fbpx

Ημερίδα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Home / News / Ημερίδα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

To Global Prep σε συνεργασία με την AIESEC Πανεπιστημίου Πειραιά διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου ημερίδα με θέμα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ζωντανά από το εξωτερικό απόφοιτοι του ΠαΠει που βρίσκονται σε μερικά από τα καλύτερα business schools σε Αμερική και Ευρώπη, καθώς και ιδρυτές και instructors του Global Prep, του κορυφαίου κέντρου προετοιμασίας για μεταπτυχιακές σπουδές.
Ακολουθεί η αφίσα της εκδήλωσης και η αναλυτική περιγραφή του προφιλ του κάθε ομιλητή.

Επειδή οι θέσεις θα είναι πολύ περιορισμένες, προλάβετε και δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω link: http://www.globalprep.gr/papei17


Η αφίσα της εκδήλωσης

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://www.globalprep.gr/papei17


Ομιλητές της Ημερίδας

Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Ο Κωνσταντίνος αποφοίτησε από το Τμημα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Παράλληλα με το τελευταίο έτος των σπουδών του εργάστηκε στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), συμμετείχε στην οργανωτική ομάδα του TEDxUniversityofPiraeus ως υπεύθυνος για τις συνεργασίες και τις χορηγίες και ήταν και ενεργό μέλος της AIESEC.

Εμπιστεύτηκε το Global Prep για την προετοιμασία του για το test GRE και τις αιτήσεις για μεταπτυχιακά και έγινε δεκτός με υποτροφία σε τρία πανεπιστήμια της Αμερικής, καθώς και στο Warwick στην Αγγλία και στο Bocconi University, το κορυφαίο business school της Ιταλίας, και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου – το οποίο και προτίμησε.

Στην ημερίδα θα μας μιλήσει για την εμπειρία του από τις αιτήσεις τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, για την ψυχοφθόρα διαδικασία των υποτροφιών, αλλά και τη σημασία που έχουν τα extracurricular activities για να γίνει δεκτός κάποιος για μεταπτυχιακό σε ένα κορυφαίο business school.


Χρήστος Σγουρομύτης

Ο Χρήστος αποφοίτησε από το Τμημα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλεψε στον κλαδο του Investment Management ως χρηματοοικονομικός αναλυτής.

Θέλοντας να συνεχίσει την καριέα του στον κλάδο του Finance στην Αμερική, εμπιστεύτηκε το Global Prep για την προετοιμασία του για τις αιτήσεις για μεταπτυχιακά. Μετά την προετοιμασία του για το test GMAT από την ομάδα του Global Prep πέτυχε το συγκλονιστικό score 740 και παρότι δεν είχε υψηλό βαθμό πτυχίου  έγινε δεκτός με πολύ μεγάλη υποτροφία στο Boston College, το οποίο είναι κορυφαίο business school για Finance στην Αμερική.

Σημερα δουλεύει στον κλάδο του Private Equity Real Estate στο Austin, την πρωτεύουσα του Texas.

Στην ημερίδα θα μας μιλήσει για την εμπειρία του από τις αιτήσεις στην Αμερική, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των σπουδών στην Αμερική, αλλά και τις επαγγελματικές δυνατότητες που ξεκλειδώνει ένα μεταπτυχιακό από ένα κορυφαίο business school.


Μενέλαος Τζαγκουρνής

Ο Μενέλαος εργάστηκε στον κλάδο του Investment Banking σε δύο μεγάλες Ελληνικές τράπεζες. Στη συνέχεια – και προκειμένου να μετακινηθεί στην αγορά του Λονδίνου – συνέχισε τις σπουδές του αποφοιτώντας με MSc in Finance από το Cass Business School και τώρα δουλεύει στον κλάδο του Financial Consulting στο Λονδίνο.

Ο Μενέλαος είχε μια οδυνηρή εμπειρία από τις αιτήσεις του, που είχε ως αποτέλεμα το να χάσει εντελώς ένα χρόνο από τη ζωή του, καθώς και πολύ κόπο και χρήματα.  Τη δεύτερη χρονιά όμως που έκανε αιτήσεις ακολούθησε τη διδασκαλία και τη μεθοδολογία του Global και έγινε δεκτός σε πολλά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, ανάμεσα και το Cass Business School, στο οποίο και αποφάσισε να πάει.

Στην ημερίδα θα μας μιλήσει για τα λάθη που έκανε αυτός και θα δώσει πολύτιμες συμβουλές στους φοιτητές που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο post-Brexit Λονδίνο, και ιδιαίτερα στον κλάδο του Consulting ή του Investment Banking.


Νίκος Μολυνδρής

Ο Νίκος αποφοίτησε από το το Τμημα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, έχοντας κάνει και ένα summer internship στην Deloitte, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες consulting του κόσμου.

Εμπιστεύτηκε το Global Prep για την προετοιμασία του για τις αιτήσεις για το test GMAT και πετυχαίνοντας το εξαιρετικό score 720 έγινε δεκτός στο St. Gallen University της Ελβετίαςένα από τα πιο exclusive και απαιτητικά business schools του κόσμου.

Ο Νίκος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του ’17, ενώ αυτό τον καιρό εργάζεται στο Λουξεμβούργο. Στην ημερίδα θα μας μιλήσει για την εμπειρία του από τις αιτήσεις στα business schools της Ευρώπης, αλλά και γιατί προτίμησε την Ελβετία σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές που του ανοίχτηκαν.


Κέλλυ Σούλη

Η Κέλλυ αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Παράλληλα με το τελευταίο έτος των σπουδών της συμμετείχε στην οργανωτική ομάδα του TEDxUniversityofPiraeus στον κλάδο που αφορά τις συνεργασίες και τις χορηγίες.

Προετοιμάστηκε στο Global για τις αιτήσεις της για μεταπτυχιακά και τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο University of Strathclyde στη Σκωτία. Αποφοιτώντας από το πρόγραμμα ξεκίνησε δουλειά στην Mondelēz International, τη μεγάλη πολυεθνική στον τομέα των τροφίμων.

Στην ημερίδα η Κέλλυ θα μας μιλήσει για την εμπειρία της από τις σπουδές στη Σκωτία και τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται για τους Έλληνες φοιτητές που θα την προτιμήσουν.


~ H ομάδα του Global

global-logo-no1

Για να μάθεις περισσότερα για την AIESEC, μπες εδώ: http://bit.ly/MeetAIESEC

Tip: Μπορείτε να εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για ανακοινώσεις σχετικά με υποτροφίες, αλλά και για τα Mentoring Sessions και τις Ημερίδες που διοργανώνουμε: 

Εγγραφείτε εδώ: http://www.globalprep.gr/newsletter