fbpx

Οι Αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας 2018

Οι αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας κλείνουν Απρίλιο και Μάιο

Aν κάποιος ενδιαφέρεται ή σκέφτεται να κάνει αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας, σας θυμίζουμε ότι αυτά έχουν προθεσμία αιτήσεων κατά κύριο λόγο αρχές Απριλίου με μέσα Μαΐου (ακολουθεί αναλυτική λίστα με τις ημερομηνίες ανά πανεπιστήμιο στο τέλος του post).

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας ως την καταληκτική ημερομηνία όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, δηλαδή την αναλυτική σας βαθμολογία (μεταφρασμένη), τα scores για το IELTS και το GMAT (εφόσον απαιτείται), τις Συστατικές Επιστολές, το Βιογραφικό σας και το Personal Statement.

Επίσης πολλά ολλανδικά πανεπιστήμια (πχ το TU Delft) λειτουργούν πλέον με το σύστημα των rolling admissions, δηλαδή κάθε αίτηση εξετάζεται καθώς φτάνει στο admissions office και όχι όλες μαζί. Αυτό σημαίνει ότι όσο νωρίτερα κάνει ένας υποψήφιος αίτηση, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να γίνει δεκτός, καθώς όσο προχωρούν οι μέρες, οι θέσεις κλείνουν.

Δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού καθοδήγησης

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για κανονίσουμε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας.

Αρχικά όμως σας στέλνουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες και βίντεο!


Σπουδές στην Ολλανδία – Erasmus University, RSM, Maastricht

Στα παρακάτω σύντομα βίντεο από την ημερίδα μας στο Θέατρο Badminton, τρεις απόφοιτοι του Global Prep δίνουν συνοπτικά πληροφορίες για τις σπουδές και τις ευκαιρίες σε τρία πανεπιστήμια της Ολλανδίας, το Erasmus Univeristy, το RSM (το business school του Erasmus) και το πανεπιστήμιο του Maastricht.



Mentoring Session για το Rotterdam School of Management

Τα Mentoring Sessions είναι μία δωρεάν υπηρεσία του Global Prep που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για τις επιλογές και βοήθεια με τις αιτήσεις τους. Ένα τυπικό mentoring session διαρκεί 60 λεπτά, στα οποία οι mentees μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τον εκάστοτε mentor για τις επιλογές τους στο εκάστοτε πανεπιστήμιο, τις ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης που προσφέρει το career office, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, ή και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.

To παρακάτω βίντεο αποτελεί την βιντεοσκόπηση του Mentoring Session με θέμα τις σπουδές στο Rotterdam School of Management του Erasmus University της Ολλανδίας.

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ, κάνει το μεταπτυχιακό του στο RSM, και προσφέρει τις συμβουλές του στους Έλληνες φοιτητές που θέλουν να κάνουν κι αυτοί αιτήσεις για το Erasmus University.


Πώς να χρηματοδοτήσω ένα MSc στην Ολλανδία

Τα δίδακτρα για τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας είναι αρκετά χαμηλότερα από αυτά των πανεπιστημίων της Αμερικής και της Αγγλίας, αλλά πιο υψηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Οικονομική ενίσχυση δίνεται από φορείς και Ιδρύματα στην Ελλάδα όπως π.χ. ΙΚΥ, ίδρυμα Μποδοσάκη κτλ. Επίσης υπάρχουν και οι Πανεπιστημιακές υποτροφίες από το ίδρυμα στο οποίο ενδιαφέρεστε να κάνετε το Μεταπτυχιακό σας και μπορεί να είναι Academic Based ή Financial need.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες μπορεί να καλύψουν όλα τα δίδακτρα, μέρος των διδάκτρων ή μπορεί να είναι κάποιο συγκεκριμένο ποσό το οποίο ο υποψήφιος θα το ξοδέψει όπως αυτός επιθυμεί.

Στο Global έχουμε συγκεντρώσει μία πλήρη λίστα με τα ελληνικά ιδρύματα που προσφέρουν υποτροφίες. Τη λίστα αυτή, μαζί και με άλλες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες, τη δίνουμε δωρεάν μας στους μαθητές μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6910882 και κλείστε κι εσείς ένα ενημερωτικό ραντεβού, όπου μπορούμε να συζητήσουμε από κοντά και για τις πιο συγκεκριμένες υποτροφίες του κάθε μεταπτυχιακού.

Επιπλέον κάθε βδομάδα δημοσιεύουμε στη σελίδα μας τις νέες υποτροφίες καθώς προκηρύσσονται. Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook ή εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε αυτόματα για όλες τις νέες υποτροφίες.


Η εξέταση IELTS

ielts

Για τις αιτήσεις για Master στην Ολλανδία θα χρειαστεί να δώσετε σίγουρα το IELTS, ανεξάρτητα από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει. Η εξέταση του IELTS διοργανώνεται από το British Council (απ το οποίο πήραμε τα Lower και Proficiency όταν ήμασταν στο σχολείο). Ο βαθμός του IELTS κυμαίνεται από 0 έως 9, με το 6 να πιστοποιεί επίπεδο Lower, το 7 επίπεδο Advanced και το 8+ επίπεδο Proficiency. Τα περισσότερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας ζητούν βαθμό 6.5, ενώ τα μεγαλύτερα ζητούν βαθμό 7. Σε ελάχιστα τμήματα – που αφορούν κυρίως specialization στη γλώσσα – απαιτείται βαθμός 8.

Να σημειώσουμε ότι το IELTS δεν είναι πτυχίο αγγλικών, γι αυτό και διδάσκεται με πολύ λάθος τρόπο από απλούς καθηγητές αγγλικών. Είναι μία πιστοποίηση προς το πανεπιστήμιο ότι είστε σε θέση να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε σε αγγλόφωνα μαθήματα σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Στο Global παρέχουμε στους μαθητές μας μία πολύ στοχευμένη προετοιμασία με βάση διεθνή πρότυπα προετοιμασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κομμάτια speaking και writing (στα οποία υστερούμε περισσότερο οι Έλληνες φοιτητές), με στόχο να βοηθήσουμε τον υποψήφιο να μεγιστοποιήσει το score του (πχ από 6.5 να πάει στο 8) και να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο της επιλογής του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα προετοιμασίας IELTS στο Global Prep, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα των παλαιότερων μαθητών μας, στο http://www.globalprep.gr/ielts/.


Η εξέταση GMAT

lse-site

Τι είναι το GMAT

Το GMAT θα το χρειαστείτε μόνο αν κάνετε αιτήσεις σε οικονομικά αντικείμενα (Finance, MBA, Management, κλπ). Το GMAT είναι μια εξέταση αξιολόγησης την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 1.500 Business Schools σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιλέξουν φοιτητές για Business, Management και Finance Programs. Τα Business Schools δέχονται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, ακαδημαϊκή κατάρτιση και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας. Το GMAT Test προσφέρει στους υπεύθυνους των επιτροπών αξιολόγησης μία συνεπή και αντικειμενική μέτρηση ικανοτήτων πάνω από όλες τις παραπάνω μεταβλητές των αιτήσεων.

Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίζει ότι τα scores είναι πλήρως συγκρίσιμα για όλους τους υποψηφίους.

Το GMAT είναι computer adaptive

Το GMAT έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι computer adaptive test (CAT). Όλοι οι υποψήφιοι ξεκινούν το τεστ με το ίδιο επίπεδο δυσκολίας. Κατόπιν και ανάλογα με το αν θα απαντήσουν σωστά ή λάθος σε μία ερώτηση, διαμορφώνεται και το επίπεδο δυσκολίας στο υπόλοιπο τεστ και αντίστοιχα και η βαθμολόγηση. Σωστή ή λάθος απάντηση σε μια ερώτηση συνεπάγεται και δυσκολότερη ή ευκολότερη ερώτηση αντίστοιχα στη συνέχεια. Ο αριθμός των σωστών ή λάθος απαντήσεων καθώς και το επίπεδο δυσκολίας τους καθορίζουν την τελική βαθμολογία.
Γι αυτό το λόγο στο Global δεν προετοιμάζουμε τους μαθητές μας σε στατικό υλικό, όπως τα τυπικά φροντιστήρια της Ελλάδας, αλλά σε adaptive computer simulations που έχουμε φέρει ειδικά από το εξωτερικό.

Η προετοιμασία GMAT στο Global

Φτιάξαμε το Global προκειμένου να υπάρξει επιτέλους και στην Ελλάδα ένα Prep Center εφάμιλλο με αυτά που είδαμε στην Αμερική και να δώσουμε έτσι στους Έλληνες φοιτητές τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τους φοιτητές της Αμερικής και της Ευρώπης για την εισαγωγή στα μεταπτυχιακά προγράμματα των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου!

Με τη σωστή καθοδήγηση και την εξειδικευμένη μεθοδολογία , οι μαθητές του Global πετυχαίνουν συνεχώς top score 700+ στην εξέταση του GMAT.

Oι instructors που προετοιμάζουν τους μαθητές του Global είναι εξειδικευμένοι στο GMAT στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού, με μακρόχρονη εμπειρία, και τις πιο υψηλές επιδόσεις στην Ελλάδα. Με την εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς, θα σας επιστήσουν την προσοχή στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Νέα τμήματα για το GMAT ξεκινούν κάθε 4 εβδομάδες. Τα επόμενα τμήματα έχουν εγγραφές έως τις  24 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα προετοιμασίας GMAT στο Global Prep, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα των παλαιότερων μαθητών μας, στο http://www.globalprep.gr/gmat/.


Υποστήριξη με τα Έγγραφα των Αιτήσεων

Για να κάνετε αιτήσεις για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Ολλανδία θα σας ζητηθεί – αναλόγως το πρόγραμμα – ένα Βιογραφικό, ένα Personal Statement (είτε ως ενιαίο κείμενο είτε με μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων) και έως δύο Συνοδευτικές Επιστολές.

Μέσα από τα Mentoring Workshops του Global θα σας βοηθήσουμε βήμα-βήμα με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα.

Στο παρακάτω βίντεο ο Γιώργος Κατσίκης από το Stanford μιλάει για την βαρύτητα του βαθμού πτυχίου και των συνοδευτικών εγγράφων και αναλύει πώς βοηθάμε τους μαθητές μας μέσα από τα Mentoring Workshops στο Global Prep:


Πότε να ξεκινήσετε

Οι αιτήσεις για την Ολλανδία ολοκληρώνονται αρχές Απριλίου με μέσα Μαΐου, ανάλογα το πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια έχουν τις εξής καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων:

  • Maastricht University – 1 Μαρτίου
  • TU Delft  – 1 Απριλίου
  • University of Amsterdam – 1 Απριλίου
  • Erasmus University – 30 Απριλίου
  • University of Groningen – 1 Μαΐου
  • Rotterdam School of Management – 15 Μαΐου (εξαίρεση: International Management/CEMS και Finance & Investments)
  • Leiden University – 15 Ιουνίου
  • Tilburg Univesity – 1 Ιουλίου

Αν δεν θέλετε να χάσετε κανένα deadline θα πρέπει να έχετε τα πάντα έτοιμα το αργότερο τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει να έχετε στα χέρια σας:

  • Τα scores των IELTS και GMAT (εφόσον απαιτείται)
  • Το Personal Statement σας για το κάθε πανεπιστήμιο (ζητείται συνήθως σε μορφή προσωπικών ερωτήσεων)
  • Τις Συστατικές Επιστολές των καθηγητών
  • Το βιογραφικό σας
  • Την αναλυτική βαθμολογία σας από το πανεπιστήμιο, σφραγισμένη από την Περιφέρεια και τις επίσημες μεταφράσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών

Πέραν αυτών κάποια πανεπιστήμια μπορεί να ζητήσουν και extra πράγματα, πχ να τους γράψετε μία έκθεση για εθελοντισμό που έχετε κάνει ή να τους πάτε και μεταφρασμένο απολυτήριο Λυκείου.

Η προετοιμασία για το GMAT είναι 2 μήνες, ενώ για το IELTS 1 μήνα .

Επομένως – ειδικά αν χρειάζεστε GMAT – θα πρέπει να ξεκινήσετε προετοιμασία στα τμήματα Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου ή το αργότερο τον Φεβρουάριο.

Δείτε το πρόγραμμα για τα επόμενα τμήματα στο site μας: http://www.globalprep.gr/gmat/

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας έγκαιρα, μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί είναι σημαντικό να σκοράρετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας, και ίσως δυσκολευτείτε να το καταφέρετε αυτό αν κάνετε δέκα άλλα πράγματα παράλληλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας!

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού μαζί μας και να σας απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες σχετικά με τις αιτήσεις για την Ολλανδία. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106910882 είτε με email στο info@globalprep.gr .

~Η Ομάδα του Global Prep