντρα κουλτούρας τα οποία θα σας προσφέρουν γνώσεις που θα διευρήνουν τους ορίζοντες σας.
 31. Έχετε την ευκαιρία να κάνετε σχέση με ενα άτομο απο άλλη χωρα, να γνωρίσετε την κουλτούρα του, την διάλεκτο του, τις συνήθειες και τα έθιμα της χώρας του.
 32. Αν βρεθείτε να σπουδάζετε κοντά στις Άλπεις καντε σκι! Αν βρεθείτε κοντά σε θάλασσα καντε kite surf ή ιστιοπλοΐα, αν είστε κοντά σε κάποιο βουνό κάντε hiking ή αναρίχηση, αν η πόλη έχει ουρανοξύστες ανεβείτε επάνω και απολαύστε την θέα! Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα μέσα στην πόλη! Κερδίστε εμπείριες…
 33. Στην ερώτηση που κάνουν συνήθως σε ένα interview “έχετε βρεθέι σε μία δύσκολη κατάσταση στην ζωή σας και πώς αντιδράσατε?” Θα μπορείτε να τους διηγηθείτε καταστάσεις απο την εμπειρία σας στο εξωτερικό. Και θα είναι μια εξαιρετική απάντηση!
 34. Οι άνθρωποι σε κάθε χώρα ή σε κάθε πόλη έχουν το δικό τους lifestyle, για παράδειγμα αν μείνετε στο Παρίσι ή στο Μιλάνο θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε καλύτερη αίσθηση του στύλ.
 35. Και τέλος, μην φοβηθείτε να απομακρυνθείτε απο πρόσωπα χώρους ή καταστάσεις που αγαπάτε, η απόσταση θα σας κάνει να τα εκτιμήσετε περισσότερο…

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάποιος να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού ως φοιτητής. Και επειδή σε αυτή τη ζωή είναι πιο πιθανό να μετανιώσεις για κάτι που δεν έκανες παρά για κάτι που έκανες. Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε…