Τα Γαλλικά πανεπιστήμια ΔΕΝ εξασφαλίζουν δουλειά στο Λονδίνο

Home / News / Τα Γαλλικά πανεπιστήμια ΔΕΝ εξασφαλίζουν δουλειά στο Λονδίνο

City-of-London-001

“- Θέλω να κάνω αιτήσεις στο HEC.
– Μιλάς γαλλικά;
– Όχι, δεν χρειάζεται. Μετά θα βρω δουλειά στο Λονδίνο.”

Όπου HEC μπορείτε να βάλετε EDHEC ή ESSEC αν θέλετε. Η συζήτηση όμως πάνω κάτω αυτή είναι και την ακούμε από αρκετά παιδιά κάθε χρόνο, που πιστεύουν ότι τελειώνοντας ένα Γαλλικό πανεπιστήμιο θα έχουν εξασφαλισμένη αποδοχή από τις τράπεζες του Λονδίνου.

Με ποσοστά προσλήψεων όμως 0-5% από πανεπιστήμια της Γαλλίας, η αλήθεια όμως είναι ότι οι τράπεζες του Λονδίνου ΔΕΝ θα προτιμήσουν έναν απόφοιτο γαλλικού πανεπιστημίου.

πηγή


Ο λόγοι;

Καταρχήν διότι έχουν το London Business School και το London School of Economics και το Cass και το Warwick στην πόρτα τους.
Γνωρίζονται και συνεργάζονται καθημερινά με τα career offices αυτών των πανεπιστημίων.
Επίσης συνεργάζονται με τους καθηγητές αυτών των πανεπιστημίων.
Συμμετέχουν συνεχώς σε εκθέσεις και διοργανώνουν επισκέψεις με αυτά τα πανεπιστήμια.

Και διότι οι υπάλληλοι αυτών των τραπεζών έχουν αποφοιτήσει και οι ίδιοι από ένα από αυτά τα μεγάλα αγγλικά πανεπιστήμια.

Γιατί λοιπόν να προτιμήσουν έναν υποψήφιο που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί και αεροπλάνο για να εμφανιστεί σε μία συνέντευξη;


Ο μύθος του Λονδίνου;

Άρα οι εκπρόσωποι των γαλλικών αυτών πανεπιστημίων λένε ψέματα όταν έρχονται σε εκθέσεις στην Ελλάδα και υποστηρίζουν ότι οι απόφοιτοί τους βρίσκουν δουλειά στο Λονδίνο?

Μάλλον μισές αλήθειες. Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ως σκοπό να προωθήσουν τα προγράμματα του πανεπιστημίου τους στο ελληνικό φοιτητικό κοινό. Στην πραγματικότητα κάποιοι απόφοιτοί τους που δουλεύουν σε γαλλικές τράπεζες τοποθετούνται στα γραφεία των γαλλικών αυτών τραπεζών στο Λονδίνο.

Αυτό απέχει πολύ όμως από την φιλοδοξία κάποιου που θέλει να δουλέψει στην J.P.Morgan ή στην Goldman Sachs ή στην Credit Suisse και ευελπιστεί ότι ένα πτυχίο από το HEC θα του εξασφαλίσει μία front office θέση σε μία τέτοιου βεληνεκούς επενδυτική τράπεζα.

Γιατί η αλήθεια είναι πως με το βαθμό GMAT και με τα δίδακτρα του HEC (22.400 €) μπορεί κανείς κάλλιστα να σπουδάσει και στο Warwick Business School, το οποίο είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμο στο City του Λονδίνου και να χτυπήσει μία θέση σε μία τέτοια μεγάλη τράπεζα.

πηγή

Με άλλα λόγια: Ένα πτυχίο από ένα γαλλικό πανεπιστήμιο ίσως και να εξασφαλίσει σε κάποιον μία θέση στα γραφεία της Natixis (25% πιθανότητα) ή της SocGen (13% πιθανότητα) στο Λονδίνο.
Ακόμα όμως και για τις γαλλικές τράπεζες οι πιθανότητες για δουλειά στο Λονδίνο είναι κατά πολύ μεγαλύτερες για όσους έχουν σπουδάσει εξαρχής και ζουν ήδη στο Λονδίνο.


Το Global:

Το Global δεν είναι ένα απλό φροντιστήριο. Έχοντας σπουδάσει, ζήσει και εργαστεί και οι ίδιοι στο εξωτερικό, έχουμε αναγνωρίσει ως λανθασμένες και απομυθοποιήσει πολλές από τις προσδοκίες που είχαμε πριν βρεθούμε έξω.

Έχουμε βιώσει πως είναι να ψάχνεις για δουλειά σε non-english environment και τι ανταγωνισμός υπάρχει για τις αγγλόφωνες θέσεις εργασίας.

Γι αυτό και προσπαθούμε να ενημερώνουμε αντικειμενικά και να εξηγούμε τις πραγματικές συνθήκες και όλες τις επιλογές στους υποψηφίους που έρχονται να μας ρωτήσουν.

Μέσα από το Διεθνές Δίκτυο των αποφοίτων μας προσπαθούμε να φέρνουμε μία real-time εικόνα της αγοράς και της καθημερινότητας στους μαθητές μας για να επιλέξουν με όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά κριτήρια το μεταπτυχιακό τους.

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube και παρακολουθήστε τις ομιλίες των παιδιών που σπουδάζουν ήδη στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και μιλούν στα Ενημερωτικά Sessions που διοργανώνουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Global, το Portal Room.

Ενημερωθείτε καλά πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση. Ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό κοστίζει χρήματα στις οικογένειές σας. Ακόμα και αν δεν έχει δίδακτρα υπάρχει το πολύ σημαντικό κόστος διαβίωσης.
Το πιο σημαντικό όμως είναι το κόστος σε χρόνο για εσάς. Και οι χαμένες ευκαιρίες που δεν επιλέξατε.

~Η ομάδα του Global