fbpx

Το νέο GMAT “Focus Edition” – Ποιο να δώσω;

Το νέο GMAT “Focus Edition”

Στις αρχές του 2023, η GMAC, ο οργανισμός που δημιούργησε και διαχειρίζεται το GMAT exam, ανακοίνωσε θεμελιώδεις αλλαγές στο τεστ, ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων.

Το GMAT Focus είναι μια νέα έκδοση του κλασσικού GMAT test, που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή σε MBA και σε μεταπτυχιακά προγράμματα management και finance.

Το GMAT Focus θα αρχίσει να κυκλοφορεί από τις 24 Οκτωβρίου, αλλά όποιος θέλει να δώσει το κλασσικό GMAT θα μπορεί να επιλέξει να δώσει με αυτό ως τις 31 Ιανουαρίου 2024 (και προτείνουμε να το κάνετε, όπως θα διαβάσετε παρακάτω).


Τι αλλάζει στο νέο test;

Συγκριτικά με την κλασσική έκδοση του GMAT, το νέο GMAT Focus έχει παραλείψει όλη τη γραμματική (Sentence Correction), το μεγαλύτερο μέρος της γεωμετρίας και την έκθεση (Analytical Writing). Αντίθετα το GMAT Focus δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων, βάζοντας ένα νέο υποχρεωτικό section το Data Analysis.

Η κλίμακα βαθμολογίας του GMAT Focus θα είναι επίσης διαφορετική από την παλαιότερη κλίμακα βαθμολογίας του GMAT. Στη νέα εξέταση GMAT (GMAT Focus), όλα τα τρία τμήματα (Q, V, και DI) θα συμβάλλουν στη συνολική σας βαθμολογία σε μια κλίμακα από 205 έως 805 με αύξηση των 10 βαθμών (αντί για 200-800 που ήταν το παλιό), ώστε να ξεχωρίζει από τα παλιά scores. Στην παλαιά εξέταση GMAT, μόνο τα sections Quantitative (Q) και Verbal (V) συμπεριλαμβάνονταν στη συνολική σας βαθμολογία, ενώ τα Integrated Reasoning και Analytical Writing ήταν προαιρετικά.

Tο GMAT Focus παραμένει ένα computer adaptive test, όπως το παλιό GMAT. Παρόλα αυτά ο εξεταστικός φορέας βρήκε έναν τρόπο να επιτρέψει στους συμμετέχοντες του νέου GMAT Focus να αλλάξουν μέχρι 3 απαντήσεις ανά section. Ουσιαστικά φτάνοντας στο τέλος του section, θα μπορείτε να επανεξετάσετε οποιοδήποτε ερώτηση θέλετε και να αλλάξετε μέχρι 3 απαντήσεις. (Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε μια λειτουργία σελιδοδείκτη καθ’ όλη τη διάρκεια, ώστε να μπορείτε γρήγορα να βρείτε πάλι τα προβλήματα που θέλετε να επανεξετάσετε.)

Στο GMAT Focus, θα μπορείτε επίσης να στείλετε τα αποτελέσματά σας από μία μόνο ημερομηνία εξέτασης, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο σετ βαθμολογιών προς αποστολή στα σχολεία.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε κάποιες βασικές αλλαγές στο GMAT αλλά και τι παραμένει ίδιο:

Κλασσικό GMAT GMAT Focus Edition
Διάρκεια3 ώρες και 7 λεπτά2 ώρες και 15 λεπτά
Αριθμός Sections4 (τα 2 προαιρετικά)3 (όλα υποχρεωτικά)
Υποχρεωτικά Sections• Quantitative Reasoning
• Verbal Reasoning
• Quantitative Reasoning
• Verbal Reasoning
• Data Insights
Προαιρετικά Sections• Integrated Reasoning
• Analytical Writing
-
Σύνολο ερωτήσεων8064
Κλίμακα score200-800205-805
Δυνατότητα αλλαγής απαντήσεων πριν το submitΌχιΝαι (3 ερωτήσεις)
Ισχύς5 έτηίδιο
Προσπάθειες5 εντός 1 έτους
(& 8 lifetime)
ίδιο
Αποστολή scoresΔωρεάν σε έως 5 προγράμματα ίδιο
ΚόστοςTest Center: $275 + ΦΠΑ
Online: $300 + ΦΠΑ
ίδιο


Ποιο τεστ να δώσω;

  • Αν θέλετε να κάνετε αιτήσεις πριν τον Φεβρουάριο του 2024, τότε να δώσετε σίγουρα με το παλιό. Κάθε φορά που αλλάζει ένα τεστ, οι πρώτοι που το δίνουν πηγαίνουν στα τυφλά και αντιμετωπίζουν τις παιδικές ασθένειες του νέου συστήματος εξέτασης και βαθμολόγησης.
  • Μην ξεχνάτε ότι στην αρχή τα πανεπιστήμια δεν θα έχουν ακόμη λάβει αρκετά αποτελέσματα από το νέο τεστ, ώστε να ξέρουν ακριβώς τι βαρύτητα να του δώσουν στις αιτήσεις σας.
  • Αν θέλετε να κάνετε αιτήσεις την άνοιξη του 2024, τότε να δώσετε το καινούριο. Θα έχει ήδη τρέξει αρκετά στην πιλοτική του φάση, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα και τα πανεπιστήμια θα ξέρουν τι βαρύτητα περίπου έχουν οι νέες βαθμολογίες.
  • Επιπλέον το νέο test θα είναι αρκετά πιο δύσκολο, καθώς για να γίνει πιο σύντομο έχουν αφαιρεθεί δύο από τις “εύκολες” ενότητες, η γραμματική και η γεωμετρία. Επιπλέον η ενότητα πάνω στη διαχείριση δεδομένων, που είναι από τα πλέον δύσκολα κομμάτια του test, έχει γίνει υποχρεωτική στο νέο τεστ (Data Analysis), ενώ στο κλασσικό GMAT το αντίστοιχο section (Integrated Reasoning) είναι προαιρετικό.

Ποιο τεστ διδάσκει το Global;

Στο Global έχουμε ήδη από τον Μάιο του 2023 εκπαιδεύσει τους καθηγητές μας και συντάξει το νέο εκπαιδευτικό υλικό για το GMAT Focus edition. Παρόλα αυτά θα ξεκινήσουμε να το διδάσκουμε από τον Δεκέμβριο του 2023 για τους προαναφερθέντες λόγους.

Θέλουμε όλοι μας οι μαθητές που θα προετοιμαστούν το φθινόπωρο του 2023 να πάνε με την πεπατημένη οδό.

Αν παρόλα αυτά κάποιος μαθητής μας θέλει να δώσει με το νέο τεστ, μπορεί να μας ζητήσει το νέο εκπαιδευτικό υλικό.

  • Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η προετοιμασία του GMAT στο Global Prep εδώ: https://globalprep.gr/gmat/

Εποπτικά η δομή του νέου GMAT Focus

TEST SECTIONTIME# OF PROBLEMSTHE SECTION TESTS
Quantitative45 min21– Fractions, percents, and ratios
– Algebra
– Statistics
– Story problems
– Number properties
Verbal45 min23– Critical / analytical thinking
– Reading Comprehension
– Inference
Data Insights45 min20– All quant skills
– All verbal skills
– Data analysis
– Logical reasoning