fbpx

Ημερίδα Global στο Badminton – Ομιλητές από Αμερική

Home / News / Ημερίδα Global στο Badminton – Ομιλητές από Αμερική

NY

Στις 21 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα στο Θέατρο Badminton η Ημερίδα “Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό” που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Global. Το πρόγραμμα της ημερίδας και η φόρμα εγγραφής βρίσκονται εδώ: www.globalprep.gr/badminton2014

Η είσοδος θα είναι, όπως πάντα, δωρεάν.

Στο μεταξύ, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε συνοπτικά τους ομιλητές της ημερίδας, οι οποίοι είναι Έλληνες μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Έχοντας ήδη παρουσιάσει τους ομιλητές από την Αγγλία και τη Σκωτία, από την Ελβετία και τη Σουηδία, και από την Ολλανδία σε προηγούμενες ανακοινώσεις, συνεχίζουμε με την παρουσίαση για τους ομιλητές από την Αμερική, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τη δυνατότητα να σπουδάσει κανείς δωρεάν στην Αμερική κάνοντας master και διδακτορικό ταυτόχρονα. 


Γιάννης, Columbia University

Ο Γιάννης σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το φθινόπωρο του 2014 ξεκίνησε PhD in Computer Science στο Columbia University στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Ο Γιάννης ήταν μαθητής του Global το φθινόπωρο του 2013. Προετοιμάστηκε για GRE, και παρακολούθησε τα εντατικά σεμινάρια του Global για τη διαδικασία των αιτήσεων (personal statement, συστατικές επιστολές, βιογραφικό, κ.α.). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης σκόραρε 170/170 στο Quant και 167/170 στο Verbal του GRE, top αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ημερίδα, ο Γιάννης θα μεταφέρει την πολύ πρόσφατη εμπειρία του με τη διαδικασία των αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές. Θα μοιραστεί επίσης τις εντυπώσεις του μετά από ένα εξάμηνο φοιτητικής ζωής στη Νέα Υόρκη.


 Γιώργος, Stanford University

Ο Γιώργος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μετά την αποφοίτησή του το 2007 συνέχισε κάνοντας Master και PhD στο Stanford University στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.katsikis_team

Είναι από τους πλέον έμπειρους συμβούλους και mentors της ομάδας του Global, καθώς στα πλαίσια της εργασίας του στο Stanford University ένα από τα καθήκοντά του περιλάμβανε την διαλογή των Personal Statements των υποψηφίων διδακτόρων που έκαναν αιτήσεις στο department του και τη συμμετοχή του στην επιλογή των υποψηφίων που θα επέλεγε εν τέλει η έδρα.

Ο Γιώργος είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του Global. O Γιώργος διδάσκει τους μαθητές μας πως να γράψουν το Personal Statement τους, μοιραζόμενος την εμπειρία του μέσα από ένα αναλυτικότατο εργαστήριο, στο οποίο οι μαθητές του Global μαθαίνουν βήμα-βήμα τι να γράψουν στο δικό τους Statement, που να το γράψουν και πώς να το γράψουν, ώστε να τους επιλέξει ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.


Σπύρος, Cornell University

Ο Σπύρος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2012 ξεκίνησε Direct PhD στο Cornell University στην πολιτεία της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, όπου κάνει έρευνα στη Ρομποτική.spyros_team

Ο Σπύρος ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα φοιτητή που παρότι δεν είχε πολύ υψηλό βαθμό πτυχίου βρέθηκε σε ένα Top 10 Αμερικανικό πανεπιστήμιο χάρις στην πολύ αποτελεσματική στρατηγική που ακολούθησε για τη διαδικασία των αιτήσεων. Τόσο όσον αφορά την προετοιμασία για τα tests (GRE και TOEFL εν προκειμένω) όσο και στην προσέγγιση των συστατικών επιστολών, του personal statement, και της επικοινωνίας με καθηγητές στα πανεπιστήμια που έκανε αίτηση.

Τέλος, ο Σπύρος είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του Global. Ο Σπύρος κάνει το Applications Bootcamp στους μαθητές μας. Αυτό είναι ένα εκτενές σεμινάριο στο οποίο συμβουλεύει τους μαθητές πώς να προσεγγίσουν το ζήτημα των Συστατικών Επιστολών, πώς να γράψουν το βιογραφικό τους, και τους παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για  ολόκληρη τη διαδικασία των αιτήσεων.


Ina Williams

ina_williams

Η Ina είναι Talent Scout / Recruiter για μεγάλες Αμερικανικές πολυεθνικές. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο LaVerne το 2004 με Bachelor in Psychology. Στη συνέχεια, επέλεξε την Αμερική για τις μεταπτυχιακές σπουδές της. Το 2007, ολοκλήρωσε το Masters in Industrial Organizational Psychology του Alliant International University στο San Diego της Καλιφόρνια. Μετά τα πρώτα χρόνια εργασιακής εμπειρίας, βρέθηκε να εργάζεται ως Recruiter και Project Manager στο CareerBuilder, την εταιρεία που, υπό την επίβλεψη της Ina, εξαγόρασε το Ελληνικό Kariera.gr. Στη συνέχεια, η Ina εργάστηκε ως software engineering recruiter για την Google. Στη συνέχεια δούλεψε ως recruiter για το τεχνικό τμήμα της GAP. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση στη NOKIA.