fbpx

Γιατί Global

1. Προετοιμαστείτε όπως προετοιμάζονται στο Εξωτερικό

Α. Το Global φτιάχτηκε με βάση τα πρότυπα της Αμερικής

Το Global δεν είναι ένα ακόμα παραδοσιακό ελληνικό “φροντιστήριο”. Είναι ένα πολύ εξειδικευμένο κέντρο προετοιμασίας, αναγνωρισμένο από Διεθνείς Οργανισμούς, που έχει ως στόχο να πάρει τον υποψήφιο από την πόρτα του ελληνικού πανεπιστημίου και να τον αφήσει στο κατώφλι ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Έχοντας σπουδάσει και οι ίδιοι στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική (Stanford, Oxford, ETH Zurich, Cornell, Columbia, Warwick) φέραμε στην Ελλάδα ακριβώς τη σωστή μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να πετύχει στις αιτήσεις του για μεταπτυχιακές σπουδές.

Φτιάξαμε το Global όταν είδαμε έκπληκτοι πως λειτουργούν και πως προετοιμάζουν τους υποψηφίους τους τα prep centers στην Αμερική. Συνειδητοποιήσαμε πως θα θέλαμε να είχαμε βρει ένα τέτοιο κέντρο και στην Ελλάδα, αντί για τα παραδοσιακά ελληνικά φροντιστήρια που από καθαρή άγνοια και στυγνή αδιαφορία μας είχαν στείλει να προετοιμαστούμε σε λάθος τεστ, σε ερασιτεχνικά custom-made simulations,  χωρίς καμία συμβουλή για τις αιτήσεις και χωρίς καμία βοήθεια με τα απαιτούμενα έγγραφα των αιτήσεων μας.

Οι μαθητές του Global με τη μοναδική μεθοδολογία που φέραμε στην Ελλάδα, με τη συμβουλευτική από συμβούλους του εξωτερικού και με τη μακρόχρονη εμπειρία των instructors μας σε prep centers του εξωτερικού πετυχαίνουν στις αιτήσεις τους, ακριβώς επειδή ανταγωνίζονται τους φοιτητές της Αμερικής και της Ευρώπης επί ίσοις όροις.

Το Global είναι το μόνο κέντρο προετοιμασίας στην Ελλάδα που λειτουργεί αυστηρά με τα αμερικάνικά πρότυπα και γι αυτό είναι και το μόνο κέντρο του οποίου οι μαθητές σκοράρουν top scores (top 1%), scores που στην Ελλάδα τα προηγούμενα 35 χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ.

Β. Εξάσκηση σε αυθεντικά adaptive simulations

Tο Global είναι το μοναδικό κέντρο προετοιμασίας στην Ελλάδα, όπου οι μαθητές μας κάνουν εξάσκηση σε αυθεντικά adaptive computer simulations που δημιούργησαν κορυφαίοι οίκοι στην Αμερική, με ομάδες δεκάδων επιστημόνων, τα οποία και ανανεώνονται κάθε μήνα.

Ένας βασικός λόγος που εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα κανείς δεν έγραφε τα scores που γράφουν οι μαθητές του Global, είναι επειδή οι παραδοσιακοί Έλληνες φροντιστηριάδες πήραν ερωτήσεις GMAT/GRE από διάφορα βιβλία και έφτιαξαν simulations μόνοι τους για λόγους κόστους.

Αυτό δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα τους μαθητές τους.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι οι servers του GMAT και του GRE γεννούν ερωτήσεις και σταθμίζουν την δυσκολία τους σε πραγματικό χρόνο. Δεν γίνεται να φτιάξεις “δικά σου adaptive simulations”. Ομάδες καθηγητών πανεπιστημίου, ψυχολόγων και instructors δουλεύουν εντατικά, ώστε να δημιουργούν κάθε μήνα ένα pool χιλιάδων σταθμισμένων ερωτήσεων, ώστε να είναι τα test adaptive. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές των παραδοσιακών ελληνικών φροντιστηρίων προετοιμάζονταν τόσα χρόνια σε στατικό υλικό, που ειδικά για τα ψηλότερα επίπεδα ερωτήσεων (πχ 700+) δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το πραγματικό τεστ.

Τα simulations που χρησιμοποιούν οι μαθητές μας στο Global είναι adaptive: Συνδέονται απευθείας σε servers στην Αμερική και δημιουργούν ερωτήσεις real-time όπως και το πραγματικό test. Έχουμε αγοράσει licences για κάθε ένα μαθητή μας από κορυφαίους οίκους simulations στην Αμερική που έχουν προσλάβει ομάδες επιστημόνων για να φτιάχνουν αυτά τα test.

Προσέξτε πολύ να μην προετοιμαστείτε σε στατικό υλικό, το πραγματικό τεστ δεν θα έχει καμία σχέση.

Γ. Έχουμε εξειδικευμένους instructors

Καλέσαμε από το εξωτερικό (Οξφόρδη, Warwick, UCL) τους καλύτερους instructors για να διδάξουν στο Global. Δεν διδάσκουμε οι ίδιοι, ούτε οι συγγενείς μας, όπως στα παραδοσιακά ελληνικά φροντιστήρια. Το “mom and pop” business model είναι καλό για κάποιες μορφές επιχείρησης, όχι όμως για κάτι τόσο απαιτητικό όπως η εισαγωγή ενός υποψηφίου στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπου το ταλέντο και η ικανότητα του καθηγητή παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Επιπλέον τα test GRE και GMAT δεν έχουν καμία ομοιότητα με τα πτυχία αγγλικών. Εξετάζουν αντίληψη, κριτική ικανότητα και ταχύτητα υπό πίεση χρόνου. Για αυτό το λόγο απαιτούν εξειδικευμένη γνώση και μεθοδολογία για να γράψει κανείς υψηλό score. Η απλή γνώση αγγλικών ή μαθηματικών ενός αποφοίτου Αγγλικής φιλολογίας ή του Μαθηματικού, δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση το επίπεδο των γνώσεων που απαιτείται από τους διδάσκοντες αυτά τα tests. Oι instructors που προετοιμάζουν τους μαθητές του Global είναι εξειδικευμένοι σε αυτά τα tests στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού, με μακρόχρονη εμπειρία, και τις πιο υψηλές επιδόσεις στην Ελλάδα των μαθητών τους στα standardized tests GREGMATTOEFL και IELTS. Με την εμπειρία τους – ο καθένας στην ειδικότητά του – θα σας καθοδηγήσουν να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς, θα σας επιστήσουν την προσοχή στις ιδιαιτερότητες των τεστ και θα σας διδάξουν τεχνικές αντιμετώπισής τους, ώστε να γράψετε το μέγιστο δυνατό score, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Πιστεύουμε ακράδαντα στη μεθοδολογία που ακολουθούμε, όπως επίσης και στην εμπειρία των εξειδικευμένων καθηγητών και συμβούλων μας. Η πίστη μας αυτή έχει όμως γερή βάση: οι μαθητές του Global δεν εμφανίζουν απλώς τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα. Είναι οι μοναδικοί που γράφουν τέτοια scores. Επισκεφτείτε τις σελίδες των tests στον ιστότοπό μας, δείτε τις επιτυχίες των μαθητών του Global και κρατήστε επίσης κατά νου ότι όλες οι επιτυχίες είναι πρόσφατες, και όχι των τελευταίων 20-30 χρόνων.

Δείτε testimonials μαθητών μας.

Γνωρίστε την ομάδα του Global

2. Καλύπτουμε όλα τα στάδια προετοιμασίας, όχι μόνο την προετοιμασία για τα test

Ο συνιδρυτής του Global Prep, Σπύρος Μανιατόπουλος, αναλύει τα βήματα των αιτήσεων στην ημερίδα του Global Prep στο Θέατρο Badminton.

Το Global είναι το μόνο κέντρο προετοιμασίας μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα που καλύπτει όλα τα στάδια της προετοιμασίας ενός υποψηφίου.

Η προετοιμασία στο Global δεν τελειώνει στα standardized tests. Τα ίδια τα test είναι λιγότερο από το μισό της αίτησης. Το άλλο μισό είναι το προφίλ σας και τα συνοδευτικά έγγραφα.

Το Global Prep παρέχει δωρεάν στους μαθητές του δύο διαφορετικά Admissions’ Workshops για την συγγραφή των Συνοδευτικών Εγγράφων, ανάλογα με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε (PhD ή Master):

1. Το πρώτο διδάσκεται στους μαθητές του GRE από τον Γιώργο Κατσίκη (PhD Stanford University), ζωντανά μέσω Skype από το ΜΙΤ, όπου ο Γιώργος εργάζεται ως postdoctoral researcher.

2. Το δεύτερο διδάσκεται στους μαθητές του GMAT και του IELTS.

 • Μόνο για τους μαθητές του Global (δεν προσφέρονται ως αυτοτελές προϊόν)
 • Βήμα-βήμα καθοδήγηση για τις αιτήσεις
 • Statement of Purpose (βήμα-βήμα οδηγίες συγγραφής)
 • Academic tips & advice
 • Συστατικές επιστολές (πώς τις ζητάμε και τι πρέπει να περιέχουν)
 • CV ειδικά για τις αιτήσεις
 • Δωρεάν εγχειρίδιο υποστήριξης για τα συνοδευτικά έγγραφα
 • Οδηγίες τελικής επιλογής πανεπιστημίου

Μάθετε περισσότερα για την υποστήριξη των αιτήσεων

3. Διεθνές Δίκτυο και Mentoring Sessions

Το Διεθνές Δίκτυο του Global αποτελείται από τους μαθητές μας, που βρίσκονται πλέον σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Το Διεθνές Δίκτυο του Global αποτελείται από τους μαθητές μας, που βρίσκονται πλέον σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε αντιμετωπίσει όταν κάναμε οι ίδιοι αιτήσεις είναι ότι δεν είχαμε ποιον να ρωτήσουμε και ποιον να συμβουλευτούμε για το ένα ή το άλλο μεταπτυχιακό.

Αυτό ήταν το πρώτο πρόβλημα που λύσαμε στο Global .

Γνωρίζοντας τις ανάγκες των υποψηφίων δημιουργήσαμε ένα Διεθνές Δίκτυο των αποφοίτων μας σε όλο τον κόσμο που συμβουλεύουν τους υποψηφίους ζωντανά από τα πανεπιστήμια που βρίσκονται. Μέσω αυτού του δικτύου καταφέραμε να φέρουμε σε επαφή τους τελειόφοιτους των ελληνικών πανεπιστημίων που ενδιαφέρονται να κάνουν μεταπτυχιακό/MBA/διδακτορικό στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τους Έλληνες συναδέλφους τους που φοιτούν ήδη εκεί.

 • Τα Free Info Sessions είναι μία υπηρεσία που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για τις επιλογές και βοήθεια με τις αιτήσεις τους. Ένα τυπικό Ενημερωτικό Session διαρκεί 60 λεπτά, στα οποία οι μαθητές μας μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τον εκάστοτε mentor για τις επιλογές τους στο εκάστοτε πανεπιστήμιο, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, ποια από τα tests GREGMATTOEFLIELTS ζητάει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ή και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.
 • Ημερίδες: Μία φορά το χρόνο το Global διοργανώνει και μία πολύ μεγάλη ημερίδα όπου χιλιάδες Έλληνες φοιτητές παρακολουθούν τις ομιλίες των μαθητών μας που φοιτούν στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πανεπιστήμια του κόσμου (Columbia, MIT, Stanford, LSE, Erasmus University, κ.ά.) και ενημερώνονται για τις σπουδές και τις ευκαιρίες καριέρας στο κάθε πανεπιστήμιο!
  Επίσης, οι εξειδικευμένοι standardized test instructors του Global πληροφορούν και συμβουλεύουν το κοινό για τα tests GRE-GMAT-TOEFL-IELTS. Η παρακολούθηση των ημερίδων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Ο προτεινόμενος τρόπος για να λαμβάνετε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις σίγουρα και έγκαιρα είναι το Newsletter μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε “like” τη σελίδα του Global στο Facebook.

Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές παρακολουθούν τον Κωστή από το Cass MBA και τη Χρύσα από το Imperial College να αναλύουν τις σπουδές στο Λονδίνο στη δωρεάν ημερίδα του Global Prep στο Θέατρο Badminton τον Δεκέμβριο του 2014.

Μπορείτε να δείτε ορισμένες ομιλίες από τις ημερίδες και τα Mentoring Sessions στο κανάλι μας στο YouTube εδώ.
Παράδειγμα: Ο Δημήτρης μιλάει ζωντανά από το Erasmus University Rotterdam για τις μεταπτυχιακές σπουδές εκεί:

Testimonials Αποφοίτων μας

Γιάννης Σπηλιόπουλος (PhD Columbia), Κωνσταντίνα Μέλλου (PhD MIT) και Βρεττός Μουλός (PhD Berkeley).
Προετοιμάστηκαν στο Global και ήταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που πέτυχαν score GRE Quant 170/170. Ακολούθησαν πολλοί ακόμα μαθητές μας που έγραψαν 170/170, αλλά κανένας μη-μαθητής του Global δεν έχει γράψει ποτέ τέτοιο score.

Ο Θοδωρής Καρακώστας (MSc St.Gallen) έγραψε GMAT 750  και μιλάει για την εμπειρία του από την προετοιμασία του για Μεταπτυχιακά στο Εξωτερικό στο Global.

Η Χαρά ήταν μαθήτριά μας το 2015 και έγινε δεκτή από το Harvard, το Stanford και την Οξφόρδη.

Ο Μενέλαος (Cass Business School), που ΔΕΝ έκανε την πρώτη φορά προετοιμασία στο Global, εξηγεί τις διαφορές του Global με τα παραδοσιακά ‘οικογενειακά’ φροντιστήρια. 

O Αλέξανδρος Μαυρογιάννης (GRE 170/170), MSc Software Engineering στο Carnegie Mellon, φτάνει στην Καλιφόρνια όπου τον υποδέχεται ο mentor του Global Prep, Γιώργος Κατσίκης (PhD Stanford)

Χρύσα Ταμβάκη, MSc Imperial College London και Κώστας Καραγιάννης MBA Cass Business School

Γιάννης Μιχαλόπουλος, MSc Management, Technology & Economics, ETH Zurich

Δήμητρα Οικονόμου & Παναγώτης Γεροσίδερης, MSc in Accounting,Auditing and Control, Erasmus University

Βασίλης Λαμπρίδης, MSc Artificial Intelligence, King’s College London