fbpx

Οι Αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Αμερικής

Home / News / Οι Αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Αμερικής
Ο συνιδρυτής του Global Prep, Σπύρος Μανιατόπουλος, αναλύει τα βήματα των αιτήσεων στην ημερίδα του Global Prep στο Θέατρο Badminton.
Ο συνιδρυτής του Global Prep, Σπύρος Μανιατόπουλος, αναλύει τα βήματα των αιτήσεων στην ημερίδα του Global Prep στο Θέατρο Badminton.

Aν κάποιος ενδιαφέρεται ή σκέφτεται να κάνει αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Αμερικής, σας θυμίζουμε ότι αυτές γίνονται τον Δεκέμβριο – δηλαδή σε 4 μήνες.

Γενικά μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Αμερική.

Αρχικά όμως σας στέλνουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες και βίντεο σχετικά με τις σπουδές στις ΗΠΑ.


Mentoring Sessions για Αμερική

1. Mentoring Session: Σπουδές στην Καλιφόρνια, Stanford University
2. Mentoring Session: PhD στην Αμερική, Cornell University
3. Mentoring Session: Stanford, Princeton & Χρηματοδότηση
4. Mentoring Session: Carnegie Mellon, Software Engineering
5. Mentoring Session: UC Berkeley
6. Mentoring Session: University of Texas at Austin
7. Mentoring Session: Georgetown LLM, Washington DC


PhD στην Αμερική: Δωρεάν δίδακτρα + μισθός

Το διδακτορικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να σπουδάσει κάποιος στην Αμερική χωρίς να πληρώσει δίδακτρα, και να παίρνει και μισθό παράλληλα. Θυμίζουμε ότι στις ΗΠΑ τα πανεπιστήμια σε βάζουν υποχρεωτικά να κάνεις και το Master μαζί με το διδακτορικό, και σου καλύπτουν όλα τα έξοδα και τα δίδακτρα.

Στο παρακάτω βίντεο, ο co-founder του Global Prep, Σπυρος Μανιατόπουλος, εξηγεί τι σημαίνει ένα PhD στην Αμερική:

Πώς να χρηματοδοτήσω ένα MSc στην Αμερική

Ως γνωστόν τα δίδακτρα για τα πανεπιστήμια της Αμερικής είναι πολύ υψηλότερα από των πανεπιστημίων της Ευρώπης. Στο παρακάτω Info Session του Global Prep μπορείτε να δείτε πως ο Παύλος τελείωσε το master του στο Stanford University χρηματοδοτώντας το εξ ολοκλήρου μέσω της εργασίας του για το πανεπιστήμιο ως research / teaching assistant:


Επιλέγοντας πανεπιστήμια στην Αμερική

Οι περσινοί μας μαθητές έγιναν δεκτοί στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής. Στο παρακάτω βίντεο ο μαθητής μας Βαγγέλης Χατζηαφράτης μιλάει για την διαδικασία επιλογής πανεπιστημίου από αυτά που τον δέχτηκαν (μεταξύ άλλων τα Stanford, Princeton και Columbia).

Στο Global έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο από Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια του κόσμου. Διοργανώνουμε ημερίδες και δωρεάν Mentoring Sessions για να φέρνουμε σε επαφή τους νεότερους υποψηφίους με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη εκεί για να περιγράψουν τις σπουδές και την καθημερινότητα για το κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ζωής τους εκεί.
Στο κανάλι του Global Prep στο Youtube (https://www.youtube.com/globalprepcenter) θα βρείτε πολλές ομιλίες Ελλήνων φοιτητών από πάρα πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής. Παρακολουθήστε τα και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε.


GRE + TOEFL

mit2

Για τις αιτήσεις για Master ή Διδακτορικό στην Αμερική θα χρειαστεί σίγουρα να δώσετε το τεστ GRE και κατά πάσα περίπτωση το TOEFL , αντί του IELTS, καθώς το IELTS ακόμα και σήμερα δεν το δέχονται τα περισσότερα αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Το GRE – Graduate Record Examination είναι ένα τεστ που δίνει στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τα προσόντα των υποψήφιων φοιτητών και τη δυναμική τους για μεταπτυχιακές σπουδές. Οι βαθμοί στο GRE αντιπροσωπεύουν ένα κοινό μέτρο με το οποίο συγκρίνονται φοιτητές που κατά τα άλλα έχουν αρκετά διαφορετικό υπόβαθρο.

Το GRE είναι adaptive. Αυτό σημαίνει ότι το test προσαρμόζεται στο επίπεδο δυσκολίας του εξεταζομένου.

Τo Global έχει την καλύτερη προετοιμασία για το GRE στην Ελλάδα. O ένας στους πέντε μαθητές μας γράφει 170 στο Quantitative (top 1% παγκοσμίως) και το 95% των μαθητών μας γράφουν πάνω από 165/170 (top 10% παγκοσμίως). Αν ακολουθήσετε κατά γράμμα αυτά που θα σας πουν οι instructors θα πετύχετε σίγουρα μεγαλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που χρειάζεστε.

1908360_697047413683683_300468177542866762_n

Δείτε testimonials παλιών μαθητών μας:


Δωρεάν Υποστήριξη με τα Έγγραφα των Αιτήσεων

Για να κάνετε αιτήσεις για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Αμερική θα χρειαστείτε Personal Statement, Βιογραφικό και 2 με 3 Συνοδευτικές Επιστολές (αναλόγως το πρόγραμμα).

Αυτά μετράνε κατά 50% για την επιλογή σας ή όχι στο πανεπιστήμιο. Ο βαθμός πτυχίου μετράει πολύ λιγότερο από όσο πιστεύετε.

Στο Global θα σας βοηθήσουμε ΔΩΡΕΑΝ και βήμα-βήμα με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα. Η μεθοδολογία που ακολουθούμε για τις αιτήσεις είναι μοναδική και έχει σίγουρα αποτελέσματα: Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μας του GRE γίνεται δεκτή στην πρώτη δεκαπεντάδα των πανεπιστημίων της Αμερικής.

Στο παρακάτω βίντεο ο Γιώργος Κατσίκης από το Stanford μιλάει για την βαρύτητα του βαθμού πτυχίου και των συνοδευτικών εγγράφων και αναλύει πώς βοηθάμε τους μαθητές μας μέσα από τα Mentoring Workshops στο Global Prep:


Πότε να ξεκινήσετε

Οι αιτήσεις για την Αμερική είναι τον Δεκέμβριο με κάποια λίγα πανεπιστήμια να δέχονται αιτήσεις έως τα μέσα Ιανουαρίου. Αν όμως δεν θέλετε να χάσετε κανένα deadline θα πρέπει να έχετε τα πάντα έτοιμα έως 30 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει να έχετε στα χέρια σας:

  • Τα scores των GRE και TOEFL
  • Ένα Personal Statement για κάθε πανεπιστήμιο
  • Τις Συστατικές Επιστολές των καθηγητών
  • Το βιογραφικό σας
  • Την αναλυτική βαθμολογία σας από το πανεπιστήμιο, σφραγισμένη από την Περιφέρεια και τις επίσημες μεταφράσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών

Πέραν αυτών κάποια πανεπιστήμια μπορεί να ζητήσουν και extra πράγματα, πχ να τους γράψετε μία έκθεση για εθελοντισμό που έχετε κάνει ή να τους πάτε και μεταφρασμένο απολυτήριο Λυκείου.

Γενικά ξεκινήστε νωρίς για να μην πελαγώσετε.

Η προετοιμασία για το GRE είναι 2 μήνες, ενώ για το TOEFL 1 μήνα. Μπορείτε να τα κάνετε παράλληλα αν θέλετε, αλλά συνιστούμε να τα κάνετε ξεχωριστά για να αποδώσετε καλύτερα.
Στο Global έχουμε τμήματα και τον Αύγουστο. Τα επόμενα τμήματα GRE & TOEFL έχουν εγγραφές έως 6 Αυγούστου.

Δείτε το πρόγραμμα για τα επόμενα τμήματα στο site μας: http://www.globalprep.gr/gre/

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας έγκαιρα, μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί είναι σημαντικό να σκοράρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας, και ίσως δυσκολευτείτε να το καταφέρετε αυτό αν κάνετε δέκα άλλα πράγματα παράλληλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας!

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Αμερική. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

Όταν κάναμε εμείς αιτήσεις για την Αμερική, τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας. Σας καλούμε λοιπόν να επωφεληθείτε από την δική μας εμπειρία, να ακολουθήστε στα βήματα που έχουμε έτοιμα ήδη στρωμένα και να τα καταφέρετε καλύτερα.

Και του χρόνου να μιλάτε εσείς στους επόμενους υποψηφίους από την άλλη πλευρά της οθόνης!

~Η Ομάδα του Global Prep