fbpx

Οι αιτήσεις για το RSM του Erasmus University για το 2025

Αγαπητοί μαθητές και φίλοι του Global Prep,

ενδεχομένως να έχετε δει ότι κάποια προγράμματα στο RSM του Erasmus University Rotterdam να έχουν συμπληρώσει τις διαθέσιμες θέσεις τους ή να κοντεύουν να τις συμπληρώσουν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάσατε την ευκαιρία να κάνετε αιτήσεις για τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ας εξηγήσουμε όμως τι έχει συμβεί.

Φέτος το RSM αποφάσισε για κάποιο λόγο να δέχεται αιτήσεις φοιτητών που δεν έχουν δώσει ακόμα το GMAT και το IELTS επιτρέποντάς τους να δεσμεύσουν μια θέση ως τις 31 Ιανουαρίου. Αν δεν έχουν δώσει το GMAT και το IELTS ως τότε (ή δεν έχουν πιάσει το απαιτούμενο score), τότε η θέση απελευθερώνεται. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα τους γράφουν:

Applicants who submit their applications before the maximum capacity is reached will have until 31 January to submit their English and GMAT results. This means that even if the maximum number of applications is reached early in the admissions season, you will still have additional time to submit your English and GMAT results.

Αυτό – επί της ουσίας – σημαίνει ότι ο καθένας μπορούσε να κάνει (και έκανε) αίτηση στο RSM, αφού δεν χρειαζόταν να προσκομίσει ούτε τα βασικα κριτήρια εισαγωγής.

Τι σημαίνει όμως αυτό για εσάς;

Αυτό για εσάς σημαίνει δύο πράγματα:

α) Αν θέλετε να κάνετε αίτηση σε τμήματα που είναι ακόμα ανοιχτά, τότε σας ενθαρρύνουμε να κάνετε σήμερα κιολας αίτηση. Κλειδώστε μια θέση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και προσκομίστε τα GMAT & IELTS ως τότε.

Τα επόμενα τμήματα GMAT στο Global ξεκινούν αυτή την εβδομάδα (8/10 και 12/10 αντίστοιχα) και έχουν λήξη στις 28 Νοεμβρίου, αφήνοντάς σας άπλετο χρόνο να έχετε δώσει το GMAT ως τις 31 Ιανουαρίου.

β) Αν το τμήμα που σας ενδιαφέρει έχει ήδη συμπληρώσει τις θέσεις του, μην απελπίζεστε. Από εμπειρία σας λέμε – και να είστε σίγουροι – ότι πάνω από το 75% αυτών που έχουν καπαρώσει μια θέση είτε δεν θα δώσουν έγκαιρα το GMAT είτε δεν θα πιάσουν το απαιτούμενο score ως τις 31 Ιανουαρίου. Οι θέσεις αυτές θα απελευθερωθούν την 1η Φεβρουαρίου και τότε μπορείτε να κάνετε αίτηση εσείς, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στο χέρι, και να τις δεσμεύσετε οι ίδιοι.

Δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλετε τις αιτήσεις σας για το 2026. Απλά κινηθείτε έγκαιρα, στοχευμένα και με μεθοδικότητα και θα δείτε ότι η προσπάθειά σας, σε συνδυασμό με τη σωστή προετοιμασία, θα σας δικαιώσει.

Μάθετε περισσότερα για την προετοιμασία για το GMAT και το IELTS στο Global, καθώς και τα επόμενα τμήματα παρακάτω:

Προετοιμασία – Τμήματα GMAT

Προετοιμασία – Τμήματα IELTS

~ Η ομάδα του Global Prep