fbpx

Παρουσίαση “Σπουδές στην Αυστραλία & Υποτροφίες για τους Έλληνες φοιτητές”

Home / News / Παρουσίαση “Σπουδές στην Αυστραλία & Υποτροφίες για τους Έλληνες φοιτητές”

Header Logo

Την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 18.30, στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα, θα γίνει παρουσίαση του Melbourne Business School, των εκπληκτικών δυνατοτήτων που προσφέρει το πανεπιστήμιο για επαγγελματική αποκατάσταση μετά την αποφοίτηση, αλλά και για την οικονομική βοήθεια που θέλει να προσφέρει σε Έλληνες φοιτητές η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.

Όπως κάθε χρόνο, το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης θα προσφέρει πλήρεις υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Melbourne Business School. Τα προγράμματα έχουν κόστος περίπου 60.000 ευρώ  – τα οποία καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την υποτροφία – και επιπλέον θα παρέχεται υποτροφία και για τα έξοδα διαβίωσης των φοιτητών που θα κερδίσουν την υποτροφία.

Η παρουσίαση για το πανεπιστήμιο, το πρόγραμμα και τις υποτροφίες θα γίνει από τον κ. Άλεξ Χρήστου, Director of Corporate Relations & Partnerships του Melbourne Business School. Κατόπιν θα ακολουθήσει προσωπική συζήτηση με τον Director όπου μπορείτε να απευθύνετε τις προσωπικές σας απορίες.

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι δωρεάν, θα χρειαστεί όμως να κάνετε register στο link του πανεπιστημίου εδώ:  Μεταπτυχιακά στη Μελβούρνη & Υποτροφίες – Τετάρτη 26 Απριλίου στο King George


Η Αυστραλία για Μεταπτυχιακά

Η Αυστραλία έχει μία πολύ ανεπτυγμένη και σύγχρονη οικονομία – και κυρίως αγγλόφωνη. Εκτός του ότι βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική γεωγραφική θέση που ευνοεί τη συνεργασία με τις χώρες της Ασίας, το επίπεδο ζωής – και μισθών – στην Αυστραλία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Και φυσικά υπάρχει και το μικρό bonus του μεγάλου πληθυσμού των Ελλήνων που ζουν στην Μελβούρνη, καθιστώντας την το μέρος με τους περισσότερους Έλληνες στον κόσμο μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Melbourne-_skyline_river_

Η Μελβούρνη ψηφίζεται σταθερά κάθε χρόνο ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, με έναν εκπληκτικό συνδυασμό παλαιάς και νέας αρχιτεκτονικής, οργανωμένο σύστημα μέσων μεταφοράς, καλοσχεδιασμένη ρυμοτομία με μεγάλες λεωφόρους και γιγάντια πάρκα και – το σημαντικότερο – ένα καταπληκτικό μείγμα πολυεθνικότητας.  Στυλιστικά η Μελβούρνη είναι μία πόλη δυναμική και κοσμοπολίτικη. Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας και φημίζεται για το street art, αλλά και για τα κορυφαία μουσεία της.


Το Melbourne Business School

https://mbs.edu/home

mbs_building

Το Melbourne Business School είναι το κορυφαίο business school της Αυστραλίας και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, καθιστώντας το μία πολύ δελεαστική επιλογή .

Με starting salary μετά την αποφοίτηση τα 100.000 δολάρια είναι λογικό να τραβάει το ενδιαφέρον πολλών υποψηφίων και να ζητάει αρκετά υψηλά scores στο GMAT και να διοργανώνει interviews μέσω Skype πριν καταλήξει στους υποψηφίους που θα δεχτεί. Το MBS συνεργάζεται και διατηρεί σχέσεις με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Αυστραλία, όσο και στις μεγάλες αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Σινγκαπούρη.

Οι Αιτήσεις στο Melbourne Business School

Για να κάνει ένα υποψήφιος αιτήσεις στο MBS χρειάζεται:

  • Τρία χρόνια προϋπηρεσίας
  • Average GMAT score 680 (recommended 700+)
  • IELTS 7 ή TOEFL 100
  • Motivation Letter
  • Συστατικές Επιστολές
  • Βιογραφικό
  • Skype interview

Οι Υποτροφίες

Από αριστερά, η εκπρόσωπος του HACCI κ. Φωτεινή Κυπραίου, ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελβούρνης κ. Άλεξ Χρήστου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

O Director of Corporate Relations της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελβούρνης κ. Άλεξ Χρήστου δήλωσε ότι μέσω της νέας υποτροφίας θα παρέχεται πλήρης οικονομική βοήθεια στον υποψήφιο σπουδαστή που θα πληρεί τα κριτήρια σπουδών στη Σχολή.

«H Μελβούρνη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ελληνόφωνη κοινότητα στον κόσμο εκτός Ευρώπης, τα μέλη της οποίας συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνία της πόλης μας» είπε ο κ. Χρήστου.

«Η υποτροφία θα ενισχύσει περαιτέρω αυτές τις σχέσεις μεταξύ Μελβούρνης και Ελλάδας, με την παροχή ευκαιριών στους υποψηφίους να σπουδάσουν σε μια από τις 10 καλύτερες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο».

«Η υποτροφία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Σχολής, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (HACCI)» είπε ο κ. Χρήστου.

«Μαζί με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αυτή η υποτροφία θα βοηθήσει επίσης ταλαντούχα άτομα να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να γίνουν ιδιαίτερα επιθυμητά σε κάθε χώρο εργασίας σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης πρόσθεσε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε στους πλέον ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, τελειώνοντας ένα αξιόπιστο και παγκόσμιας κλάσης πρόγραμμα MBA, όπως αυτό που προσφέρεται από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελβούρνης. Θα συνεργαστούμε με την κοινότητα για να στηρίξουμε άξιους υποψήφιους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ θα βρίσκονται στη Μελβούρνη».

H πρόεδρος του HACCI κ. Τζορτζίνα Πούλου, δήλωσε ότι αυτή η ευκαιρία έχει έρθει σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου πολλά από τα πιο προικισμένα άτομα στην Ελλάδα έχουν πολύ λίγες προοπτικές απασχόλησης. Το πρόγραμμα MBA θα βασιστεί σε προηγούμενες σπουδές τους και την εργασιακή εμπειρία τους και θα τους ανοίξει νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Η χρηματοδότηση για την υποτροφία δόθηκε από ανώνυμους χορηγούς στη Σχολή, και ο κ. Χρήστου τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους.

«Ως ένας μη κερδοσκοπικός πάροχος εκπαίδευσης στο χώρο των επιχειρήσεων, οι χορηγοί μας είναι απαραίτητοι για την επίτευξη της αποστολής μας» πρόσθεσε ο κ. Χρήστου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρακολουθήσουν την επόμενη ενημερωτική συνάντηση στην Ελλάδα, την Τετάρτη, 26 Απριλίου και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα mbs.edu/hellenicscholarship για περισσότερες λεπτομέρειες.


Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι δωρεάν, θα χρειαστεί όμως να κάνετε register στο link του πανεπιστημίου εδώ: Μεταπτυχιακά στη Μελβούρνη & Υποτροφίες – Τετάρτη 26 Απριλίου στο King George

~Η ομάδα του Global Prep

grammata2