fbpx

Μεθοδολογία

Home / Μεθοδολογία

Τα 3 βήματα της σωστής προετοιμασίας του Global

Βήμα 1: Σωστή επιλογή

Ο Γιώργος Κατσίκης από το Stanford University αναλύει τις διαφορές ανάμεσα σε Μάστερ και Διδακτορικό στην εκδήλωση του Global Prep στο Θέατρο Badminton.

Η προετοιμασία ενός τελειόφοιτου για τις αιτήσεις του για ένα πρόγραμμα Μaster, MBA ή PhD ξεκινάει την ημέρα που παίρνει την απόφαση να κάνει μεταπτυχιακό. Το Global είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα που μπορεί να σταθεί δίπλα στον νέο υποψήφιο και κατά την ψυχοφθόρα διαδικασία της αναζήτησης του κατάλληλου μεταπτυχιακού προγράμματος.

Στο Global έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο Διεθνές Δίκτυο με τους απόφοιτους μας που φοιτούν πλέον σε κάθε χώρα του κόσμου, από τον Καναδά έως τα Αραβικά Εμιράτα. Μέσα από τα Mentoring Sessions που διοργανώνουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του Global, οι απόφοιτοί μας που βρίσκονται πλέον στο εξωτερικό (mentors) συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους αναλυτικά για τις σπουδές και τη ζωή στη χώρα και στο πανεπιστήμιο που βρίσκονται. Κανείς δεν μπορεί να συμβουλέψει καλύτερα έναν υποψήφιο απ ότι ο δύο χρόνια μεγαλύτερος συνάδελφός του που έκανε τα ίδια βήματα που ετοιμάζεται να κάνει κι αυτός.
Μέσα από ένα Mentoring Session οι μαθητές μας μπορούν να λάβουν και να εξετάσουν κρίσιμες πληροφορίες για την ζωή στην πόλη που βρίσκεται το πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρουν και την αγορά εργασίας μετά το πτυχίο, για την στέγαση και τις μετακινήσεις τους εκεί και, φυσικά , να κάνουν τις πρώτες τους γνωριμίες ήδη από την Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται εκεί και οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να εγκατασταθεί.

Το Διεθνές Δίκτυο Αποφοίτων του Global αποτελείται πλέον από εκατοντάδες Έλληνες φοιτητές MSc, MBA και διδάκτορες των μεγάλων πανεπιστημίων σε Αμερική και Ευρώπη, οι οποίοι συμβουλεύουν τους νέους υποψηφίους για τις σπουδές στη χώρα και στο πανεπιστήμιο που βρίσκονται.

Επίσης οργανώνουμε κάθε Δεκέμβρη μία πάρα πολύ μεγάλη ημερίδα ημερίδα, όπου χιλιάδες Έλληνες φοιτητές παρακολουθούν τις ομιλίες των μαθητών μας που φοιτούν στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πανεπιστήμια του κόσμου (Columbia, MIT, Stanford, LSE, Erasmus University, κ.ά.) και ενημερώνονται για τις σπουδές και τις ευκαιρίες καριέρας στο κάθε πανεπιστήμιο!

Μπορείτε να δείτε ορισμένες ομιλίες από τις ημερίδες και τα Mentoring Sessions στο κανάλι μας στο YouTube εδώ.(Βίντεο: Mentoring Session με την Έφη από το MASDAR Institute of Technology για τις σπουδές στα Αραβικά Εμιράτα)

Η Κατερίνα από το LSE αναλύει τις σπουδές και τις δυνατότητες καριέρα στο Λονδίνο στην εκδήλωση του Global Prep στο Θέατρο Badminton.

Βήμα 2: Τα τεστ GMAT – GRE – TOEFL – IELTS

Η εξειδικευμένη instructor του Global Prep, Νίκη Σαραντοπούλου, αναλύει τις ιδιαιτερότητες της εξέτασης GMAT στην εκδήλωση του Global στο Θέατρο Badminton.
Η εξειδικευμένη instructor του Global Prep, Νίκη Σαραντοπούλου, αναλύει τις ιδιαιτερότητες της εξέτασης GMAT στην εκδήλωση του Global στο Θέατρο Badminton.

Στο Global η προετοιμασία ενός υποψηφίου για τα τεστ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ακριβώς επειδή οι μαθητές μας στοχεύουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και θα χρειαστούν πολύ υψηλά scores, αλλά και γιατί περάσαμε και οι ίδιοι από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των αιτήσεων. Στόχος μας είναι να πετύχουμε σε συνεργασία με τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά, την αποδοχή σας από το πανεπιστήμιο της πρώτης σας επιλογής, με την επίτευξη υψηλών scores στα standardized tests GRE/GMAT/TOEFL/IELTS.

Όταν φτιάξαμε το Global, στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Προετοιμασίας όπως θα θέλαμε να το είχαμε βρει εμείς όταν ετοιμαζόμασταν για τις αιτήσεις.

 1. Καταρχήν συμβουλεύουμε όλους μας τους μαθητές για την σωστή επιλογή των τεστ που χρειάζονται, καθώς οι ιστοσελίδες των πανεπιστημίων μπορεί να είναι αρκετά χαοτικές ορισμένες φορές.
 2. Επίσης εισάγαμε στην Ελλάδα απ την Αμερική την αμερικάνικη μεθοδολογία διδασκαλίας των standardized tests, καθώς και instructors εξειδικευμένους στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και prep centers του εξωτερικού. Το Global είναι το μόνο κέντρο προετοιμασίας στην Ελλάδα που λειτουργεί αυστηρά με τα αμερικάνικά πρότυπα και γι αυτό είναι και το μόνο κέντρο του οποίου οι μαθητές σκοράρουν top scores (top 1%), scores που στην Ελλάδα τα προηγούμενα 35 χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ.
 3. Ακόμη φέραμε στην Ελλάδα τα αυθεντικά αμερικάνικα adaptive computer simulations, τα οποία δημιούργησαν κορυφαίοι οίκοι και είναι πανομοιότυπα με αυτά των εξετάσεων. Συνδέονται απευθείας σε servers στην Αμερική και δημιουργούν ερωτήσεις όπως και το πραγματικό τεστ. Τέλος σταθμίζουν την απόδοση των μαθητών του Global σε σχέση με την απόδοση των άλλων υποψηφίων παγκοσμίως και παρουσιάζουν την ρεαλιστικότερη εικόνα ως προς την πραγματική απόδοση στο τελικό τεστ.
 4. Τέλος προσαρμόσαμε το πρόγραμμα διδασκαλίας του Global στις ανάγκες του Έλληνα φοιτητή. Καθότι υπάρξαμε και οι ίδιοι υποψήφιοι για μεταπτυχιακά, αναγνωρίζουμε ότι πχ τα αδύνατα σημεία ενός μαθητή στο IELTS είναι το Writing και το Speaking Section. Έτσι προσαρμόσαμε το πρόγραμμα διδασκαλίας να αποτελείται κατά 80% από writing και speaking, ώστε να στοχεύσουμε στα συγκεκριμένα κενά του Έλληνα φοιτητή.

Γνωρίστε την ομάδα του Global!

Η μεθοδολογία που ακολουθούμε στην προετοιμασία για τα tests περιλαμβάνει:

 • Διδασκαλία εξειδικευμένης ύλης
 • Εξάσκηση σε αυθεντικές ασκήσεις του test
 • Εξάσκηση σε ADAPTIVE computer based simulations που φέραμε ειδικά από Αμερική
 • Στρατηγικές αντιμετώπισης ερωτήσεων ειδικού τύπου.
 • Ειδική μεθοδολογία σε τεχνικές αντιμετώπισης σύνθετων προβλημάτων
 • Ειδικές τεχνικές ελαχιστοποίησης του απαιτούμενου χρόνου σωστής απάντησης.
 • Τρόπους αποφυγής λαθών στις ερωτήσεις – παγίδες.

Βήμα 3: Στήριξη σε όλη την προετοιμασία των αιτήσεων

Μέσα από τα ειδικά Workshops που διοργανώνουμε – και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους μαθητές του Global – οι σπουδαστές μας λαμβάνουν έμπειρη και εξατομικευμένη καθοδήγηση, real-time από το Stanford και το Cornell, για την συγγραφή των Personal Statement, των Συστατικών Επιστολών, καθώς και του Βιογραφικού Σημειώματος.

Διαβάστε περισσότερα για την Υποστήριξη των Αιτήσεων στο Global εδώ.

 • Μόνο για τους μαθητές του Global (δεν προσφέρονται ως αυτοτελές προϊόν)
 • Οδηγίες αναζήτησης μεταπτυχιακού προγράμματος
 • Βήμα-βήμα καθοδήγηση στις αιτήσεις
 • Statement of Purpose (βήμα-βήμα οδηγίες συγγραφής)
 • Academic tips & advice
 • Συστατικές επιστολές (πώς τις ζητάμε και τι πρέπει να περιέχουν)
 • CV ειδικά για τις αιτήσεις
 • Οδηγίες τελικής επιλογής πανεπιστημίου
Ο Γιώργος Κατσίκης από το Stanford University αναλύει το Personal Statement στην ημερίδα το Global Prep στο Θέατρο Badminton.